Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Περιστέρης (ΓΕΚ Τέρνα): Υπό διωγμόν τα αιολικά πάρκα στην Ελλάδα - Έρχεται η κλιματική καταστροφή

Περιστέρης (ΓΕΚ Τέρνα): Υπό διωγμόν τα αιολικά πάρκα στην Ελλάδα - Έρχεται η κλιματική καταστροφή
Παρά την ενεργειακή κρίση, ο πολιτικός κόσμος και η τοπική αυτοδιοίκηση δημιουργούν εμπόδια, κατήγγειλε ο Γ. Περιστέρης
Σχετικά Άρθρα
Απαισιόδοξος για το μέλλον της ενεργειακής μετάβασης στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ Τέρνα, Γιώργος Περιστέρης, κάνοντας λόγο για επικείμενη κλιματική καταστροφή, ενώ κατήγγειλε ότι τα αιολικά πάρκα στην Ελλάδα είναι υπό διωγμό.

Mιλώντας στο CEOInitiativeForum, ο κ. Περιστέρης τόνισε την ανάγκη για μία πανστρατιά ενημέρωσης της κοινής γνώμης για τη σημασία της διείσδυσης των ΑΠΕ και ιδίως των αιολικών πάρκων και της αποθήκευσης ενέργειας», 
Παρά την ενεργειακή κρίση «ο πολιτικός κόσμος και η τοπική αυτοδιοίκηση δημιουργούν εμπόδια ως προς την ανάπτυξη έργων παραγωγής καθαρής ενέργειας», σημείωσε.
«Ήμασταν επιπόλαιοι και μυωπικοί. Κοιτάγαμε να είμαστε οπαδοί των οπαδών μας, χαϊδεύαμε τους επικριτές των ανανεώσιμων πηγών αντί να προχωρήσουμε σε ενημέρωση των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΓΕΚ Τέρνα.
Ο πρόεδρος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δήλωσε ότι η Ελλάδα «έπρεπε να έχει εστιάσει μόνο στα δικά της καύσιμα, στο λιγνίτη και την πράσινη ενέργεια. Λόγω της κλιματικής καταστροφής, ο λιγνίτης έπρεπε να αποσυρθεί σταδιακά και να αντικαθίσταται από πράσινη ενέργεια, και όχι μόνο φωτοβολταϊκά, αλλά και αποθήκευση και διασυνδέσεις».

«Υπό διωγμόν τα αιολικά πάρκα»

Παρά το γεγονός ότι τα αιολικά πάρκα είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος παραγωγής ενέργειας, εντούτοις είναι υπό διωγμόν, κατήγγειλ ο Γ. Περιστέρης, αναφέροντας πως η ενεργειακή μετάβαση σε πράσινες πηγές, είναι απαραίτητη και χώρες όπως η Ελλάδα που απειλούνται από την κλιματική αλλαγή θα έπρεπε να είχαν εστιάσει νωρίτερα στο κομμάτι αυτό. Ειδικότερα, ο κ. Περιστέρης ανέφερε πως σύμφωνα με την Eurostat, η Ελλάδα είναι πρώτη στη λίστα των χωρών που θα έχουν τις μεγαλύτερες συνέπειες από την κλιματική καταστροφή καθώς το κόστος υπολογίζεται σε 91 ευρώ ανά κάτοικο, όταν για την Ευρώπη η ζημιά θα είναι 27 ευρώ ανά κάτοικο.

«Δεν θα δούμε υπεράκτια αιολικά πάρκα πριν το 2030»

«Tα υπεράκτια αιολικά πάρκα που έχουν τεράστια προστιθέμενη αξία για την οικονομία, αν και από το 2010 πρώτη φορά εκφράστηκε επενδυτικό ενδιαφέρον, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κανένα. Και εκτίμησή μου είναι ότι δε θα δούμε κανένα πριν το 2030», εκτίμησε ο Γ. Περιστέρης, τονίζοντας ότι καταγράφονται σημαντικές καθυστερήσεις στην ανάπτυξη των πράσινων έργων, παρά τα θετικά βήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης