Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Υψηλότερα μερίσματα, με χαμηλά επιτόκια τα δάνεια, περαιτέρω βελτίωση στην κατασκευή

Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Υψηλότερα μερίσματα, με χαμηλά επιτόκια τα δάνεια, περαιτέρω βελτίωση στην κατασκευή
Το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 6,7 δισ. ευρώ που βρίσκεται σε εξέλιξη υποστηρίζεται από τη ρευστότητα της εταιρείας.
Σχετικά Άρθρα

Υψηλότερες διανομές στους μετόχους υποσχέθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Γιώργος Περιστέρης κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για την ενημέρωση των αναλυτών αναφορικά με τα αποτελέσματα εξαμήνου.
Παράλληλα ο κ.Περιστέρης έκανε ειδική αναφορά στα δάνεια του ομίλου και στα επιτόκια, σε μία προσπάθεια προφανώς να καθησυχάσει τους επενδυτές λόγω της γενικότερης ανησυχίας που υπάρχει από την αύξηση των επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών και πως αυτά μπορούν να επηρεάσουν τις εταιρείες.
Ο κ.Περιστέρης ανέφερε πως πρόσφατα η εισηγμένη έδωσε 0,12 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους, σηματοδοτώντας την αλλαγή στη μερισματική πολιτική την οποία αναμένει πως θα διατηρήσει αλλά και θα ενισχύσει τα επόμενα χρόνια.
Αναφορικά με τη διάρθρωση του δανεισμού, ανέφερε πως μέσω των ομολογιακών εκδόσεων έχει καταφέρει να εξασφαλίσει εγκαίρως τα απαραίτητα κεφάλαια για τις επενδύσεις, ενώ ο δανεισμός είναι με επιτόκια είτε σταθερά είτε σε ανταγωνιστικά επίπεδα με μέσο όρο 2,7%.
Το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 6,7 δισ. ευρώ που βρίσκεται σε εξέλιξη υποστηρίζεται από τη ρευστότητα της εταιρείας.
Έργα όπως η Εγνατία, το τουριστικό θέρετρο στο Ελληνικό, το αεροδρόμιο στο Καστέλι, αλλά και η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στην Κομοτηνή υποστηρίζονται από τη ρευστότητα ενώ τα κεφάλαια που είναι στον τραπεζικό λογαριασμό, όπως είπε ο κ.Περιστέρης, είναι έτοιμα προς διάθεση και μπορούν να εκμεταλλευτούν μελλοντικές ευκαιρίες.
Επιπλέον, για πολλά από τα έργα παραχώρησης προβλέπεται από τους όρους σύμβασης προστασία από άνοδο των επιτοκίων και άρα δεν αναμένεται επίπτωση από ενδεχόμενη περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ.
Αναφορικά με τα αποτελέσματα η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δημοσίευσε προσαρμοσμένο EBITDA 218,1 εκατ. ευρώ από 136,3 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 21,3 εκατ. ευρώ από ζημία 8,8 εκατ. ευρώ στο περσινό εξάμηνο.
Τα αποτελέσματα χαρακτηρίστηκαν ως ισχυρά από τους αναλυτές που παρακολουθούν τη μετοχή.
Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο κ.Περιστέρης για την κατασκευαστική δραστηριότητα τονίζοντας πως περιμένει βελτίωση στα επόμενα τρίμηνα στην κερδοφορία και το ανεκτέλεστο είναι στα 4,9 δισ. ευρώ ενώ αναμένονται και έργα άλλων 30 δισ. ευρώ.
Αναφορικά με τις πληροφορίες για πώληση της Τέρνα Ενεργειακής ο κ.Περιστέρης είπε πως δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο ή οριστικό για να ανακοινωθεί.
Αν υπάρξει κάποια εξέλιξη θα ενημερώσει άμεσα την επενδυτική κοινότητα.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης