Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Περιμένοντας τα τιμολόγια της ΔΕΗ του Σεπτεμβρίου – «Κρυφτούλι» από τους προμηθευτές ενέργειας

Περιμένοντας τα τιμολόγια της ΔΕΗ  του Σεπτεμβρίου – «Κρυφτούλι» από τους προμηθευτές ενέργειας
Ο υπουργός Κώστας Σκρέκας με βάση τη νομοθετική διάταξη υποχρεώνει τoυς προμηθευτές κάθε 20 του μήνα να δώσουν στην δημοσιότητα τα νέα τιμολόγια ρεύματος του επόμενα μήνα

«Κρυφτούλι» παίζουν οι προμηθευτές ενέργειας με τις νέες ονομαστικές τιμές ανά Mwh του Σεπτεμβρίου.
Την ίδια στιγμή το ΥΠΕΝ δεν έχει ανακοινώσει την κρατική επιδότηση του μήνα , αναμένοντας και αυτό με τη σειρά τους προμηθευτές και οι προμηθευτές το ΥΠΕΝ.
Ο υπουργός Κώστας Σκρέκας με βάση τη νομοθετική διάταξη υποχρεώνει τoυς προμηθευτές κάθε 20 του μήνα να δώσουν στην δημοσιότητα τα νέα τιμολόγια ρεύματος του επόμενα μήνα.
Ωστόσο από τη διάταξη δεν έχει προσδιοριστεί ο χρόνος των ανακοινώσεων με αποτέλεσμα να εξαντλούν όλο το 24ωρο.
Μέχρι αυτή την ώρα η ΔΕΗ δεν έχει προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των τιμολογίων της με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι προμηθευτές αναμένουν τον ισχυρό παίχτη της αγοράς πριν δώσουν στη δημοσιότητα τα δικά τους τιμολόγια.
Μέχρι τις 20.00 μ.μ. που γράφονταν το ρεπορτάζ το «κρυφτούλι» κορυφώνονταν με τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθούν την ιστοσελίδα της ΔΕΗ.
Το ΥΠΕΝ θα μπορούσε να υποχρεώσει τους προμηθευτές να ανακοινώσουν τα νέα τιμολόγια 30 λεπτά μετά την χονδρεμπορική τιμή της ημέρας έτσι ώστε να σταματήσει το «κρυφτούλι» των τιμών.
Αντίθετα το ΥΠΕΝ άνοιξε το δρόμο για κερδοσκοπικά παιχνίδια στην αγορά ενέργειας όταν το πραγματικό κόστος της MWh θα γίνει γνωστή στα τέλη Σεπτεμβρίου με βάση τις ημερήσιες τιμές του Χρηματιστηρίου Ενεργείας .

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης