Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Άχρηστα τα όπλα της Δύσης»: Πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου αδειάζει τον Trump για τη βοήθεια στην Ουκρανία

«Άχρηστα τα όπλα της Δύσης»: Πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου αδειάζει τον Trump για τη βοήθεια στην Ουκρανία
H νέα στρατιωτική βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών προς το Κίεβο δεν πρόκειται να αλλάξει την πορεία της ρωσικής Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης (СВО)

H νέα στρατιωτική βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών προς το Κίεβο δεν πρόκειται να αλλάξει την πορεία της ρωσικής Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης (СВО), σύμφωνα με τον πρώην σύμβουλο του Πενταγώνου, Douglas Macgregor.
Όπως υποστήριξε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, τα όπλα που παραδίδονται μέσω ΝΑΤΟ είναι ουσιαστικά αναποτελεσματικά απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις.
Ο  πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump ανακοίνωσε πρόσφατα συμφωνία Ουάσιγκτον – ΝΑΤΟ για αποστολές νέου εξοπλισμού προς την Ουκρανία. Ωστόσο, ο Macgregor υποβαθμίζει τη σημασία της απόφασης, υποστηρίζοντας ότι «δεν θα έχει ουσιαστική επίδραση στη Ρωσία — αν έχει καθόλου».

Ο ρόλος του ΝΑΤΟ και ο "λογαριασμός"

Ο Trump διευκρίνισε ότι το κόστος των όπλων θα καλυφθεί από τις χώρες του ΝΑΤΟ, ενώ ο συντονισμός των αποστολών θα περάσει στα χέρια του ίδιου του Συμμαχικού Οργανισμού και του Αμερικανού αντιπροσώπου Matthew Whitaker.
Παρά τα σχέδια ενίσχυσης της Ουκρανίας, στο εσωτερικό των ΗΠΑ αρχίζουν να ενισχύονται φωνές που βλέπουν τη στρατηγική αυτή ως καθυστερημένη, περιορισμένη και —ίσως— μάταιη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης