Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zaporizhzhia: Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν κρίσιμες υποδομές του πυρηνικού σταθμού

Zaporizhzhia: Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν κρίσιμες υποδομές του πυρηνικού σταθμού
Εκρηκτικός μηχανισμός έπεσε στην περιοχή της περίφραξης όπου βρίσκονται οι δεξαμενές καυσίμων diesel
Κρίσιμες υποδομές των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Zaporizhzhia, βομβάρδισαν οι Ουκρανοί, σύμφωνα με τη ρωσική διοίκηση του σταθμού.
Ένας εκρηκτικός μηχανισμός έπεσε στην περιοχή της περίφραξης όπου βρίσκονται οι δεξαμενές καυσίμων diesel ανέφερε η διοίκηση του πυρηνικού εργοστασίου, προσθέτοντας ότι οι εμπειρογνώμονες του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας στο εργοστάσιο ενημερώθηκαν για τον βομβαρδισμό.
«Τέτοιες επιθέσεις είναι απαράδεκτες«, ανέφερε η ρωσική διοίκηση, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τις ζημιές ή το πότε έγινε η φερόμενη επίθεση.
Ο ρωσικός ισχυρισμός δεν έχει επαληθευτεί από ανεξάρτητο φορέα, ενώ είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η εγκατάσταση βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο και επιρροή - έχοντας καταληφθεί από τις δυνάμεις της Μόσχας από τον Μάρτιο του 2022, όπως τονίζει το Sky News.
Η εγκατάσταση έχει βρεθεί στο επίκεντρο πολλών αντιπαραθέσεων, καθώς τόσο η Ουκρανία όσο και η Ρωσία κατηγορούν η μία την άλλη ότι προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το εργοστάσιο για τη δημιουργία πυρηνικής καταστροφής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης