Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανωλεθρία για τον πολεμοκάπηλο Macron – Ηχηρό όχι από σύσσωμη τη Γαλλία στην αποστολή στρατού στην Ουκρανία

Πανωλεθρία για τον πολεμοκάπηλο Macron –  Ηχηρό όχι από σύσσωμη τη Γαλλία  στην αποστολή στρατού στην Ουκρανία
Οι ηγέτες όλων των γαλλικών κομμάτων αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τη θέση του Macron για τη σύγκρουση στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
(upd) Ένα ηχηρό πολιτικό χαστούκι δέχθηκε την Πέμπτη (7/3/2024) ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Οι ηγέτες όλων των γαλλικών κομμάτων αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τη θέση του Macron για την αποστολή στρατού, αναφέρει το BFMTV.
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ο Γάλλος πρόεδρος αποφάσισε να έχει συνομιλίες με την αντιπολίτευση πριν από την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο σχετικά με τη συμφωνία ασφαλείας που συνήφθη πρόσφατα με την Ουκρανία.
Η ψηφοφορία Θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.
Στα μέσα Φεβρουαρίου, ο Macron και ο Volodymyr Zelensky υπέγραψαν διμερή συμφωνία για εγγυήσεις ασφαλείας.
Η συμφωνία έχει σχεδιαστεί για διάρκεια 10 ετών και αφορά την προμήθεια σύγχρονου στρατιωτικού εξοπλισμού στο Κίεβο, συμβατού με όπλα του ΝΑΤΟ, την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών και την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας.
Προβλέπει επίσης την οργάνωση κοινής παραγωγής όπλων στην Ουκρανία με γαλλικές εταιρείες.
Η συνάντηση του Macron με τους ηγέτες των γαλλικών διήρκεσε περισσότερες από τρεις ώρες.
Οι ηγέτες των πολιτικών δυνάμεων «άκουσαν τις ανησυχίες» του Macron, αλλά δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την υποστήριξη του καθεστώτος του Κιέβου. Κατηγόρησαν μάλιστα τον Macron ότι έσυρε τη χώρα στη σύγκρουση με επιπολαιότητα και επίσης τον επέπληξαν ότι δεν συμβουλεύτηκε την Εθνοσυνέλευση για αυτά τα θέματα.

Κατηγορηματική άρνηση από την αντιπολίτευση στα πολεμικά σχέδια Macron

«Οι χάρτες του ουκρανικού μετώπου προβλήθηκαν στις οθόνες και ο πρόεδρος επέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα στη ρωσική επιθετικότητα και τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, σημειώνοντας την ανάγκη για ένα άλμα ως προς την υποστήριξη του Κιέβου», αναφέρει το δημοσίευμα.
Στο τέλος της συνάντησης, ο αρχηγός του Εθνικού Συναγερμού (RN – Marine Le Pen) Jordan Bardella και ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος Fabien Roussel απέρριψαν τη θέση του Macron, ο οποίος πιστεύει ότι το Παρίσι δεν έχει όρια και κόκκινες γραμμές στο θέμα της βοήθειας προς την Ουκρανία.
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν βρήκε υποστήριξη στην τοποθέτηση αυτή.
Ο Bardella τόνισε ότι η ίδια η Γαλλία δεν πρέπει να ξεκινήσει μία σύγκρουση με τη Ρωσία.
«Μπορούμε να βρούμε πολλές λύσεις εκτός από το να οδηγηθούμε σε έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο.
Η θέση της Γαλλίας είναι να μεταφέρει τη φωνή του κόσμου και όχι τον πόλεμο.
Η εντύπωσή μας είναι ότι ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός τα έχουν χάσει.
Πρέπει να τραβήξουμε κόκκινες γραμμές, ώστε η Γαλλία να μην γίνει συνένοχος στη σύγκρουση», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον Γάλλο πολιτικό, το θέμα της αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία προκαλεί ανησυχία στη χώρα, την απομονώνει στη διεθνή σκηνή και καταδεικνύει διχασμούς μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ.
Ο Roussel με τη σειρά του, σημείωσε ότι οι κύριες αντιφάσεις σχετίζονται με το πόσα χρήματα μπορούν να επενδυθούν για την υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Ο αρχηγός του αριστερού κόμματος « Ανυπότακτη Γαλλία», Manuel Bompard δήλωσε ότι μετά τη συνάντηση με τον Macron έφυγε με ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία, τονίζοντας ότι θα ήταν καλύτερα «ο πρόεδρος να επιλέξει τον δρόμο του διαλόγου».
Ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Eric Sciotti, από την πλευρά του, είπε ότι δεν μπορεί να γίνει λόγος για γαλλική συνενοχή στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Παραδέχτηκε επίσης ότι ο αρχηγός του γαλλικού κράτους χρησιμοποίησε τη βοήθεια προς την Ουκρανία για προεκλογικούς λόγους (σ.σ. Ευρωεκλογές) και το χαρακτήρισε απαράδεκτο.

Η προκλητική δήλωση Macron

Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Macron είχε δηλώσει ότι η Γαλλία θα έκανε τα πάντα για να αποτρέψει τη Ρωσία «να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ηγέτες των δυτικών χωρών έχουν συζητήσει το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει ακόμη επιτευχθεί συναίνεση.
Αργότερα, ο Γάλλος πολιτικός, ο οποίος δέχθηκε έντονη κριτική για τέτοιες δηλώσεις, σημείωσε ότι τα λεγόμενά του ήταν ακριβή και υπολογισμένα.
ην ίδια στιγμή, οι αρχές πολλών ευρωπαϊκών χωρών ξεκαθάρισαν ότι δεν γίνεται λόγος για μεταφορά στρατιωτικού προσωπικού στην Ουκρανία.
Σχολιάζοντας τα λόγια του Γάλλου Προέδρου, το Κρεμλίνο είπε ότι μια τέτοια εξέλιξη των γεγονότων θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.
Το ίδιο το γεγονός της συζήτησης για τη δυνατότητα αποστολής «ορισμένων δυνάμεων στην Ουκρανία» χαρακτηρίστηκε από τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Dmitry Peskov ως σημαντικό νέο στοιχείο.

Medvedev: Και η Ρωσία δεν θα έχει κόκκινες γραμμές για τη Γαλλία

Σκληρή επίθεση στον Γάλλο πρόεδρο εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev
«Ο Macron έχει πει, ‘’’δεν υπάρχουν άλλες κόκκινες γραμμές, δεν υπάρχουν άλλα όρια» όσον αφορά την υποστήριξη της Ουκρανίας (Le Monde).
Τότε αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία δεν έχει άλλες κόκκινες γραμμές για τη Γαλλία.
In hostem omina licita (σ.σ. στον εχθρό ανταποδίδονται τα ίδια).


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης