Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skrzypczak (Πολωνός στρατηγός): Η Ρωσία θα συνεχίζει να εξαφανίζει τα δυτικά άρματα μάχης στην Ουκρανία

Skrzypczak (Πολωνός στρατηγός): Η Ρωσία θα συνεχίζει να εξαφανίζει τα δυτικά άρματα μάχης στην Ουκρανία
Οι Ρώσοι έχουν καταστρέψει γερμανικής κατασκευής Leopards και θα συνεχίσουν να καταστρέφουν και άρματα μάχης Abrams αμερικανικής κατασκευής, δήλωσε ο Πολωνός στρατηγός
Ο ρωσικός στρατός θα συνεχίσει να εξαφανίζει τα άρματα μάχης που έστειλε η Δύση στο Κίεβο, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών Abrams, δήλωσε ο στρατηγός Waldemar Skrzypczak, πρώην διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Πολωνίας.
«Λάβετε υπόψη σας ότι κανένα τανκ δεν είναι ανίκητο.
Οι Ρώσοι θέλουν να το καταστήσουν σαφές.
Έχουν καταστρέψει γερμανικής κατασκευής Leopards και θα συνεχίσουν να καταστρέφουν και άρματα μάχης Abrams αμερικανικής κατασκευής», δήλωσε ο απόστρατος Πολωνός στρατηγός στο Wirtualna Polska Tech.
Την Παρασκευή (26/4/2024), ο Maxim Buzhansky, μέλος του Verkhovna Rada (Ουκρανικό Κοινοβούλιο) επιβεβαίωσε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις απέσυραν τα άρματα μάχης Abrams από το πεδίο της μάχης λόγω της ευαλωτότητάς τους σε επιθέσεις ρωσικών drones kamikaze.
Οι New York Times έγραψαν ότι η Ρωσία είχε καταστρέψει πέντε άρματα μάχης Abrams τους προηγούμενους δύο μήνες και τουλάχιστον άλλα τρία τανκς είχαν υποστεί ζημιές από την αρχή του 2024.
Ο αρθρογράφος του National Interest Peter Suciu στις 6 Μαρτίου χαρακτήρισε την Ουκρανία «νεκροταφείο των τανκς».
Στις 2 Απριλίου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu ανακοίνωσε ότι από τον Ιανουάριο 2024, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν χάσει πάνω από 80.000 στρατιώτες και 14.000 όπλων, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 1.200 αρμάτων μάχης και άλλων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης