Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stubb (Φιλανδία) για Trump: Διατηρούμε την ηρεμία μας και εστιάζουμε στο ΝΑΤΟ

Stubb (Φιλανδία) για Trump: Διατηρούμε την ηρεμία μας και εστιάζουμε στο ΝΑΤΟ
Οι πρώτες δηλώσεις του κ. Stubb
Σχετικά Άρθρα
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Φινλανδίας Alenxander Stubb, δήλωσε σήμερα 12/2 ότι η χώρα του πρέπει να διατηρήσει την ηρεμία της και να εστιάσει στην ένταξή της στο ΝΑΤΟ παρά τις πρόσφατες δηλώσεις του Donald Trump για την στρατιωτική συμμαχία.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, που είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές του Νοεμβρίου, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα ήθελε να προστατέψει μέλη του ΝΑΤΟ από μια μελλοντική επίθεση της Ρωσίας εάν οι εισφορές των χωρών αυτών στο ΝΑΤΟ υστερούν.
«Οι εκστρατείες για τις εκλογές στις ΗΠΑ είναι πολύ διαφορετικές από τις φινλαδικές εκλογές και η ρητορική που χρησιμοποιείται είναι αρκετά πιο σκληρή… Νομίζω ότι σ' αυτή τη φάση είναι καλύτερο να παραμείνουμε ήρεμοι και να εστιάσουμε στην οικοδόμηση της ένταξής μας στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο κ. Stubb κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Η Φινλανδία διαθέτει για τις αμυντικές της δαπάνες περισσότερο από το 2% του ΑΕΠ της όπως έχει συμφωνηθεί από τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, πρόσθεσε.
Χθες 11/2, ο Alenxander Stub κέρδισε οριακά τις προεδρικές εκλογές και θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Μαΐου ως υπεύθυνος για την ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική, αλλά και την στάση του πρόσφατου μέλους του ΝΑΤΟ έναντι της Ρωσίας με την οποία έχει μεγάλου μήκους σύνορα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης