Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tesla: Δικαστική απόφαση δικαιώνει επενδυτές και ακυρώνει αμοιβή του Musk, ύψους 56 δισ. δολ.

tags :
Tesla: Δικαστική απόφαση δικαιώνει επενδυτές και ακυρώνει αμοιβή του Musk, ύψους 56 δισ. δολ.
Η συμφωνία της Tesla με τον Musk είναι μακράν η μεγαλύτερη συμφωνία αποζημίωσης που έχει γίνει ποτέ για στέλεχος
Δικαστής του Ντελαγουέαρ αποφάσισε την Τρίτη υπέρ των επενδυτών που αμφισβήτησαν το πακέτο αμοιβών του δισεκατομμυριούχου Elon Musk, ύψους 56 δισ. δολαρίων, για την Tesla ως υπερβολικό, όπως προκύπτει από δικαστική κατάθεση.
Σύμφωνα με τον Guardian, ο δικαστής διαπίστωσε ότι η αποζημίωση του Musk καθορίστηκε ακατάλληλα από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων και ακύρωσε το πακέτο. Εάν η απόφαση επιβιώσει από ενδεχόμενη έφεση, το διοικητικό συμβούλιο της Tesla θα πρέπει να καταλήξει σε ένα νέο πακέτο αποζημίωσης για τον Musk.
"Ποτέ μην ενσωματώνετε την εταιρεία σας στην πολιτεία του Delaware", απάντησε ο Musk στο Twitter/X.
Ο μέτοχος της Tesla Richard Tornetta κατέθεσε την αγωγή πριν από πέντε χρόνια, κατηγορώντας τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ότι υπαγόρευσε αθέμιτα τις διαπραγματεύσεις γύρω από το πακέτο αποζημίωσης και ισχυρίστηκε ότι το διοικητικό συμβούλιο ενήργησε χωρίς ανεξαρτησία.
Η γνωμοδότηση του δικαστηρίου έδωσε εντολή στον Tornetta να συνεργαστεί με τη νομική ομάδα του Musk για την έκδοση διαταγής εφαρμογής της απόφασης του δικαστή.
Η απόφαση μπορεί να προσβληθεί στο ανώτατο δικαστήριο του Ντέλαγουερ.

Η μεγαλύτερη συμφωνία αποζημίωσης όλων των εποχών

Η συμφωνία της Tesla με τον Musk είναι μακράν η μεγαλύτερη συμφωνία αποζημίωσης που έχει γίνει ποτέ για στέλεχος και συνεισφέρει σημαντικό μέρος της περιουσίας του, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο.
Ο Musk κατέθεσε κατά τη διάρκεια της δίκης για τις αποζημιώσεις τον Νοέμβριο του 2022 ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση διαπλανητικών ταξιδιών.
"Είναι ένας τρόπος για να φτάσει η ανθρωπότητα στον Άρη", κατέθεσε.
"Έτσι, η Tesla μπορεί να βοηθήσει στην πιθανή επίτευξη αυτού του στόχου", τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης