Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Φωτιά» 4% στο πετρέλαιο βάζει ο φόβος γενικευμένης σύρραξης στη Μέση Ανατολή - Το brent στα 80,5 δολ.

«Φωτιά» 4% στο πετρέλαιο βάζει ο φόβος γενικευμένης σύρραξης στη Μέση Ανατολή - Το brent στα 80,5 δολ.
Η επίθεση κλιμάκωσε τις ανησυχίες της αγοράς σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο που θα είχε μια ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή
Σχετικά Άρθρα
(upd) Ράλι σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία πραγματοποίησαν αεροπορικές και θαλάσσιες επιδρομές εναντίον στρατιωτικών στόχων των Houthi στην Υεμένη, ως απάντηση στις επιθέσεις της υποστηριζόμενης από το Ιράν ομάδας κατά της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα.
Η επίθεση κλιμάκωσε τις ανησυχίες της αγοράς σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο που θα είχε μια ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή στις προμήθειες πετρελαίου από την περιοχή, ιδίως αυτές που κινούνται μέσω των κρίσιμων Στενών του Ορμούζ.
"Εάν σταματούσε ένα μεγάλο μέρος των ροών στα Στενά του Ορμούζ, θα παρουσίαζε έως και τριπλάσιο αντίκτυπο από τους κλυδωνισμούς των τιμών του πετρελαίου της δεκαετίας του 1970 και υπερδιπλάσιο αντίκτυπο από τον πόλεμο στην Ουκρανία στις αγορές φυσικού αερίου, στην κορυφή των ήδη εύθραυστων αλυσίδων εφοδιασμού και των αποθεμάτων", δήλωσε στο Reuters ο Saul Kavonic, αναλυτής ενέργειας στην MST Marquee.

Ράλι 4%

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό τύπου Brent σημείωναν άνοδο κατά 3 δολάρια ή 4% στα 80,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό τύπου West Texas Intermediate των ΗΠΑ σημείωναν άνοδο κατά 3 δολάρια, ή 4,3%, στα 75,09 δολάρια.
Οι επιθέσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας αποτελούν μια από τις πιο δραματικές εκδηλώσεις μέχρι σήμερα της διεύρυνσης του πολέμου Ισραήλ-Hamas από τότε που ξέσπασε τον Οκτώβριο.
Μάρτυρες στην Υεμένη επιβεβαίωσαν εκρήξεις σε ολόκληρη τη χώρα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Joe Biden δήλωσε ότι τα "στοχευμένα πλήγματα" αποτελούν σαφές μήνυμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι τους δεν θα ανεχθούν επιθέσεις κατά του προσωπικού τους ή "δεν θα επιτρέψουν σε εχθρικούς παράγοντες να θέσουν σε κίνδυνο την ελευθερία της ναυσιπλοΐας".

brent1_1.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης