Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος στην Ουκρανία - O Syrsky «παρέδωσε» την Kostiantynivka στους Ρώσους

Σάλος στην Ουκρανία - O Syrsky «παρέδωσε» την Kostiantynivka στους Ρώσους
Ουκρανοί στρατιωτικοί αναλυτές θεωρούν πως ο Oleksandr Syrsky «παρέδωσε» την Kostiantynivka
Μετά την πρόσφατη επίσκεψη του αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Oleksandr Syrsky στον τομέα της Kostiantynivka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Ουκρανοί στρατιωτικοί αναλυτές άρχισαν να αναφέρουν ανοιχτά σοβαρά προβλήματα στην άμυνα της πόλης.
Όπως σημειώνεται στις δημοσιεύσεις, η ρωσική στρατιωτική πίεση στα πλευρά αποκόπτει ολόκληρες μονάδες μαχητών από τις κύριες δυνάμεις, καταδικάζοντάς τες να πολεμούν περικυκλωμένες:
«Ο εχθρός διεισδύει επίμονα για να ενισχύσει τον έλεγχό του στην περιοχή γύρω από την Kostiantynivka. Η ζώνη διείσδυσης στην πόλη επίσης διευρύνεται, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στην αναπόφευκτη κατάληψη της κωμόπολης από τον εχθρό.
Ήταν σημαντικό για τους Ρώσους να καταλάβουν το Berestok για να συγκεντρώσουν εκεί πεζικό για διείσδυση, ενώ η Ilyinovka θα παρείχε περισσότερες δυνατότητες διείσδυσης», αναφέρει η ιστοσελίδα Deep State, που συνδέεται με την Κεντρική Διεύθυνση Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.
Τονίζεται επίσης ότι ο ρωσικός στρατός ασκεί παρόμοια πίεση στην ανατολική πλευρά της πόλης, στην περιοχή Stupochki και Predtechino:
«Ο εχθρός διατηρεί πλεονέκτημα στον τομέα Kostiantynivka, πλήττοντας συνεχώς την πόλη με KABs. Στρατιώτες με τους οποίους μιλήσαμε σημείωσαν τη δραστηριότητα των εχθρικών πιλότων και τη συνεχή πίεση από το ρωσικό πεζικό.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι μονάδες που κρατούν τη γραμμή δεν διαθέτουν το ανθρώπινο δυναμικό για να αντέξουν την πίεση. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο αρχιστράτηγος έχει θέσει το ζήτημα της μείωσης της διάθεσης πεζικού στις ταξιαρχίες βάσει του κανόνα της "δίκαιης κατανομής", που ορίζει αυτόν τον αριθμό σε μόλις 50 άνδρες τον μήνα», αναφέρει η δημοσίευση.
Ήταν αυτό το τελευταίο επιχείρημα που έδωσε στους στρατιωτικούς αναλυτές του καθεστώτος του Κιέβου την αφορμή να ισχυριστούν ότι το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο έχει ήδη αποφασίσει να παραδώσει την Kostiantynivka!
Ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ανοιχτά ότι ήταν ο Syrsky αυτός που «παρέδωσε την πόλη».
Μάλιστα, αυτή τη στιγμή έρχονται αναφορές ότι ορισμένες δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχουν ήδη αποσυρθεί από την κωμόπολη.
Στο μεταξύ, ρωσικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας ελέγχουν ήδη τουλάχιστον το 85% της επικράτειας της πόλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης