Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία - δημοσκόπηση: Ισχυρό προβάδισμα Le Pen έναντι Macron, με 28% - 19%

Γαλλία - δημοσκόπηση: Ισχυρό προβάδισμα Le Pen έναντι Macron, με 28% - 19%
Πρώτη με διαφορά η ακροδεξιά
Σχετικά Άρθρα
Σημαντική άνοδο της ακροδεξιάς καταγράφει νέα δημοσκόπηση στη Γαλλία, με το κόμμα της Marie Le Pen να προηγείται με 9% έναντι του κόμματος του προέδρου Emmanuel Macron.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Les Echos» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, το κόμμα Εθνικός Συναγερμός της Le Pen, στου οποίου το ευρωψηφοδέλτιο επικεφαλής θα είναι ο γραμματέας του κόμματος Jordan Bardella, προηγείται συγκεντρώνοντας το 28% των ψήφων, ενώ η προεδρική πλειοψηφία του Macron, της οποίας ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου δεν είναι ακόμη γνωστός, εμφανίζεται να συγκεντρώνει το 19% στην πρόθεση ψήφου.
Την τρίτη θέση εμφανίζεται να καταλαμβάνει με 9% το Σοσιαλιστικό κόμμα, ενώ ακολουθούν τα κόμματα των Οικολόγων και των Ρεπουμπλικάνων με 8% το καθένα. Ποσοστό 7% εμφανίζονται να έχουν το επίσης το ακροδεξιό κόμμα του Éric Zemmour, όπου επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου θα είναι η ανιψιά της Le Pen, καθώς επίσης και η Ανυπότακτη Γαλλία του Jean-Luc Mélenchon, ενώ περί το 3% θα κυμανθεί το Κομμουνιστικό Κόμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης