Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Κερδίζει δημοσκοπικό έδαφος η Le Pen - Πάνω από το 40% το ποσοστό της

Γαλλία: Κερδίζει δημοσκοπικό έδαφος η Le Pen - Πάνω από το 40% το ποσοστό της
Περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα Γάλλους ψηφοφόρους (41%) θέλουν να δουν τη Marine Le Pen να εκθρονίζει τον εν ενεργεία Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron στις επόμενες εκλογές
Οι Γάλλοι ψηφοφόροι υποστηρίζουν όλο και περισσότερο τη Γαλλίδα εθνικίστρια Marine Le Pen και τις συντηρητικές πολιτικές που υποστηρίζει ο Εθνικός Συναγερμός (RN), σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
Μια νέα έρευνα που διεξήχθη από την Ifop-Fiducial για την Journal du Dimanche (JDD) και το Sud Radio αποκάλυψε ότι περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα Γάλλους ψηφοφόρους (41%) θέλουν να δουν τη Marine Le Pen να εκθρονίζει τον εν ενεργεία Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron στις επόμενες εκλογές, μια αύξηση της δημοτικότητας κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες από το 2021.
Ομοίως, το 42% των ερωτηθέντων επιβεβαίωσαν ότι έχουν ψηφίσει στο παρελθόν έναν υποψήφιο που πρόσκειται στον Εθνικό Συναγερμό της Le Pen, επτά ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο από ό,τι το 2021.

Στροφή προς τα δεξιά

Οι αριθμοί δείχνουν μια σημαντική στροφή προς τα δεξιά της γαλλικής πολιτικής και αποτελούν σημαντική βελτίωση για τη Le Pen, η οποία έλαβε το 23,2% των ψήφων του πρώτου γύρου στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Απριλίου.
Αργότερα έλαβε το 41,5% των ψήφων του δεύτερου γύρου στον επαναληπτικό γύρο με τον νικητή Macron , ο οποίος επανεξελέγη με 58,5% των ψήφων.
Η τελευταία δημοσκόπηση συνάδει με άλλες έρευνες που έχουν δείξει την απογοήτευση του γαλλικού εκλογικού σώματος από τον Macron, ενώ όλο και περισσότεροι ψηφοφόροι βλέπουν τη Le Pen ως βιώσιμη εναλλακτική λύση στο status quo.
Μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο αποκάλυψε ότι η Le Pen θα νικούσε τον Macron με διψήφιο ποσοστό, με 55% των ψήφων, και τα μέλη του κόμματος Αναγέννηση του προέδρου Macron ανησυχούν για την τρέχουσα πορεία.

Χαμηλή η δημοτικότητα Macron

Η δημοτικότητα του Macron δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει το 40% από τον Μάιο του 2022, ενώ τον περασμένο μήνα έπεσε στο 27% πριν ανακάμψει στο 30%.
Μεγάλο μέρος της αντιπάθειας του γαλλικού εκλογικού σώματος προς τον Γάλλο πρόεδρο μπορεί να αποδοθεί στην ευρέως αντιδημοφιλή μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, η οποία έχει προκαλέσει μαζικές διαμαρτυρίες και ταραχές σε όλη τη χώρα για μεγάλο μέρος του τρέχοντος έτους.
Η Le Pen απολάμβανε το χάος που ακολούθησε μετά την απόφαση του Macron να παρακάμψει την κοινοβουλευτική ψηφοφορία για τη φοβερή συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση. Αυτό, σε συνδυασμό με τις μακροχρόνιες ανησυχίες της για την εγκληματικότητα και τη μαζική μετανάστευση -αν και έχει μετριάσει τη ρητορική της για να προσελκύσει τους ψηφοφόρους της ταλάντευσης- είδε τη δημοτικότητά της να εκτοξεύεται στα ύψη.
Ειδικότερα για τη μετανάστευση, η Le Pen ζήτησε πρόσφατα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για να μπορέσει ο γαλλικός λαός να πει τη γνώμη του, αφού δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα αποκάλυψε ότι το 63% των ψηφοφόρων θεωρεί ότι η πολιτική της χώρας για τη μετανάστευση και το άσυλο είναι πολύ χαλαρή.
"Η μία δημοσκόπηση μετά την άλλη δείχνει ότι ο γαλλικός λαός θέλει σε συντριπτική πλειοψηφία μια αυστηροποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής", έγραψε πρόσφατα η Le Pen στο Twitter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης