Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενώ η Δύση «πέταξε» 360 δισ. δολ. στην Ουκρανία, τον πόλεμο κερδίζει η Ρωσία - Ο παραλληλισμός με την Ελλάδα

Ενώ η Δύση «πέταξε» 360 δισ. δολ. στην Ουκρανία, τον πόλεμο κερδίζει η Ρωσία - Ο παραλληλισμός με την Ελλάδα
Κι ενώ στην Ουκρανία -σε μια διεφθαρμένη χώρα- η Δύση «πέταξε» εκατοντάδες δισ. δολάρια, η Ελλάδα πλήρωσε πολύ ακριβά τα προγράμματα διάσωσης 265 δισ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Ο πόλεμος στην Ουκρανία άρχισε το 2014, όπως είπαν τόσο ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, όσο και πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky. Aλλά η Ρωσία απάντησε στρατιωτικά στις 24 Φεβρουαρίου 2022, προκειμένου να εμποδίσει την Ουκρανία να επιτρέψει στις ΗΠΑ να τοποθετήσουν εκεί έναν πύραυλο, μόλις 317 μίλια μακριά από το Κρεμλίνο.
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους είχαν ήδη δαπανήσει ίσως εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία από το 2014, αλλά αύξησαν σημαντικά τις «επενδύσεις» τους στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022.
Σε έγγραφο του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ με ημερομηνία 21 Σεπτεμβρίου 2023 και τίτλο «Πόση βοήθεια έχουν στείλει οι ΗΠΑ στην Ουκρανία; Τα έξι γραφήματα», αγνοήθηκαν τα δισεκατομμύρια που είχαν σταλεί στα οκτώ χρόνια μεταξύ του 2014 και της ρωσικής εισβολής του Φεβρουαρίου 2022, και δεν έγινε σύνοψη των ποσών που καταβλήθηκαν στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή. Αντιθέτως παρουσιάστηκαν μόνο οι χώρες που συνταχθεί στο πλευρό των ΗΠΑ, μετά τις 24 Φεβρουαρίου 2022.
Πιο αναλυτικά:
Ηνωμένες Πολιτείες 46,56 δισ. δολ. στρατιωτικά, +26,37 δισ. δολ. οικονομικά, + 3,91 δισ. δολ. ανθρωπιστικά = 76,84 δισ. δολ. στις 21 Σεπτεμβρίου 2023
Γερμανία: 23 δισ. δολ.  συνολικά
Ηνωμένο Βασίλειο: 15 δισ. δολ.
Νορβηγία: 9 δισ. δολ. 
Ιαπωνία: 7 δισ. δολ. 
Καναδάς: 6 δισ. δολ. 
Πολωνία: 4 δισ. δολ. 
Ολλανδία: 4 δισ. δολ. 
Δανία: 3 δισ. δολ. 
Σουηδία: 2 δισ. δολ. 
Ελβετία: 2 δισ. δολ. 
Γαλλία: 1,5 δισ. δολ.
Τσεχία: 1 δισ. δολ. 
Φινλανδία: 1 δισ. δολ. 
Ιταλία: 1 δισ. δολ. 
Ισπανία: 5 δισ. δολ.
Λιθουανία: 5 δισ. δολ. 
Αυστρία: 5 δισ. δολ. 
Σλοβακία: 5 δισ. δολ. 
Νότια Κορέα: 3 δισ. δολ. 
ΣΥΝΟΛΟ = περίπου 245 δισ. δολ.

Τα ποσά που εστάλησαν κατά την περίοδο μετά τα γεγονότα του 2014 μέχρι την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν επίσης σημαντικά, αλλά δεν δημοσιοποιήθηκαν γενικά. Επιπλέον, τα 245 δισ. δολάρια που ήρθαν μετά την εισβολή ήταν μόνο ένα μέρος του συνόλου που προμήθευσε η Δύση στην Ουκρανία μετά την εισβολή, προκειμένου η Ουκρανία και το ΝΑΤΟ να νικήσουν τη Ρωσία στα πεδία των μαχών της Ουκρανίας. Για παράδειγμα, στις 6 Αυγούστου 2023, σε δημοσίευμα του southfront.press με τίτλο «Το ΔΝΤ "δάνεισε" 115 δισ. δολάρια στην Ουκρανία χωρίς να απαιτείται καμία απόδειξη για το πού πήγαν», επισημαίνεται ότι το ΔΝΤ -το οποίο δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και ελέγχεται από αυτήν- «δάνεισε», αλλά στην πραγματικότητα δώρισε, 115 δισ. δολάρια στην Ουκρανία μόνο μέσα σε ένα μήνα, τον Μάρτιο του 2023. Προσθέτοντας αυτά τα 115 δισ. δολάρια στα 245 δισ. δολάρια που προήλθαν απευθείας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τις αποικίες ("συμμάχους") της, προκύπτουν 360 δισ. δολάρια που δωρίστηκαν από αυτές μετά την εισβολή της Ρωσίας.
Μέχρι τώρα, είναι αρκετά σαφές ότι η Ρωσία θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο, έτσι ώστε όλα αυτά τα (τουλάχιστον) 360 δισ. δολάρια (και όλοι οι άνθρωποι που έχουν σκοτωθεί ως αποτέλεσμα του ότι η Δύση έχει τραβήξει τον πόλεμο μέχρι τώρα) μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022 ως απάντηση στα γεγονότα του 2014 στην Ουκρανία, με σκοπό τελικά να κατακτήσει τη Ρωσία, θα αποδειχθεί ότι ήταν απλώς πεταμένα λεφτά. Η Ρωσία θα παραμείνει μια κυρίαρχη ανεξάρτητη χώρα.

Τι συνέβη στην Ελλάδα

Κι ενώ στην Ουκρανία -σε μια διεφθαρμένη χώρα- η Δύση «πέταξε» εκατοντάδες δισ. δολάρια, η Ελλάδα πλήρωσε πολύ ακριβά τα προγράμματα διάσωσης 265 δισ. ευρώ. Στην Ελλάδα επιβλήθηκαν σκληρά προγράμματα λιτότητας, η χώρα απειλήθηκε ακόμα και με έξοδο από το ευρώ, ο ελληνικός λαός αναγκάστηκε να τρώει από τα συσσίτια, επιχειρήσεις χρεοκόπησαν, η ανεργία εκτοξεύθηκε. Στον αντίποδα, στην Ουκρανία η Δύση προσέφερε 360 δισ. δολ. και μάλιστα χωρίς κανένα αντάλλαγμα... Κι όχι μόνο αυτό, αλλά η Δύση είναι αδύνατο να επιτύχει και τον αρχικό της στόχο, δηλ. να περιορίσει τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης