Τελευταία Νέα
Διεθνή

Persona non Grata o Zelensky, τα τρία μεγάλα προβλήματα - Χάνει παντού η Ουκρανία

Persona non Grata o Zelensky, τα τρία μεγάλα προβλήματα - Χάνει παντού η Ουκρανία
Ο Zelensky αν και κάποτε ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, πλέον δεν ακούγεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις πλατφόρμες που συμμετέχει
Σχετικά Άρθρα
Για ήττα του προέδρου της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky στο στρατιωτικό μέτωπο με τη Ρωσία αλλά και για δραστική μείωση της επιρροής του τόσο στην παγκόσμια σκηνή όσο και στο εσωτερικό της χώρας του κάνει λόγο η τουρκική ιστοσελίδα dikGAZETE.
«Η Ουκρανία συνεχίζει να χάνει στο μέτωπο, στη διπλωματία και στην εσωτερική πολιτική σκηνή» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο επισημαίνει ότι ο Zelensky δέχεται σκληρή κριτική και ότι έχει γίνει πράγματι persona non grata στην Ουκρανία.

Χάνει διεθνή στήριξη

Παράλληλα υποστηρίζεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος έχει χάσει τη δημοτικότητα που απολάμβανε μέχρι πρότινος στη διεθνή σκηνή, καθώς ΗΠΑ και ΕΕ φαίνεται να εγκαταλείπουν σταδιακά το Κίεβο, καθώς φέρονται να χρειάζονται περισσότερο το Ισραήλ και τη Μέση Ανατολή από την Ουκρανία και την ανατολική Ευρώπη.
Ο Zelensky αν και κάποτε ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, πλέον δεν ακούγεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις πλατφόρμες που συμμετέχει.

Αυστηρή κριτική στο εσωτερικό

Επίσης, τονίζεται ότι οι Ουκρανοί έχουν αρχίσει να επικρίνουν τον Zelensky και ότι ο λαός θέλει τη διεξαγωγή δημοκρατικών εκλογών.
Μάλιστα, υποστηρίζει το δημοσίευμα πως ορισμένοι Ουκρανοί πολιτικοί που είχαν ταχθεί στο πλευρό του Zelensky, έχουν αρχίσει να αλλάζουν πλευρά, με τον Ουκρανό πρόεδρο να παρουσιάζεται ακόμα και ως persona non grata στην ίδια του την χώρα.

Ήττα στο μέτωπο, σενάριο ισχυρής επίθεση Ρωσίας

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αρνητική είναι η κατάσταση για την Ουκρανία και στο πολεμικό μέτωπο, ενώ αναφέρεται πως ο ρωσικός στρατός θα μπορούσε να εξαπολύσει και μια μεγάλης κλίμακας επίθεση κατά των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων μετά την ανεπιτυχή αντεπίθεση τους.
«Η Ρωσία έχει τα όπλα και τον στρατό για μια ισχυρή επίθεση» υποστηρίζει το τουρκικό δημοσίευμα, τονίζοντας πως η Ρωσία κατάφερε να αντιμετωπίσει με μεγάλη επιτυχία τις οικονομικές κυρώσεις της Δύσης.

Το καταφύγιο

Το μόνο καταφύγιο για τον Zelensky είναι η Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης που έχει επιβάλλει στην Ουκρανία, η οποία μόλις πρόσφατα παρατάθηκε.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Zelensky προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να διατηρήσει το αξίωμα του καθώς του δίνει το δικαίωμα να αναβάλλει τις εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης