Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Musk έγινε... φτωχότερος κατά 16 δισ. δολ., αλλά παραμένει ο πλουσιότερος στον κόσμο με περιουσία… 210 δισ.

tags :
Ο Musk έγινε... φτωχότερος κατά 16 δισ. δολ., αλλά παραμένει ο πλουσιότερος στον κόσμο με περιουσία… 210 δισ.
Οι μετοχές της Tesla υποχωρούν έπειτα από επανειλημμένες μειώσεις τιμών που επιβαρύνουν τα περιθώρια κέρδους
Σχετικά Άρθρα
Φτωχότερος κατά 16,1 δισ. δολ. έγινε ο Elon Musk, καθώς τα αδύναμα κέρδη γ' τριμήνου της Tesla Inc. επιβάρυναν τη μετοχή.
Ο Musk, ο οποίος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη με περιουσία 209,6 δισ. δολαρίων, κατέχει το 13% της Tesla και αντλεί το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του από την αυτοκινητοβιομηχανία. Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν την Πέμπτη (19/10/2023) κατά 9,3% αφού δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες τόσο για τα κέρδη όσο και για τις πωλήσεις του τριμήνου.
Σε τηλεδιάσκεψη μετά την ανακοίνωση των κερδών την Τετάρτη, ο Musk αναφέρθηκε επανειλημμένα στο τίμημα των υψηλών επιτοκίων στην καταναλωτική εμπιστοσύνη. Ο κολοσσός των ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωσε την πρώτη τριμηνιαία πτώση των πωλήσεών του φέτος, παραδίδοντας 435.059 οχήματα, ενώ τα περιθώρια κέρδους υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων και πλέον ετών, αφού η εταιρεία μείωσε επανειλημμένα τις τιμές των αυτοκινήτων της.
Musk1_1.JPG
Παρ' όλα αυτά, ο πλούτος του Musk αυξάνεται κατά περισσότερα από 70 δισ. δολάρια το 2023 παράλληλα με την ανάκαμψη των μετοχών της Tesla
παρά την επιδείνωση των θεμελιωδών μεγεθών. Αφού ξεπεράστηκε για λίγο από τον Bernard Arnault της LVMH, είναι και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με μεγάλη διαφορά.
Παρά τα προβλήματα της, η Tesla υποστηρίζει ότι θα βάλει 1,8 εκατ. πελάτες σε νέα οχήματα μέχρι το τέλος του έτους. Η Tesla παραμένει ο πολυτιμότερος παραγωγός οχημάτων στον κόσμο και δήλωσε ότι θα παραδώσει τα πρώτα πολυαναμενόμενα Cybertrucks τον Νοέμβριο, με καθυστέρηση περίπου δύο ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης