Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θρίλερ στη Ρωσία: Νεκρός ο αρχηγός των Wagner, Yevgeny Prigozhin - Συνετρίβη το αεροσκάφος του, από βόμβα ή πύραυλο (;)

Θρίλερ στη Ρωσία: Νεκρός ο αρχηγός των Wagner, Yevgeny Prigozhin - Συνετρίβη το αεροσκάφος του, από βόμβα ή πύραυλο (;)
Μαζί με τον Prigozhin σκοτώθηκαν άλλα εννέα άτομα - Το όνομα του αρχηγού των Wagner ήταν στη λίστα επιβατών
Σχετικά Άρθρα
(upd13) Νεκρός είναι ο αρχηγός των Wagner Yevgeny Prigozhin και ο υπαρχηγός Dmitry Utkin, αλλά και άλλα κορυφαία στελέχη των Wagner καθώς το ιδιωτικό επιχειρηματικό αεροσκάφος Embraer Legacy ιδιοκτησίας εταιρίας του Prigozhin που εκτελούσε την πτήση Μόσχα – Αγία Πετρούπολη συνετρίβη στην περιοχή Tver την Τετάρτη 23/8/2023 στις 18:11 τοπική ώρα...
Η πτώση του αεροπλάνου σύμφωνα με πηγές των Wagner ήταν αποτέλεσμα χτυπήματος από ρωσικό σύστημα αεράμυνας (δύο πύραυλοι S-300) ή βόμβα που είχε τοποθετηθεί κοντά στο σύστημα ταχυτήτων οι κάτοικοι ανέφεραν πριν την πτώση 2 εκρήξεις, οι ίδοι οι Wagner επιμένουν ότι το χτύπημα ήταν προσχεδιασμένο.
Ωστόσο πηγές στην ρωσική διοίκηση διαψεύδουν κατηγορηματικά στρατιωτικό χτύπημα και κάνουν λόγο για τεχνικό πρόβλημα στο αεροσκάφος.
Η ρωσική αεροπορική αρχή θα διερευνήσει τη συντριβή:
Η ρωσική κρατική αρχή αεροπορίας Rosaviation λέει ότι μια ειδικά δημιουργηθείσα επιτροπή «ξεκίνησε να ερευνά τις συνθήκες και τα αίτια του ατυχήματος με το αεροσκάφος Embraer-135 νηολογημένο ως RA-02795, το οποίο συνέβη στις 23 Αυγούστου στην περιοχή Tver».
Το αεροπλάνο ανήκε στην MNT-Aero LLC, η οποία ειδικεύεται στις μεταφορές επιχειρήσεων.

Έχασε πολλές φορές ύψος μέσα σε 32 δευτερόλεπτα

Το αεροπλάνο Embraer, το οποίο συνετρίβη στην περιοχή Tver, μεταξύ των επιβατών του οποίου ήταν ο Yevgeny Prigozhin, κέρδισε και έχασε ύψος πολλές φορές σε σύντομο χρονικό διάστημα πριν αρχίσει να πέφτει. Αυτό αναφέρεται στην έκθεση της υπηρεσίας Flightradar.
Σύμφωνα με αυτήν την αναφορά, το αεροπλάνο βρισκόταν σε ύψος περίπου 8,5 χιλιομέτρων μέχρι τις 18:19 ώρα Μόσχας, στη συνέχεια η κατακόρυφη ταχύτητά του έπεσε απότομα, έχασε ύψος.
Μετά από αυτό, το αεροσκάφος έφτασε σε μέγιστο ύψος περίπου 9,15 χλμ και στη συνέχεια έπεσε στα 8,4χλμ.
Στη συνέχεια  σταθεροποιήθηκε στο ύψος γύρω στα 8,9 χλμ, μετά από το οποίο άρχισε να πέφτει απότομα.
Το Flightradar έλαβε τα τελευταία δεδομένα όταν το αεροπλάνο βρισκόταν σε ύψος περίπου 6 χιλιομέτρων.
Όλες αυτές οι αλλαγές έγιναν σε 32 δευτερόλεπτα.


Τον θάνατο του Prigozhin επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του κινήματος «Είμαστε με τη Ρωσία», Vladimir Rogov, ο οποίος γνωστοποίησε πως σκοτώθηκε και ο υπαρχηγός των Wagner, Dmitry Utkin.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, σκοτώθηκε ο Prigozhin και άλλα εννέα άτομα, που επέβαιναν στο αεροσκάφος (3 μέλη του πληρώματος και 7 επιβαίνοντες μεταξύ αυτών και ο Yevgeny Prigozhin).
Σύμφωνα με το Υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας, στην περιοχή Tver, κοντά στο χωριό Kuzhenkino, συνετρίβη ένα ιδιωτικό αεροσκάφος Embraer Legacy.
Στο αεροσκάφος επέβαιναν δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων τρία μέλη του πληρώματος.
Όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί.
Προστίθεται ότι το Υπουργείο Καταστάσεων Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας διεξάγει έρευνες.
Σύμφωνα με τη λίστα των επιβατών, μεταξύ αυτών είναι το όνομα του Yevgeny Prigozhin.

Τα ονόματα

Propustin Sergey
Makaryan Evgeniy
Totmin Aleksandr
Chekalov Valeriy
Utkin Dmitriy
Matuseev Nikolay
Prigozhin Evgeniy

Члены экипажа:
Levshin Aleksei, командир;
Karimov Rustam, второй пилот;
Raspopova Kristina, бортпроводник.

Выполнение полёта самолета Embraer - 135 (EBM-135BJ) осуществлялось на основании разрешения на использование воздушного пространства, выданного в установленном порядке.

Καταρρίφθηκε το ιδιωτικό αεροπλάνο με αντιαρματικό πύραυλο;

Μια ανάρτηση του Gray Zone, ενός καναλιού μέσων κοινωνικής δικτύωσης που συνδέεται με τη Wagner, ισχυριζόταν ότι οι ρωσικές αντιαεροπορικές άμυνες είχαν καταρρίψει το αεροπλάνο.
Οι κάτοικοι άκουσαν «δύο εκρήξεις χαρακτηριστικών πυρών αεράμυνας» πριν από τη συντριβή.
"Αυτό επιβεβαιώνεται από ίχνη αναστροφής στον ουρανό σε ένα από τα βίντεο".
Το Mash, ένα ειδησεογραφικό πρακτορείο στην εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Telegram, είπε ότι οι ντόπιοι είχαν ακούσει δύο δυνατούς κρότους πριν από τη συντριβή.
Ένας δυτικός αξιωματούχος είπε ότι τους είπαν ότι το αεροπλάνο είχε καταρριφθεί από ένα ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων.

Κάηκε το αεροσκάφος

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος παραδόθηκε στις φλόγες, αφού προσέκρουσε στο έδαφος και στη συνέχεια κάηκε ολοσχερώς.
Βρισκόταν στον αέρα για λιγότερο από 30 λεπτά.
Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Tver, Igor Rudenya, ανέλαβε τον έλεγχο της κατάστασης με το αεροπορικό δυστύχημα.
Όπως διευκρινίστηκε από τη διοίκηση της περιοχής, στο σημείο βρίσκονται αστυνομικοί και το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.
 Καθορίζουν τις λεπτομέρειες του συμβάντος και προσδιορίζουν τον αριθμό των θανάτων.
Αργότερα, εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης είπε στο RIA Novosti ότι τα πτώματα οκτώ ανθρώπων βρέθηκαν στο σημείο της συντριβής.
Οι εργασίες έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται.
Δυτικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το αεροσκάφος του Prigozhin προσεβλήθη από τη ρωσική αεράμυνα.
1891867524_0_63_926_584_600x0_80_0_0_897581698407c4dbba0f6f01aea11d93.jpg

prigozinnn.jpg

Ένα από τα πτώματα... διαμελισμένο
prigozinnn.png
Επιβεβαιώνεται ο θάνατος του Prigozhin – Σκοτώθηκε και ο υπαρχηγός των Wagner Dmitry Utkin

Τον θάνατο του Yevgeny Prigozhin επιβεβαιώνει ο επικεφαλής του κινήματος «Είμαστε με τη Ρωσία», Vladimir Rogov κάνοντας ταυτόχρονα γνωστό πως στο αεροσκάφος, που συνετρίβη, επέβαινε και ο υπαρχηγός των Wagner, Dmitry Utkin.
«Μόλις μίλησα με εξαιρετικούς ''μουσικούς'' (σ.σ. στελέχη Wagner) που επιβεβαιώνουν το γεγονός του θανάτου του Yevgeny Prigozhin και του Dmitry Utkin», σημείωσε ο Rogov.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών, ο Yevgeny Prigozhin ήταν στη λίστα των επιβατών του αεροσκάφους που συνετρίβη.
Το ρωσικό υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης ανέφερε νωρίτερα ότι στο αεροπλάνο που συνετρίβη επέβαιναν δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων τρία μέλη πληρώματος και επτά επιβάτες.
Η συντριβή δεν άφησε επιζώντες.

«Καλύτερος και στην κόλαση»

«Ο επικεφαλής της Ομάδας Wagner, ήρωας της Ρωσίας, ένας αληθινός πατριώτης, ο Yevgeny Victorovich Prigozhin, σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα ενεργειών προδοτών στη Ρωσία», αναφέρει ανάρτηση του «Grey Zone», λογαριασμού στην πλατφόρμα Telegram ο οποίος πρόσκειται στους Wagner και δημοσίευε κατά καιρούς βιντεοσκοπημένα μηνύματα του αρχηγού της εταιρίας μισθοφόρων.
«Ακόμη και στην κόλαση θα είναι ο καλύτερος!
Ζήτω η Ρωσία!», καταλήγει η σχετική ανάρτηση που συνοδεύεται από φωτογραφία του Prigozhin, ο οποίος φέρεται να ήταν μεταξύ των 10 επιβαινόντων σε αεροσκάφος που συνετρίβη νωρίτερα στις 23/8/2023 στην περιφέρεια Tver, βόρεια της Μόσχας.

ΗΠΑ: Δεν προκαλεί έκπληξη σε κανέναν

Ο θάνατος του επικεφαλής της εταιρίας Wagner Yevgeny Prigozhin σε αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε στη Ρωσία «δεν θα προκαλούσε έκπληξη σε κανέναν» εάν επιβεβαιωθεί, δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
«Έχουμε δει τις σχετικές αναφορές. Εάν επιβεβαιωθεί (ο θάνατος του Prigozhin), δεν θα προκαλούσε έκπληξη σε κανέναν», δήλωσε η Adrienne Watson, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, επισημαίνοντας πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden έχει ενημερωθεί.

Ουκρανία: Μήνυμα Putin στις ελίτ της Ρωσίας

Η συντριβή αεροσκάφους στη Ρωσία, με το όνομα του αρχηγού των Wagner να περιλαμβάνεται στη λίστα επιβατών, είναι ένα μήνυμα που στέλνει ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου Vladimir Putin στις ρωσικές ελίτ, δήλωσε σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας.
«Η θεαματική εξόντωση του Prigozhin και της διοίκησης των Wagner δύο μήνες μετά την απόπειρα του πραξικοπήματός (τους) είναι ένα μήνυμα του Putin προς τις ρωσικές ελίτ ενόψει των εκλογών του 2024», δήλωσε σε μήνυμά του ο Mykhailo Podolyak, εκτιμώντας ότι ο «Putin δεν συγχωρεί κανέναν».
«Προσοχή! Προδοσία ίσον θάνατος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η οπερετική ανταρσία και η συμφωνία με τον Putin

Ο 62χρονος ηγέτης των Wagner κάποτε στενός έμπιστος συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin καθοδήγησε μία οπερετική ανταρσία κατά της ρωσικής κυβέρνησης στα τέλη Ιουνίου, αφού νωρίτερα επί μήνες επέκρινε έντονα τα κορυφαία στελέχη της στρατιωτικής ηγεσίας της Ρωσίας.
Ο στρατιωτικό όμιλος που ίδρυσε, οι Wagner είναι γνωστοί για τη μαχητικότητα και την αποτελεσματικότητά τους.
Πρωτοστάτησαν σε μια σειρά από μάχες για τη Ρωσία στο ουκρανικό μέτωπο με κορυφαίες αυτές που διεξήχθησαν στο Bakhmut.
Μετά την ανταρσία συνήφθη μία συμφωνία μεταξύ Putin – Prigozhin, που προέβλεπε τη μετεγκατάσταση των Wagner στη Λευκορωσία, με τον ίδιο τον Prigozhin να δεσμεύεται να εγκαταλείψει οριστικά τη Ρωσία.
fire_airplane.JPG
fire_air.JPG

Η οπερετική ανταρσία και η συμφωνία με τον Putin


Ο 62χρονος ηγέτης των Wagner κάποτε στενός έμπιστος συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin καθοδήγησε μία οπερετική ανταρσία κατά της ρωσικής κυβέρνησης στα τέλη Ιουνίου 2023, αφού νωρίτερα επί μήνες επέκρινε έντονα τα κορυφαία στελέχη της στρατιωτικής ηγεσίας της Ρωσίας.
Ο στρατιωτικό όμιλος που ίδρυσε, οι Wagner είναι γνωστοί για τη μαχητικότητα και την αποτελεσματικότητά τους.
Πρωτοστάτησαν σε μια σειρά από μάχες για τη Ρωσία στο ουκρανικό μέτωπο με κορυφαίες αυτές που διεξήχθησαν στο Bakhmut.
Μετά την ανταρσία συνήφθη μία συμφωνία μεταξύ Putin – Prigozhin, που προέβλεπε τη μετεγκατάσταση των Wagner στη Λευκορωσία, με τον ίδιο τον Prigozhin να δεσμεύεται να εγκαταλείψει οριστικά τη Ρωσία.

Prigozhin_wagner.JPG
Ήταν απομονωμένος

Tα στοιχεία υποδεικνύουν ότι η ανταρσία ήταν ένα ξέσπασμα Prigozhin που αισθάνθηκε υπαρξιακή ανησυχία και απογοήτευση.

Τα στοιχεία υποδεικνύουν πως ξαφνικά αντιμετώπισε τον ρωσικό στρατό ως ανταγωνιστή.
Ενώ απειλούσε το ρωσικό κατεστημένο με νέο πρόεδρο ξαφνικά την προώθησή του στη Μόσχα και εγκατέλειψε το Rostov, όπου οι μαχητές είχαν στήσει την «επαναστατική» τους βάση.
Μέσα σε λίγες ώρες και ενώ ο κόσμος παρακολουθούσε συγκλονισμένος τις εξελίξεις, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko μεσολάβησε, η Ρωσία προσέφερε το ακαταδίωκτο στους Wagner και ξαφνικά όλα τελείωσαν αναίμακτα και ειρηνικά.
Ένα πραξικόπημα για να επιτύχει, χρειάζεται υποστήριξη, αλλά η ρωσική ηγεσία εξακολουθεί να έχει τον Putin
Η Velina Tchakarova, ειδικός επί των ρωσικών θεμάτων πολύ εύστοχα παρατήρησε ότι ένα πραγματικό πραξικόπημα δεν είναι δυνατό χωρίς βασικές πολιτικές προσωπικότητες εντός της ρωσικής κυβέρνησης και τους στενότερους συμμάχους του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin.
«Ένα πραγματικό πραξικόπημα θα πρέπει να εκδηλωνόταν στη Μόσχα εάν ο Prigozhin επεδίωκε πραγματικά να υπερκεράσει την κεντρική διοίκηση και να αποκτήσει έλεγχο στο Κρεμλίνο.
Και δεν μπορεί να μπει στη Μόσχα χωρίς ένα πραξικόπημα, που να ενσωματώνει αξιωματούχους του στενού κύκλου του Putin» είπε η Tchakarova.
Ο «εσωτερικός κύκλος» περιλαμβάνει τον πρωθυπουργό Mikhail Mishtushin, τον αναπληρωτή πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Dmitry Medvedev, τον γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας Nikolai Patrushev και τον επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov.
Δεν έχουν υπάρξει αναφορές ότι κανείς από τους αυτούς τους αξιωματούχους διαφώνησαν με τον Putin.
Το επεισόδιο επίσης δεν έπληξε την επιρροή της Ρωσίας διεθνώς.
Για παράδειγμα, καθώς εξελισσόταν η εξέγερση των Wagner, o Putin μίλησε στο τηλέφωνο με τους ηγέτες της Λευκορωσίας, του Καζακστάν και του Ουζμπεκιστάν και «ενημέρωσε τους ομολόγους του για την κατάσταση».
Ο Putin μίλησε επίσης με τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan, ο οποίος προσέφερε πλήρη υποστήριξη στον Ρώσο ηγέτη.
prigozhin_b.JPG

Ζωντανός…νεκρός ο Prigozhin;


«Ζωντανό... νεκρό» χαρακτήριζε ο πρόεδρος της Eurasia Group, τον επικεφαλής Prigozhin, στον απόηχο της αποτυχημένης εξέγερσης του κατά του Vladimir Putin τον Ιούνιο 2023.
Σύμφωνα με το CNBC, η ένοπλη εξέγερση του Ιουνίου από τον Prigozhin, έναν πρώην σύμμαχο του Putin που ίδρυσε τη μισθοφορική οργάνωση Wagner, θεωρήθηκε ευρέως ως η μεγαλύτερη απειλή για την 23χρονη νομή της εξουσίας από τον Ρώσο πρόεδρο.
«Σε αυτό το σημείο ο Prigozhin είναι ένας ζωντανός νεκρός» δήλωσε -μιλώντας στο CNBC- ο πρόεδρος της Eurasia Group, Ian Bremmer, και συμπλήρωσε «θα με εξέπληττε πολύ εάν είναι ακόμα μαζί μας σε λίγους μήνες».
Αυτή η εξέγερση υπό την ηγεσία του Prigozhin ήταν μια πρωτοφανής εξέλιξη για τον Putin, ο οποίος μέχρι τότε ήταν σε θέση να σβήνει γρήγορα τις περιστασιακές άοπλες διαμαρτυρίες. Περί τα τέλη Ιουνίου 2023 οι Wagner έφτασαν σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από τη Μόσχα, προτού ο ηγέτης τους προβεί στην αιφνίδια ανακοίνωση της ματαίωσης της αποστολής.
«Ο Putin έχει φυλακίσει και δολοφονήσει ανθρώπους για πολύ λιγότερα από όσα του έχει κάνει ο Prigozhin», πρόσθεσε ο Bremmer.
«Είναι αδιανόητο για μένα ότι ο Putin θα τον αφήσει να ζήσει περισσότερο από όσο είναι απολύτως απαραίτητο». Ποιος ήταν ο Prigozhin

Ο Prigozhin γεννήθηκε στο Λένινγκραντ την 1η Ιουνίου 1961.
Αποφοίτησε από οικοτροφείο το 1977 και ασχολήθηκε με το σκι αντοχής .
Τον Νοέμβριο του 1979, ο Prigozhin καταδικάστηκε σε ποινή με αναστολή για κλοπή στο Λένινγκραντ.
Το 1981, καταδικάστηκε σε δώδεκα χρόνια φυλάκιση με τις κατηγορίες της ληστείας, της απάτης και της εμπλοκής εφήβων σε εγκλήματα.
Ο Prigozhin πέρασε εννέα χρόνια στη φυλακή πριν αποφυλακιστεί.

FILE - Businessman Yevgeny Prigozhin, left, shows Russian President Vladimir Putin, around his factory which produces school means, outside St. Petersburg, Russia on Sept. 20, 2010. Prigozhin, the millionaire owner of the Wagner Group private military company, has used his longtime ties with Russian President Vladimir Putin to increase his clout. (Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File)
Ο πατέρας και ο πατριός του ήταν εβραϊκής καταγωγής.
μετά την απελευθέρωσή του, μαζί με τον πατριό του δημιούργησαν ένα δίκτυο για την πώληση χοτ ντογκ.
Σύντομα, σύμφωνα με συνέντευξή του στους New York Times, «τα ρούβλια συσσωρεύονταν πιο γρήγορα από όσο μπορούσε η μητέρα του να τα μετρήσει».
Έγινε επίσης μετόχος κατά 15% και διαχειριστής μιας «Αντίθεσης», που ξεκίνησε από τον Boris Spector, συμμαθητή από το οικοτροφείο του, που ήταν η πρώτη αλυσίδα παντοπωλείων στην Αγία Πετρούπολη.
Επίσης, ο Prigozhin ως Διευθύνων Σύμβουλος και οι Spector και Igor Gubernko ίδρυσαν τα πρώτα καζίνο στην Αγία Πετρούπολη υπό την Spectrum CJSC και επίσης ίδρυσαν την Viking CJSC .
Το 1995, όταν τα έσοδα άρχισαν να πέφτουν, ο Prigozhin έπεισε έναν διευθυντή της Contrast, τον Kiril Ziminov, να ανοίξει ένα εστιατόριο μαζί του.
Οι δύο άνδρες άνοιξαν το «Παλιό Τελωνείο» στην Αγία Πετρούπολη. Το 1997, εμπνευσμένοι από παραθαλάσσια εστιατόρια στον Σηκουάνα στο Παρίσι, ο Prigozhin και ο Ziminov ξόδεψαν 400.000 δολάρια για να ανακαινίσουν ένα σκούρο σκάφος στον ποταμό Vyatka και ξεκίνησαν το πλωτό εστιατόριο που ονομάζεται New Island, το οποίο έγινε ένα από τα πιο μοντέρνα εστιατόρια στην Αγία Πετρούπολη.
Είπε ότι οι θαμώνες του «ήθελαν να δουν κάτι νέο στη ζωή τους και είχαν βαρεθεί να τρώνε απλώς κοτολέτες με βότκα».

prigozhin_c.jpg
Έμπιστος του Putin

Το 2001, ο Prigozhin σέρβιρε προσωπικά φαγητό στον Vladimir Putin και τον Γάλλο πρόεδρο Jacques Chirak όταν δείπνησαν στο «New Island». Φιλοξένησε επίσης τον Πρόεδρο των ΗΠΑ George Bush το 2002.
Το 2003, ο Putin γιόρτασε τα γενέθλιά του στο New Island. Μέχρι το 2003, ο Prigozhin είχε εγκαταλείψει τους επιχειρηματικούς του εταίρους, είχε δημιουργήσει τα δικά του ανεξάρτητα εστιατόρια και είχε γίνει έμπιστος του Putin.
Η εταιρεία του, η Concord Catering, έλαβε εκατοντάδες εκατομμύρια σε κρατικές συμβάσεις για τη σίτιση παιδιών σχολείων και κρατικών υπαλλήλων.
Το 2012, έλαβε σύμβαση για την παροχή γευμάτων στον ρωσικό στρατό αξίας 1,2 δισε δολαρίων ΗΠΑ σε διάστημα ενός έτους.
Κάποια από τα κέρδη από αυτή τη σύμβαση φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν για την έναρξη και τη χρηματοδότηση της Υπηρεσίας Ερευνών Διαδικτύου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης