Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Δεν είναι απειλή τώρα οι Wagner – Δεν αποκλείεται εμπλοκή τους στην Πολωνία

Ουκρανία: Δεν είναι απειλή τώρα οι Wagner – Δεν αποκλείεται εμπλοκή τους στην Πολωνία
Είναι πολύ πιθανό οι Wagner να εμποδίσουν την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως οι δυνάμεις της Wagner δεν αποτελούν αυτή τη στιγμή απειλή για την Ουκρανία διατύπωσε ο Sergei Naev, διοικητής των κοινών δυνάμεων του ουκρανικού στρατού.
«Στη στρατιωτική επιστήμη, υπάρχουν δύο έννοιες – ο στρατιωτικός κίνδυνος και η στρατιωτική απειλή.
Με όρους πολιτών, εάν οδηγεί κάποιος ένα αυτοκίνητο, υπάρχει ένας κίνδυνος.
Εάν οδηγεί το αυτοκίνητο κατευθείαν πάνω σας, αυτό είναι απειλή.
Η παρουσία της Wagner στη Λευκορωσία είναι ένας κίνδυνος, αλλά μόνο όταν δημιουργήσουν ομάδες ή ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης ή μια ομάδα επίθεσης, αυτή θα αποτελεί απειλή» υποστήριξε ο Naev σε δηλώσεις του στο ουκρανικό RBC.

Στόχος ο ανεφοδιασμός των Ουκρανών

Πάντως ο Naev δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δυνάμεις της Wagner να εμπλακούν σε επιχειρήσεις στο έδαφος των παραμεθόριων περιοχών της Πολωνίας και της Λευκορωσίας.
«Εάν υλοποιηθεί αυτό το σενάριο, ο εχθρός μπορεί να κατευθύνει τις δραστηριότητές του για να περιπλέξει την παροχή στρατιωτικής υλικής και τεχνικής βοήθειας στην Ουκρανία από χώρες εταίρους» υπογράμμισε ο Naev.
Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη στην Πολωνία, Yaroslav Kaczynski, υποστήριξε ότι η χώρα ενισχύει τα σύνορα με τη Λευκορωσία λόγω της παρουσίας των μαχητών της Wagner, αναφέροντας πως θα είναι πολύ σοβαρή η ενίσχυση των συνόρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης