Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν στρατολογεί η Wagner – Prigozhin: Δεν αποκλείεται στο μέλλον εάν το ζητήσει η Ρωσία

Δεν στρατολογεί η Wagner – Prigozhin: Δεν αποκλείεται στο μέλλον εάν το ζητήσει η Ρωσία
Σήμερα καθορίζουμε του επόμενους μας στόχους φέρεται να υποστηρίζει ο Prigozhin
Αυτή τη στιγμή η Wagner δεν στρατολογεί υποστηρίζει ο Yevgeny Prigozhin, ο επικεφαλής του ρωσικού ιδιωτικού στρατού, ο οποίος ωστόσο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αυτό να συμβεί κάποια στιγμή στο μέλλον και εφόσον του ζητηθεί, όπως λέει, από τη Μητέρα Πατρίδα.
«Σήμερα καθορίζουμε τους επόμενους μας στόχους, των οποίων το περίγραμμα γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτά τα καθήκοντα θα εκτελεστούν στο όνομα του μεγαλείου της Ρωσίας» φέρεται να υποστηρίζει μια φωνή που παραπέμπει σε αυτήν του Prigozhin, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με το Reuters, το μήνυμα αυτό δημοσιεύτηκε στο Gray Zone, ένα κανάλι στο Telegram, το οποίο φέρεται πως συνδέεται με τη Wagner.
Στο μήνυμα αυτό ο Prigozhin φέρεται να αναγνωρίζει πως κάποιοι από τους μαχητές της Wagner, άφησαν την ομάδα για «άλλες δομές εξουσίας».

Δεν έχουμε ελλείψεις

«Δυστυχώς, κάποιοι μετακόμισαν σε άλλες δομές εξουσίας αλλά θέλουν να επιστρέψουν.
Από τη στιγμή που δεν βιώνουμε κάποια έλλειψη σε προσωπικό, δεν σχεδιάζουμε να προχωρήσουμε σε νέες προσλήψεις» φέρεται να λέει ο Prigozhin.
«Ωστόσο, θα σας είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες, εάν διατηρήσετε επαφή μαζί μας.
Και μόλις η Πατρίδα χρειαστεί να δημιουργηθεί μια νέα ομάδα που θα είναι σε θέση να προστατεύσει τα συμφέροντα της, σίγουρα θα αρχίσουμε να στρατολογούμε» υποστηρίζει ο Prigozhin.

Η συνθηκολόγηση

Υπενθυμίζεται πως μετά την απόπειρα εξέγερσης της 24ης Ιουνίου, τότε που δυνάμεις της Wagner υποστηρίζουν ότι έφτασαν σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από τη Μόσχα, και τη συμφωνία που υπήρξε κατόπιν της παρέμβασης του Λευκορώσου προέδρου, Alexander Lukashenko, ο Prigozhin και οι δυνάμεις του μεταφέρθηκαν στη Λευκορωσία.
Είχε προηγηθεί η πρόταση του Putin προς τη Wagner προκειμένου είτε κάποιοι μαχητές της να ενσωματωθούν σε θέσεις στο ρωσικό στρατό (όπως και έγινε όπως παραδέχεται και ο ίδιος ο Prigozhin) είτε να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους με άλλον ηγέτη.
Δεδομένου ότι η δεύτερη πρόταση δεν πέρασε και ο Prigozhin παραμένει επικεφαλής της Wagner, τότε οι δυνάμεις αυτές πέρασαν στη Λευκορωσία και πλέον αποτελούν τον εφιάλτη όχι μόνο της Ουκρανίας αλλά και της Πολωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης