Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στασιμότητα στις ευρωπαϊκές αγορές,ο DAX +0,1% - Κίνα και Fed δίνουν τον τόνο

Στασιμότητα στις ευρωπαϊκές αγορές,ο DAX +0,1% - Κίνα και Fed δίνουν τον τόνο
Στασιμότητα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Σχετικά Άρθρα
Στασιμότητα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά τα ισχυρά κέρδη σε Ασία και Wall Street, στον απόηχο της επιβράδυνσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και των προσδοκιών για λιγότερο επιθετική πολιτική από τη Fed.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 0,1% στις 16.062 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει οριακές μεταβολές στις 7.416 μονάδες.
Στις 7.341 μονάδες με άνοδο 0,1% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 0,5% στις 28.692 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 0,1% στις 9.461 μονάδες.
Ήπια άνοδο 0,3% σημειώνουν τα futures των δεικτών της Wall Street.
Στη Μόσχα, ο δείκτης MOEX σε ρούβλια σημειώνει άνοδο 0,3% στις 2.901 μονάδες.
Το φυσικό αέριο διαπραγματεύεται στα 26 ευρώ στην Ευρώπη, με το ολλανδικό TTF Αυγούστου στο -2%.
Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
To brent ενισχύεται 0,7% στα 80,39 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό +0,8% στα 75,95 δολ. το βαρέλι.

Θετική έκπληξη από τη Βρετανία - Μόλις 0,1% συρρικνώθηκε το ΑΕΠ τον Μάιο 2023

Λιγότερο των εκτιμήσεων συρρικνώθηκε η οικονομία της Βρετανίας τον Μάιο, παρά τον αντίκτυπο των απεργιών και της τραπεζικής αργίας για τον εορτασμό της στέψης του βασιλιά Καρόλου, γεγονός που την έθεσε σε τροχιά αποφυγής της πτώσης για το δεύτερο τρίμηνο συνολικά.
Η οικονομική παραγωγή μειώθηκε κατά 0,1% τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο, ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS), μετά από αύξηση 0,2% τον προηγούμενο μήνα.
Δημοσκόπηση του Reuters μεταξύ οικονομολόγων είχε υποδείξει συρρίκνωση 0,3%.
Όλοι οι τομείς της οικονομίας συρρικνώθηκαν τον Μάιο, με εξαίρεση τις υπηρεσίες, οι οποίες δεν παρουσίασαν αύξηση.
Η λίρα σημείωσε μικρή άνοδο έναντι του δολαρίου λόγω των στοιχείων.

Τα στοιχεία δεν θα αποτρέψουν νέα αύξηση επιτοκίων

Η οικονομική ανάκαμψη της Βρετανίας από την πανδημία COVID-19 έχει μείνει πίσω από τις περισσότερες από τις ομοειδείς της μεταξύ των μεγάλων προηγμένων οικονομιών, με μόνο την πληγείσα από την ύφεση Γερμανία να έχει τα πάει το ίδιο άσχημα από το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
"Αυτά τα στοιχεία για το ΑΕΠ είναι απίθανο να αποτρέψουν μια ακόμη αύξηση των επιτοκίων τον Αύγουστο", δήλωσε ο Suren Thiru, οικονομικός διευθυντής του οργανισμού λογιστών ICAEW.
"Ωστόσο, δεδομένης της μεγάλης χρονικής υστέρησης μεταξύ των αυξήσεων των επιτοκίων και των επιπτώσεών τους στην πραγματική οικονομία, η περαιτέρω σύσφιξη ενέχει τον κίνδυνο να βλάψει τις προοπτικές ανάπτυξής μας με την υπερδιόρθωση των λαθών του παρελθόντος", σημείωσε.

Ράλι στην Ασία, ο Hang Seng +2,5% - Λιγότερο επιθετική Fed προεξοφλούν οι αγορές

Ισχυρά κέρδη κατέγραψαν οι περισσότερες αγορές της Ασίας, ακολουθώντας το νυχτερινό ράλι στη Wall Street, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που ήταν ηπιότερα του αναμενόμενου, τροφοδότησαν τις προσδοκίες για μια λιγότερο επιθετική πολιτική από τη Fed.
Τα κέρδη καταγράφονται κυρίοως στον κλάδο της τεχνολογίας, δεδομένου ότι αυτός πιέστηκε περισσότερο από την εκτίναξη του κόστους δανεισμού.
Η προοπτική μιας λιγότερο επιθετικής Fed βελτιώνει επίσης τις προοπτικές για τα μελλοντικά κέρδη των μετοχών τεχνολογίας.
Οι ενδείξεις για χαλάρωση της κινεζικής ρυθμιστικής πίεσης στους τεχνολογικούς κολοσσούς της χώρας βοήθησαν επίσης το κλίμα, όπως και οι εικασίες για περισσότερα μέτρα τόνωσης από το Πεκίνο.

Οι μετοχές του Χονγκ Κονγκ οδηγούν τα κέρδη στην τεχνολογία

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε την καλύτερη απόδοση της ημέρας,με άνοδο 2,4%, καθώς οι βαριάς κατηγορίας μετοχές τεχνολογίας διεύρυναν το ράλι τους μετά τα στοιχεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.
Μεγάλες εταιρείες όπως η Baidu, η Alibaba Group και η Tencent Holdings, σημειώνουν άνοδο μεταξύ 2,7% και 7,5%, για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Το βλέμμα στην Κίνα

Οι μετοχές ενισχύθηκαν από τα στοιχήματα ότι η Κίνα τερματίζει τη ρυθμιστική επίθεση κατά των μεγαλύτερων διαδικτυακών εταιρειών της χώρας, αφού το Πεκίνο επέβαλε βαριά πρόστιμα στις Alibaba's Ant Group και Tencent.
Τα κέρδη της κινεζικής τεχνολογίας διαχύθηκαν σε άλλες χώρες, με τον KOSPI της Νότιας Κορέας να σημειώνει άνοδο 1%, ενώ ο σταθμισμένος δείκτης της Ταϊβάν ενισχύθηκε 1,4%. Ο KOSPI ενισχύθηκε επίσης από την Τράπεζα της Κορέας που διατήρησε σταθερά τα επιτόκια για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.
Οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite της Κίνας σημείωσαν άνοδο 1,1% και 0,8% αντίστοιχα, καθώς κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κυβέρνηση εξετάζει περισσότερα μέτρα τόνωσης της οικονομίας τους επόμενους μήνες.
Οι αναφορές αυτές έρχονται μετά από μια σειρά ασθενέστερων του αναμενόμενου οικονομικών μετρήσεων που αύξησαν τις ανησυχίες σχετικά με την επιβράδυνση της ανάκαμψης στη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης