Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία για G7: Λάθος και πολύ επικίνδυνο να δώσουν εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία – Μας απειλούν

Ρωσία για G7: Λάθος και πολύ επικίνδυνο να δώσουν εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία – Μας απειλούν
Η G7 καθιστά την Ευρώπη όλο και πιο επικίνδυνη για τα επόμενα χρόνια υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Σχετικά Άρθρα
Έντονη είναι η αντίδραση της Ρωσίας στις πληροφορίες που θέλουν τα κράτη – μέλη της G7 να ανακοινώνουν μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, ένα διεθνές πλαίσιο με μακροπρόθεσμες εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία.
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov υποστήριξε ότι η Μόσχα είναι αρνητική στο θέμα της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, το οποίο χαρακτήρισε ως μια επιθετική συμμαχία που εγκυμονεί επιθετικότητα και κινδύνους.
Αναφερόμενος στο σχέδιο της G7, o Peskov είπε ότι «το θεωρούμε εξαιρετικά εσφαλμένο και δυνητικά πολύ επικίνδυνο».
«Δίνοντας οποιεσδήποτε εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία, σημαίνει ότι αυτά τα κράτη αγνοούν την αρχή του αδιαίρετου της ασφάλειας, ότι απειλούν την ασφάλεια της Ρωσίας.
Με αυτόν τον τρόπο, τα κράτη της G7 κάνουν την Ευρώπη όλο και πιο επικίνδυνη για τα επόμενα χρόνια» επισήμανε ο Peskov.

Το σχέδιο της G7

Σημειώνεται πως νωρίτερα τόσο ο Λευκός Οίκος όσο και η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσαν ότι μετά το τέλος της Συνόδου τα κράτη της G7 θα ανακοινώσουν ένα διεθνές πλαίσιο για μακροπρόθεσμες εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία.
«Ο πρόεδρος Biden και οι ηγέτες των κρατών μελών της G7 θα κάνουν μια σημαντική δήλωση το απόγευμα με τον πρόεδρο Zelensky.
Οι ΗΠΑ και τα άλλα κράτη της G7 θα ανακοινώσουν την πρόθεση τους να συνδράμουν την Ουκρανία ώστε να δημιουργήσει ένοπλες δυνάμεις που θα μπορούν να υπερασπιστούν την άμυνα της χώρας και που θα μπορούν να αποτρέψουν μελλοντικές επιθέσεις» υποστήριξε η Amanda Sloat, επικεφαλής διευθύντρια για θέματα Ευρώπης στο συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.
Σχετική ανακοίνωση υπήρξε και από τη βρετανική κυβέρνηση.
«Τα κράτη – μέλη της G7 πρόκειται να ανακοινώσουν ένα διεθνές πλαίσιο για τις μακροπρόθεσμες εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους την Τετάρτη» αναφέρει ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, «η κοινή δήλωση που αναμένεται να υπογραφεί από όλα τα κράτη – μέλη της G7 θα καθορίζει το πώς οι Σύμμαχοι θα στηρίξουν την Ουκρανία τα επόμενα χρόνια προκειμένου να τερματιστεί πόλεμος και να αποτραπεί οποιαδήποτε μελλοντική επίθεση».

Για τα πυρομαχικά διασποράς

Ερωτηθείς για την απόφαση των ΗΠΑ να στείλουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία, ο Peskov τόνισε ότι η πιθανή χρήση αυτών των πυρομαχικών αλλάζει την κατάσταση στο μέτωπο.
«Η Ρωσία θα αναγκαστεί να λάβει αντίμετρα» είπε ο Peskov, παραπέμποντας για περαιτέρω διευκρινίσεις στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Φάρσα

Σχετικά με τις πληροφορίες που θέλουν τις δυνάμεις της Wagner να έφτασαν κοντά σε χώρο αποθήκευσης πυρηνικών όπλων κατά την εξέγερση τους στις 24 Ιουνίου, ο Peskov είπε ότι το Κρεμλίνο δεν διαθέτει τέτοιου είδους πληροφορίες, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για φάρσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης