Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στροφή από Γαλλία: Να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ η Ουκρανία – Το επικίνδυνο σχέδιο Macron

Στροφή από Γαλλία: Να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ η Ουκρανία – Το επικίνδυνο σχέδιο Macron
Το Παρίσι εκτιμά ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις Μόσχας - Κιέβου
Σχετικά Άρθρα
Αν και η Ρωσία υποστηρίζει ότι η στρατιωτική της επιχείρηση αποσκοπεί στην ουδετερότητα της Ουκρανίας, προειδοποιώντας ότι σε περίπτωση που ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, υπάρχει τεράστιος κίνδυνος ακόμα και για έναν πυρηνικό πόλεμο, η Γαλλία κάνει τεράστια στροφή και από εκεί που απέκλειε κάθε σενάριο ένταξης της Ουκρανίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, τώρα το υποστηρίζει.
Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμα της η γαλλική εφημερίδα Le Monde, η οποία αναφέρει ότι ο απώτερος στόχος του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron από μια τέτοια κίνηση είναι να διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Κιέβου και της Μόσχας.

Εγγύηση ασφαλείας

Κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου Άμυνας της Γαλλίας στο Μέγαρο των Ηλυσίων εξετάστηκε το θέμα της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Γάλλοι αξιωματούχοι έκριναν πως το σενάριο αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μια εγγύηση ασφαλείας για το Κίεβο.
Βάσει αυτού του σεναρίου, εάν η Ουκρανία ενταχθεί στη Συμμαχία, τότε – όπως πιστεύει η Γαλλία – η Ρωσία θα δυσκολευόταν να συνεχίσει την επιχείρηση της ή εάν η σύγκρουση τελειώσει, θα εμποδίσει μια νέα επιθετικότητα από την πλευρά της Ρωσίας.

Διαπραγματεύσεις

Επιπλέον, το Παρίσι εκτιμά ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να πιέσει τον πρόεδρο Zelensky να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, όποτε το κρίνει σκόπιμο και ανάλογα με την πορεία της αντεπίθεσης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, η Γαλλία στο πλαίσιο των «λεπτών συζητήσεων» που θα γίνουν με τους συμμάχους της Ουκρανίας την παραμονή της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία τον Ιούλιο, υιοθετεί μια νέα προσέγγιση.
Κατά τη Le Monde, η στρατηγική της Γαλλίας βασίζεται στην υπεράσπιση της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ προκειμένου να επηρεάσει την πορεία της σύγκρουσης και να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.

Πιο κοντά στην Πολωνία παρά στη Γερμανία

Όπως λέει το δημοσίευμα, αρκετά κράτη της Ευρώπης, ανάμεσα τους η Πολωνία και τα Βαλτικά κράτη, τάσσονται υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Διπλωμάτης υπό καθεστώς ανωνυμίας υποστηρίζει ότι με αυτήν την κίνηση του ο Γάλλος πρόεδρος Macron έρχεται πιο κοντά στην Πολωνία και απομακρύνεται από τη Γερμανία.
Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις τα προηγούμενα 24ωρα ο καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz κατέστησε σαφές ότι η Γερμανία αντιτίθεται στην ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία, υποστηρίζοντας πως το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να εμπλακεί στη στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία και ότι η Γερμανία θα στηρίξει μέχρι τέλους το Κίεβο.

Προληπτικό πυρηνικό πλήγμα

O αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev δεν έχει αποκλείσει ένα προληπτικό πυρηνικό πλήγμα από τη Ρωσία.
«Υπάρχουν αμετάκλητοι νόμοι του πολέμου.
Η Δύση αδυνατεί να συνειδητοποιήσει ότι η αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ μπορεί κάποια στιγμή να οδηγήσει σε ένα προληπτικό πυρηνικό χτύπημα.
Εάν η κατάσταση φτάσει στα πυρηνικά όπλα, εάν η Δύση δώσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία θα πρέπει να υπάρξει προληπτικό πλήγμα» ανέφερε πρόσφατα ο Medvedev, ο οποίος υπογράμμισε πως σε αυτήν την περίπτωση ένας πύραυλος με πυρηνική κεφαλή θα εκτοξευτεί προς το μέρος τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης