Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιβεβαιώνει ο Erdogan: Τέλος το εμπόριο με το Ισραήλ - Στα 9,5 δισ. δολάρια ο τζίρος - «Σκότωσαν 45 χιλιάδες Παλαιστίνιους»

Επιβεβαιώνει ο Erdogan: Τέλος το εμπόριο με το Ισραήλ - Στα 9,5 δισ. δολάρια ο τζίρος - «Σκότωσαν 45 χιλιάδες Παλαιστίνιους»
Erdogan: Ο Netanyahu αποδείχθηκε αδίστακτος 
Ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan δήλωσε ότι η χώρα του αναγκάστηκε να σταματήσει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ και σταμάτησε τον εμπορικό κύκλο εργασιών, ο όγκος του οποίου έφτανε τα 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
"Τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης είναι απαράδεκτα. Το Ισραήλ σκότωσε 40-45 χιλιάδες Παλαιστίνιους. Ήταν αδύνατο για εμάς ως μουσουλμάνους να μείνουμε απλά θεατές.
Αναγκαστήκαμε να λάβουμε μέτρα και κάναμε το βήμα που απαιτήθηκε.
Είχαμε εμπορικό τζίρο 9,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τώρα το σταματήσαμε», είπε σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη.
Η ομιλία μεταδόθηκε στον λογαριασμό X (πρώην Twitter) του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας.
Ο Τούρκος ηγέτης σημείωσε ότι είχε προηγουμένως συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Netanyahu στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν ξεσπάσει η τρέχουσα κρίση. «Συναντήθηκα μαζί του για έναν λόγο: Για να δείξω ότι η Τουρκία και το Ισραήλ μπορούν να κάνουν κάποια βήματα μαζί, αλλά ο Netanyahu αποδείχθηκε αδίστακτος και έδειξε απίστευτη σκληρότητα προς τα παιδιά, τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους [στη Γάζα] και ειδικά οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται προς το συμφέρον του Ισραήλ», είπε.
Στις 9 Απριλίου, το τουρκικό Υπουργείο Εμπορίου εισήγαγε περιορισμούς στο εμπόριο με το Ισραήλ για 54 είδη εμπορευμάτων. Το βράδυ της 2ας Μαΐου, το υπουργείο ανακοίνωσε την πλήρη παύση των εξαγωγικών και εισαγωγικών συναλλαγών με το Ισραήλ. Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εμπορίου, η Άγκυρα θα συμμορφωθεί με την απόφαση για εμπορικές κυρώσεις κατά του Ισραήλ έως ότου παύσει τα πυρά στη Λωρίδα της Γάζας και διασφαλίσει την ανεμπόδιστη παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης