Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην «μαύρη λίστα» των κυρώσεων Zelensky 178 δικαστές του Ρώσου Συνταγματικού Δικαστηρίου

Στην «μαύρη λίστα» των κυρώσεων Zelensky 178 δικαστές του Ρώσου Συνταγματικού Δικαστηρίου
Η νέα μαύρη λίστα του Κιέβου περιλαμβάνει και δικαστές από ρωσικές περιοχές, με τους περισσότερους από τη Δημοκρατία της Κριμαίας.
Σχετικά Άρθρα
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky υπέγραψε την Κυριακή 11/6 διάταγμα με το οποίο επικυρώνει την απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της χώρας για την επιβολή κυρώσεων σε δικαστές του Ρωσικού Συνταγματικού Δικαστηρίου και στον πρόεδρό του, συνολικά 178 άτομα.
Το έγγραφο δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του Ουκρανού προέδρου την Κυριακή και επιβάλλει κυρώσεις σε 178 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των δέκα εν ενεργεία δικαστών του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ρωσίας και του προέδρου του Valery Zorkin.

Η νέα μαύρη λίστα του Κιέβου περιλαμβάνει επίσης δικαστές από ρωσικές περιοχές, με τους περισσότερους από τη Δημοκρατία της Κριμαίας.
Οι περιορισμοί προβλέπουν δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση απόσυρσής τους από την Ουκρανία, απαγόρευση εμπορικών δραστηριοτήτων και συμμετοχή σε ιδιωτικοποιήσεις ή μίσθωση κρατικών επιχειρήσεων, ακύρωση υφιστάμενων θεωρήσεων και απαγόρευση έκδοσής τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης