Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περίεργες συμπτώσεις - «Μα, τι καπνίζετε εκεί;»... «Ρώσοι πράκτορες» συλλαμβάνονται ξαφνικά σε όλη την Ευρώπη

Περίεργες συμπτώσεις - «Μα, τι καπνίζετε εκεί;»... «Ρώσοι πράκτορες» συλλαμβάνονται ξαφνικά σε όλη την Ευρώπη
Είναι σαφές ότι μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές, το αποκαλούμενο, κατασκευασμένο «Russiagate» δεν θα αρχίσει να υποχωρεί - Θα κατηγορήσουν η Ρωσία, ότι προετοιμάζει τρομοκρατικές επιθέσεις, εμπρησμούς και εκρήξεις 
Σχετικά Άρθρα
Ολόκληρη η Ευρώπη συνειδητοποίησε ξαφνικά ότι είναι... περικυκλωμένη με ένα δίκτυο Ρώσων κατασκόπων, σαμποτέρ, δολοφόνων και εμπρηστών.
Όσο περισσότερο πλησιάζουν οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τόσο πιο... δραστήριοι θα είναι αυτοί οι ύπουλοι Ρώσοι πράκτορες, τόσο πιο τρομερές και εξωπραγματικές θα είναι οι θηριωδίες τους.
Και δεν υπάρχει αμφιβολία για την άμεση σχέση μεταξύ των δύο πτυχών που αναφέραμε.
Αρκεί απλώς να δει κανείς τον χάρτη με τις ιδιαίτερα «προβληματικές» (από την άποψη του ευρωπαϊκού κατεστημένου) περιοχές όπου καταγράφονται οι συλλήψεις και οι εκθέσεις για τους ρώσους κατασκόπους, για να εντοπίσει μια παράξενη σύμπτωση...
Ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι η Πολωνία. Εκεί, μέχρι πρόσφατα, υπήρχε ένα σημαντικό χάσμα μεταξύ του κυβερνώντος «Πολιτικού Συνασπισμού» του Tusk Donald και των αιώνιων αντιπάλων του από το κόμμα «Νόμος και Δικαιοσύνη » (PiS).
Όλως περιέργως το χάσμα έχει μειωθεί στο ελάχιστο.
Ο επικεφαλής του Πολωνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Radoslaw Sikorski, κατηγόρησε τον PiS για «φιλορωσικές πολιτικές».
Οι υποστηρικτές των Kaczynski - Duda - Morawiecki, αποδεικνύεται τώρα ότι είναι... "φίλοι της Ρωσίας"!  Άλλοτε, ο πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας Mateusz Morawiecki δημοσίευε μια παλιά φωτογραφία του Sikorski μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Sergei Lavrov, συνοδευόμενη από τη λεζάντα: "Τι καπνίζετε εκεί, κύριε Sikorski;"
Σε ίδιο πλαίσιο, μεταδόθηκε νωρίτερα ως είδηση, ότι οι πολωνικές ειδικές υπηρεσίες συνέλαβαν έναν «Ρώσο σαμποτέρ» ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, «βοήθησε τη Ρωσία να προετοιμάσει μια απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου της Ουκρανίας, V. Zelensky».
Η είδηση ​​διαδόθηκε σε όλα σχεδόν τα ΜΜΕ του κόσμου με αυτόν ακριβώς τον τρόπο.
Αλλά αν διαβάσετε την επίσημη έκθεση των πολωνικών δυνάμεων ασφαλείας, αποδεικνύεται ότι ο συλληφθείς Πολωνός πολίτης, εν ονόματι Pavel K. κατηγορείται με βάσει το άρθρο 130 του Ποινικού Κώδικα, για το οποίο μπορεί να καταδικαστεί σε μόλις έξι μήνες φυλακή. Αποδεικνύεται δηλαδή ότι η εισαγγελία τον κατηγορεί μόνο για «έκφραση ετοιμότητας να διαπράξει ενέργειες υπέρ των ξένων πληροφοριών κατά της Δημοκρατίας της Πολωνίας».
Επιπλέον, το μήνυμα τονίζει ότι οι πολωνικές υπηρεσίες πληροφοριών έλαβαν πληροφορίες για εκείνον από... Ουκρανούς.
Έτσι, μπορεί να υποτεθεί - γράφει το Ria Novosti - ότι «στρατολογήθηκε» από Ουκρανούς που θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να... συστηθούν απλά ως Ρώσοι.
Δημιουργείται έτσι το εξής, εύλογο ερώτημα: τι σχέση έχει η Ρωσία με όλο αυτό το σχέδιο;

Το παράδειγμα της Γερμανίας

Σχεδόν η ίδια εικόνα παρατηρείται και στη Γερμανία. Μόλις ο Alexey Danilov (τότε ακόμη Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας) ανέφερε ότι ολόκληρη η Γερμανία αποτελείται πια από «ένα δίκτυο Ρώσων κατασκόπων», δύο Ρωσογερμανοί πολίτες συνελήφθησαν αμέσως στη Βαυαρία.
Στην πραγματικότητα κατηγορούνται για το ίδιο πράγμα - προετοιμασία δολιοφθοράς των Ρώσων εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων όπου οι Αμερικανοί εκπαιδεύουν Ουκρανούς μαχητές. Κατηγορήθηκαν ότι σχεδίαζαν εκρήξεις και εμπρησμούς των εγκαταστάσεων.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στις επερχόμενες ευρωεκλογές, το μη συστημικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία παρουσιάζει καλή δυναμική και μέχρι τον Μάρτιο είχε φτάσει στη δεύτερη θέση στις δημοσκοπήσεις αμφισβητώντας το κορυφαίο μπλοκ CDU/CSU.
Ολόκληρο το κατεστημένο έπαιξε το χαρτί του μιλώντας ξανά για «Ρώσους πράκτορες».
Το περιοδικό Der Spiegel κατηγόρησε μάλιστα το κόμμα ότι το πρόγραμμά του γράφτηκε στο Κρεμλίνο.

Κύμα υστερίας... 

Ένα ακόμη κύμα υστερίας προκάλεσαν και οι Τσέχοι, οι οποίοι κατηγόρησαν σχεδόν όλα τα μη συστημικά κόμματα στην Ευρώπη ότι «έλαβαν χρήματα από τη Ρωσία».
Όλα αυτά στηρίζονται ξανά γύρω από το ζήτημα για την νέα προεδρία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - και έχουμε μια παράξενη σύμπτωση με τη «ζώνη συναγερμού» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παρόμοιο σκηνικό εκτυλίσσεται στη Βρετανία. Και παρόλο που εδώ και καιρό δεν έχει σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, πλησιάζουν σταθερά και εκεί εκλογές (όλοι μαλώνουν αν θα γίνουν φέτος το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο).
Αυτό σημαίνει ότι η ίδια «σύλληψη Ρώσων κατασκόπων και σαμποτέρ» εντείνεται. Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, η βρετανική αστυνομία ανέφερε μια σειρά συλλήψεων και κρατήσεων ορισμένων υπηκόων , με τις ίδιες κατηγορίες - προετοιμασία και ακόμη και απόπειρα πραγματοποίησης μιας πράξης δολιοφθοράς «υπέρ μιας ξένης υπηρεσίας πληροφοριών».
Για να μην έχει κανείς ερωτηματικά, πάλι κατηγόρησαν τη  Ρωσία.
«Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι έχει αρχίσει ξανά», δήλωσε ένας αξιωματικός δυτικής μυστικής υπηρεσίας στους βρετανικούς Financial Times, που για ευνόητους λόγους ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος. «Οι ρωσικές κατασκοπευτικές πρωτοβουλίες είναι πλέον στα επίπεδα του Ψυχρού Πολέμου – ίσως και ψηλότερα», υπογράμμισε ένας άλλος.
Πολλοί αναλυτές εξηγούν ότι η Ρωσία έχει προσλάβει νέα στρατιά από πράκτορες και έχει αλλάξει ριζικά την εκπαίδευσή τους. Επιπλέον, έχει στραφεί στην «πρόσληψη» Ευρωπαίων και την ένταξή τους σε ρωσικά μισθολόγια, με αποτέλεσμα να καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη η αναγνώρισή τους.
Πάντως, είναι σαφές ότι μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές, το αποκαλούμενο, κατασκευασμένο «Russiagate» δεν θα αρχίσει να υποχωρεί.
Δεν τους αρκεί πλέον να κατηγορούν τους «ύπουλους Ρώσους για παρέμβαση στις εκλογές της ΕΕ». Τώρα θα κατηγορήσουν η Ρωσία, ότι προετοιμάζει τρομοκρατικές επιθέσεις, εμπρησμούς και εκρήξεις στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης