Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κούρσα για τη Σελήνη: Η Κίνα θα στείλει αστροναύτες πριν από το 2030

Κούρσα για τη Σελήνη: Η Κίνα θα στείλει αστροναύτες πριν από το 2030
Πεκίνο και NASA γλυκοκοιτάζουν το ίδιο οικόπεδο στο νότιο πόλο του φεγγαριού
Σχετικά Άρθρα
Επέκταση του κινεζικού διαστημικού σταθμού και αποστολή ανθρώπων στην επιφάνεια της Σελήνης πριν από το 2030 σχεδιάζει το Πεκίνο, όπως δήλωσε σήμερα 29/5 στους δημοσιογράφους ο Λιν Σικιάνγκ, αναπληρωτής διευθυντής της κινεζικής Διαστημικής Υπηρεσίας Επανδρωμένων Αποστολών.
«Διαθέτουμε ήδη έναν ολοκληρωμένο διαστημικό σταθμό και σύστημα μεταφοράς ανθρώπων», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι σε πρώτη φάση η Κίνα ετοιμάζεται για μια «σύντομη παραμονή στη σεληνιακή επιφάνεια και κοινή εξερεύνηση από ανθρώπους και ρομπότ».
Παρουσίασε επίσης τους τρεις αστροναύτες που θα εκτοξευτούν την Τρίτη με προορισμό τον κινεζικό διαστημικό σταθμό Tiangong, όπου θα αντικαταστήσουν το πλήρωμα που παραμένει σε τροχιά εδώ και έξι μήνες.
Ο Tiangong ολοκληρώθηκε επισήμως με την σύνδεση μιας τρίτης υπομονάδας, σύμφωνα όμως με τον Λιν μια τέταρτη υπομονάδα θα προστεθεί στο μέλλον «για επιστημονικά πειράματα και για να προσφέρει στο πλήρωμα βελτιωμένες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης».
Όλα τα προηγούμενα πληρώματα αποτελούνταν από μέλη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, όμως η νέα αποστολή θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά και έναν πολίτη, τον καθηγητή αεροδιαστημικής μηχανικής Γκούι Χαϊτσάι.
Με την πρώτη επανδρωμένη αποστολή της το 2003, η Κίνα έγινε η τρίτη χώρα μετά τις ΗΠΑ και τη Ρωσία που αποκτά δυνατότητα εκτόξευσης ανθρώπων στο Διάστημα.
Η Κίνα έχει πραγματοποιήσει επίσης ρομποτικές αποστολές στην επιφάνεια της Σελήνης και to 2021 έστειλε το πρώτο της ρομπότ στην επιφάνεια του Άρη.
Αν το χρονοδιάγραμμα του Πεκίνου τηρηθεί, θα πατήσει στη Σελήνη περίπου μια πενταετία μετά την επιστροφή της NASA στο φεγγάρι το 2025.
Οι δύο χώρες σχεδιάζουν να εξερευνήσουν τον νότιο πόλο της Σελήνης, μετά την ανακάλυψη κρατήρων που δεν βλέπουν ποτέ το φως του Ήλιου και εκτιμάται ότι περιέχουν μεγάλες ποσότητες νερού σε μορφή πάγου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης