Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα ύψη οι πωλήσεις της LVMH, μεγαλύτερης εταιρείας ειδών πολυτελείας στο κόσμο - Η ζήτηση ήρθε από Κίνα

Στα ύψη οι πωλήσεις της LVMH, μεγαλύτερης εταιρείας ειδών πολυτελείας στο κόσμο - Η ζήτηση ήρθε από Κίνα
Η μετοχή της LVMH έχει σημειώσει άνοδο 23% από την αρχή του έτους, αυξάνοντας την κεφαλαιοποίηση του ομίλου ειδών πολυτελείας στα 420 δισεκατομμύρια ευρώ και καθιστώντας τον την πιο ακριβή εταιρεία της Ευρώπης
Σχετικά Άρθρα
Η γαλλική LVMH, η μεγαλύτερη εταιρεία ειδών πολυτελείας στον κόσμο, ανακοίνωσε αύξηση 17% στις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου, υπερδιπλάσιες των προσδοκιών των αναλυτών, που, όπως δείχνουν τα στοιχεία, οφείλεται στην ανάκαμψη της Κίνας και των καταναλωτών της μετά τα lockdown για τον covid-19.
Οι πωλήσεις της γαλλικής εταιρείας, που έχει τους οίκους μόδας Louis Vuitton και Dior, το κονιάκ Hennessy και το κοσμηματοπωλείο των ΗΠΑ Tiffany, ανήλθαν στα 21,04 δισεκατομμύρια ευρώ (23,10 δισεκατομμύρια δολάρια) για το πρώτο τρίμηνο του 2023.
Η ανάπτυξη 17% σε οργανική βάση, η οποία αφαιρεί την επίδραση των συναλλαγματικών διακυμάνσεων και των εξαγορών, ξεπερνά κατά πολύ τις προσδοκίες των αναλυτών για ανάπτυξη 8%, σύμφωνα με μια συναίνεση του Visible Alpha.
Οι αιρθμοί αυτοί προσφέρουν μάλιστα την πρώτη ένδειξη για το βαθμό ανάκαμψης της κινέζικης οικονομίας μετά τον τερματισμό των lockdown που είχαν μείωσει τις πωλήσεις στα τέλη του 2022.
Η LVMH ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 14% στην Ασία, εξαιρουμένης της Ιαπωνίας, και κατά 8% στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πέρσι, με την Κίνα «κλειστή»,  οι πωλήσεις στην Ασία ίχαν μείνει σταθερές και είχαν αυξηθεί κατά 15% οι πωλήσεις στις ΗΠΑ.
«Η Ασία γνώρισε σημαντική ανάκαμψη», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της.
Η LVMH πραγματοποίησε το 27% των εσόδων της το 2022 σε ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο και το 30% στην Ασία, εξαιρουμένης της Ιαπωνίας.
Η μετοχή της LVMH έχουν σημειώσει άνοδο 23% από την αρχή του έτους, ξεπερνώντας την άνοδο 14,5% του δείκτη των γαλλικών blue-chip αυξάνοντας την κεφαλαιοποίηση του ομίλου ειδών πολυτελείας στα 420 δισεκατομμύρια ευρώ και καθιστώντας τον την πιο ακριβή εταιρεία της Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης