Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χειρότερο και από το Τσερνόμπιλ -Tα θανάσιμα σχέδια του Ηνωμένου Βασιλείου να μεταφέρει οβίδες με ουράνιο στην Ουκρανία

Χειρότερο και από το Τσερνόμπιλ -Tα θανάσιμα σχέδια του Ηνωμένου Βασιλείου να μεταφέρει οβίδες με ουράνιο στην Ουκρανία
Ένα βαρύ μέταλλο, επηρεάζει το σώμα, προκαλώντας πάλι όγκο και άλλα πολλά
Σχετικά Άρθρα
Ο στρατιωτικός ειδικός Konstantin Sivkov προειδοποίησε για τον θανάσιμο αντίκτυπο της ραδιενεργής σκόνης που δημιουργείται ως αποτέλεσμα της χρήσης οβίδων με ράβδο ουρανίου.
Εάν πραγματοποιηθούν τα σχέδια της Μεγάλης Βρετανίας για μεταφορά πυρομαχικών με απεμπλουτισμένο ουράνιο στην Ουκρανία, αυτό θα οδηγήσει σε μόλυνση της περιοχής όπου θα χρησιμοποιούνται για πολλά χρόνια, τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Νωρίτερα, η βρετανίδα αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι το Λονδίνο σχεδιάζει να μεταφέρει στο Κίεβο πυρομαχικά που περιέχουν απεμπλουτισμένο ουράνιο.
O αναπληρωτής πρόεδρος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Πυραύλων και Πυροβολικού (RARAN) για την Πολιτική Πληροφοριών, τακτικό μέλος του RARAN, Διδάκτωρ Στρατιωτικών Επιστημών Konstantin Sivkov εξήγησε γιατί η χρήση οβίδων με πυρήνα απεμπλουτισμένου ουρανίου οδηγεί σε ραδιενεργή μόλυνση.
«Πρόκειται για βλήματα υποδιαμετρήματος που διαπερνούν θωράκιση, στα οποία ένα κράμα που χρησιμοποιεί απεμπλουτισμένο ουράνιο - ουράνιο-238 χρησιμοποιείται ως πυρήνας που διεισδύει στην θωράκιση, σε αυτό το κράμα υπάρχει πολύ λίγο (πολύ ραδιενεργό) ουράνιο-235.
Το βλήμα σε πολύ μεγάλη ταχύτητα, ενάμισι με δύο χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, χτυπά την πανοπλία και η ράβδος απεμπλουτισμένου ουρανίου την τρυπάει.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο πυρήνας που διαπερνά την πανοπλία, μετατρέπεται σε σκόνη.
Αυτή η σκόνη ουρανίου εξαπλώνεται όχι μόνο πάνω από τη δεξαμενή, αλλά και πάνω από την περιοχή.
Το εξατομικευμένο ουράνιο-238 με μια ελαφρά ακαθαρσία ουράνιο-235 διασπάται, δίνοντας ακτινοβολία άλφα και ακτινοβολία γάμμα», εξήγησε ο Konstantin Sivkov.
Για τα άτομα που βρίσκονται στη ζώνη μόλυνσης, αυτό επηρεάζει με δύο τρόπους, συνέχισε.
«Πρώτον, υπάρχει ένα ραδιενεργό υπόβαθρο στο έδαφος, το οποίο επηρεάζει τη γενετική συσκευή των ανθρώπων και προκαλεί ογκολογία.
Δεύτερον: η λεπτή σκόνη (ουρανίου) εισέρχεται στο σώμα.
Αυτό, όπως ένα βαρύ μέταλλο, επηρεάζει το σώμα, προκαλώντας πάλι όγκο και άλλα πολλά.
Επιπλέον, μια συνεχώς λειτουργούσα εσωτερική πηγή ακτινοβολίας άλφα και γάμμα οδηγεί σε παραβίαση του γενετικού μηχανισμού, η οποία οδηγεί σε παραμορφώσεις», είπε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας.
Οι συνέπειες της χρήσης τέτοιων πυρομαχικών μπορούν να συγκριθούν με την καταστροφή στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ, αναφέρει ο ίδιος.
«Τα εδάφη όπου θα χρησιμοποιηθούν αυτές οι οβίδες, συμπεριλαμβανομένων των εδαφών που αποτελούν μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, θα είναι στη ζώνη μόλυνσης, και χειρότερη από την καταστροφή του Τσερνομπίλ», κατέληξε ο Konstantin Sivkov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης