Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η «μεγαλόκαρδη» ΕΕ ανησυχεί και ετοιμάζεται να στείλει ένα εκατομμύριο οβίδες στην Ουκρανία - Θα στείλει και η Ελλάδα;

Η «μεγαλόκαρδη» ΕΕ ανησυχεί και ετοιμάζεται να στείλει ένα εκατομμύριο οβίδες στην Ουκρανία - Θα στείλει και η Ελλάδα;
Εκτός από τα κράτη της Βαλτικής και τους Πολωνούς, η Φινλανδία και η Ρουμανία πιέζουν επίσης για συγκεκριμένες υποσχέσεις παράδοσης
Μια ομάδα χωρών της ΕΕ θα παρουσιάσει στην επόμενη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μια πρωτοβουλία για τη μεταφορά ενός εκατομμυρίου οβίδων στην Ουκρανία, γράφει η εφημερίδα Handelsblatt .
«Η ανησυχία για τη μαχητική ικανότητα του ουκρανικού στρατού έχει φτάσει στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο στην ΕΕ: με επικεφαλής την Εσθονία, πολλά κράτη πιέζουν ώστε η Ουκρανία να λάβει ένα εκατομμύριο βλήματα πυροβολικού μέχρι το τέλος του έτους», αναφέρει το άρθρο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ακριβής διατύπωση της πρότασης δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί και ενδέχεται να αλλάξει μέχρι την έναρξη της συνόδου κορυφής, η οποία θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες στις 23-24 Μαρτίου.
"Εκτός από τα κράτη της Βαλτικής και τους Πολωνούς, η Φινλανδία και η Ρουμανία πιέζουν επίσης για συγκεκριμένες παραδόσεις.
Η Γαλλία έχει εκφράσει την υποστήριξή της.
Η Γερμανία εξακολουθεί να εξετάζει αυτή τη δέσμευση, αλλά έχει ήδη υποσχεθεί να κάνει "άμεσες" παραγγελίες για πυρομαχικά για την Ουκρανία", η διευκρινίζει η δημοσίευση.
Η θέση της Ελλάδας είναι ακόμα άγνωστη και αναμένεται να γίνει γνωστή πριν τη Σύνοδο.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της γερμανικής ανησυχίας Rheinmetall, Armin Papperger, η ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία δεν θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες της Ουκρανίας σε πυρομαχικά εάν οι κυβερνήσεις της ΕΕ δεν αυξήσουν το κόστος της παραγωγικής ικανότητας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης