Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταπέλτης η Κίνα: Η ηγεμονία των ΗΠΑ εγκυμονεί κινδύνους για τον κόσμο – Χρησιμοποιούν ως όπλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα

Καταπέλτης η Κίνα: Η ηγεμονία των ΗΠΑ εγκυμονεί κινδύνους για τον κόσμο – Χρησιμοποιούν ως όπλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα
Σύμφωνα με την Κίνα, οι ΗΠΑ ιδιωτικοποίησαν και εξόπλισαν το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα για να το χρησιμοποιήσουν εναντίον των αντιπάλων τους
Σχετικά Άρθρα
Στην αντεπίθεση περνά η Κίνα μετά την απόρριψη του ειρηνευτικού της σχεδίου για την Ουκρανία από τις ΗΠΑ.
Το Πεκίνο επικρίνει τις ΗΠΑ για απατηλούς ισχυρισμούς περί της σημασίας της παγκόσμιας ειρήνης και της ανάπτυξης, αφού όπως επισημαίνει, είναι συνδεδεμένοι με τη φιλοδοξία της Ουάσινγκτον για παγκόσμια ηγεμονία.
«Το αφήγημα της ειρήνης» και της «ανάπτυξης» δεν έλειψε ποτέ από τις δηλώσεις των ΗΠΑ, αλλά έχει γίνει μια ψευδαίσθηση στην επιδίωξη της ηγεμονίας τoυς ακόμη και ένα εργαλείο για την προώθηση της ηγεμονίας», γράφουν οι Global Times.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Δύση αναπτύσσει διάφορες πολιτικές έννοιες εδώ και δεκαετίες, εξυπηρετώντας έναν ενιαίο στόχο της διατήρησης της σταθερής ηγεμονίας της Δύσης.

Απέτυχαν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας - Όπλο το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα 

«Μετά τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη παρείχαν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία και χρησιμοποίησαν την οικονομική τους ηγεμονία για να επιβάλουν τις πιο αυστηρές οικονομικές και χρηματοοικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία στην ιστορία, συμπεριλαμβανομένου του παγώματος εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ρωσικά συναλλαγματικά αποθέματα και διώχνοντας τη Ρωσία από το SWIFT. Αυτές οι κινήσεις δεν γονάτισαν τη Ρωσία, αλλά προκάλεσαν δραστικές διακυμάνσεις στις διεθνείς ενεργειακές και χρηματοπιστωτικές αγορές», αναφέρει το άρθρο.
Σύμφωνα με την Κίνα, οι ΗΠΑ ιδιωτικοποίησαν και εξόπλισαν το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα για να το χρησιμοποιήσουν εναντίον των αντιπάλων τους.

Δαιμονοποίηση άλλων χωρών

Η Κίνα πιστεύει πως οι ΗΠΑ και η Δύση θεωρούν τους εαυτούς τους «εκπροσώπους της διεθνούς κοινότητας».
«Έχουν συνηθίσει να χαρακτηρίζουν ορισμένες χώρες με ετικέτες που εισάγουν διακρίσεις όπως « Αυτοκρατορία του Κακού», « Άξονας του Κακού» και «Κράτος Παρίας»» προκειμένου να διακρίνουν τον λεγόμενο «πολιτισμένο εαυτό» τους από τους «άγριους» επισημαίνει.
«Ενώ δαιμονοποιούν άλλες χώρες, θεωρούν τους εαυτούς τους ως τον ηθικό κριτή του κόσμου, μπροστά στα παρασκήνια πρόκειται για «ελευθερία και δημοκρατία» και στα παρασκήνια είναι η φιλοδοξία της ατέρμονης ηγεμονίας», υπογραμμίζει η Κίνα.

Επιβάλλουν τη θέλησή τους στον κόσμο

Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνει ότι ορισμένοι δυτικοί πολιτικοί χαρακτήρισαν την ουκρανική σύγκρουση ως «έπος» της «δημοκρατίας εναντίον της απολυταρχίας».
Η Κίνα καταγγέλλει, πως οι ΗΠΑ και η Δύση επιβάλλουν τη θέλησή τους στον υπόλοιπο κόσμο δημιουργώντας ινστιτούτα και κανόνες που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους και διασφαλίζουν την υπεροχή τους.
Σύμφωνα με το Πεκίνο το ΝΑΤΟ κατηγορεί ψευδώς την Κίνα ότι αμφισβητεί «τα συμφέροντα, την ασφάλεια και τις αξίες του ΝΑΤΟ» και ότι ενώνει «δυνάμεις με τη Ρωσία για να «υπονομεύσει τη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης