Διεθνή

Ρωσία και Κίνα συμφωνούν: Να προστατεύσουμε την ειρήνη στον Ειρηνικό – Όχι στην ψυχροπολεμική νοοτροπία

Ρωσία και Κίνα συμφωνούν: Να προστατεύσουμε την ειρήνη στον Ειρηνικό – Όχι στην ψυχροπολεμική νοοτροπία
Σήμερα Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου η συνάντηση του κορυφαίου Κινέζου διπλωμάτη Wang Yi με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, Sergei Lavrov
Σχετικά Άρθρα
Σε στρατηγική συμφωνία να προστατεύσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού κατέληξαν Ρωσία και Κίνα κατά τη συνάντηση που είχαν χθες Τρίτη 21/1 ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσίας, Nikolai Patrushev και ο κορυφαίος Κινέζος διπλωμάτης, Wang Yi.
Οι δύο κορυφαίοι αξιωματούχοι επισήμαναν την αντίθεση τους σε κάθε ψυχροπολεμική νοοτροπία, υπονοώντας – χωρίς να ονοματίζουν – τη στάση των ΗΠΑ στην περιοχή.
Ο Wang Yi συναντήθηκε επίσης με ηγέτες του Μηχανισμού Διαβούλευσης για τη Στρατηγική Ασφάλεια Κίνας-Ρωσίας, ενώ σήμερα Τετάρτη 22/2 θα έχει συνάντηση και με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov.
Δεν αποκλείεται μάλιστα να συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ της Κίνας, ο Yi κατά τη διάρκεια των επαφών του, αντάλλαξε απόψεις για την ουκρανική κρίση – δεν δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες – ενώ εξέφρασε μαζί με τους Ρώσους συνομιλητές του τη δέσμευσή του «στην αληθινή πολυμερή συνεργασία, στην εναντίωση σε κάθε μορφή μονομερούς εκφοβισμού, στην προώθηση του εκδημοκρατισμού των διεθνών σχέσεων και στον πολυπολικό κόσμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης