Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ο Putin θέλει ο πόλεμος να κριθεί στο πεδίο των μαχών - Μπορεί να κινητοποιήσει 1 εκατ. στρατιώτες

Γερμανία: Ο Putin θέλει ο πόλεμος να κριθεί στο πεδίο των μαχών - Μπορεί να κινητοποιήσει 1 εκατ. στρατιώτες
Στόχος να αποκτήσει όσα περισσότερα πλεονεκτήματα μπορεί, για να υπαγορεύσει ειρηνευτική συμφωνία με τους όρους του λέει η Γερμανία
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση πως ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin δεν θέλει διαπραγματεύσεις για την ουκρανική κρίση, αλλά επιθυμεί ο πόλεμος να κριθεί στο πεδίο των μαχών διατυπώνει ο επικεφαλής της BND, των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, Bruno Kahl.
Σύμφωνα με τον Kahl, απώτερος στόχος του Putin είναι να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερα πλεονεκτήματα μπορεί έτσι ώστε να υπαγορεύσει μια ειρηνευτική συμφωνία επιβάλλοντας τους δικούς του όρους κάποια στιγμή στο μέλλον.

Έως και 1 εκατομμύριο Ρώσοι στρατιώτες

Μιλώντας στον γερμανικό όμιλο ΜΜΕ Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND, ο Kahl υποστηρίζει πως ο ρωσικός στρατός παραμένει σε θέση να στείλει πολύ μεγαλύτερο αριθμό στρατιωτών από όσους έχει αναπτύξει σήμερα στα μέτωπα.
Όπως αναφέρει, από τους 300.000 στρατευσίμους που κλήθηκαν να υπηρετήσουν το 2022, κάποιοι ακόμη εκπαιδεύονται, ενώ άλλοι έχουν σταλεί στα μέτωπα
«Ωστόσο, η Ρωσία μπορεί να αντλήσει από «δυναμικό» στρατευσίμων που φθάνει έως και το 1 εκατομμύριο άνδρες, αν κριθεί απαραίτητο από το Κρεμλίνο» επισημαίνει ο Kahl, ο οποίος επιπλέον σημειώνει ότι παρά την αριθμητική υπεροχή της Ρωσίας, η Ουκρανία έχει καταφέρει να αντισταθεί πολύ αποτελεσματικά.

Για να κερδίσει η Ουκρανία, θέλει διαρκή στήριξη από τη Δύση

Παρόλο αυτά ο Kahl προειδοποιεί ότι η Ουκρανία εάν δεν έχει τη μόνιμη και διαρκή στήριξη της Δύσης, δεν θα τα καταφέρει.
«Όμως αυτός είναι δύσκολος αγώνας μακροπρόθεσμα θα είναι επιτυχής για την ουκρανική πλευρά μόνο αν συνεχιστεί στ’ αλήθεια η υποστήριξη της Δύσης» τονίζει ο επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος επισημαίνει πως σε κάθε περίπτωση, τα ρωσικά στρατεύματα μπόρεσαν να βάλουν τέλος στις ξαφνικές αντεπιθέσεις και προελάσεις των Ουκρανών.

Βάρβαρος πόλεμος φθοράς

Σύμφωνα με τον Kahl, πρόκειται για έναν πόλεμο με μάχες χαρακωμάτων και πυροβολικού.
«Είναι ένας πολύ σκληρός, βάρβαρος πόλεμος φθοράς» τονίζει ο επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης