Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασταμάτητη και σαρωτική η προέλαση της Ρωσίας σε Zaporizhzhia και Donetsk – Σοκαρισμένοι οι Ουκρανοί από ήττες και... Ramstein

Ασταμάτητη και σαρωτική η προέλαση της Ρωσίας σε Zaporizhzhia και Donetsk – Σοκαρισμένοι οι Ουκρανοί από ήττες και... Ramstein
Οι ουκρανικές θέσεις, που πλήττονται βρίσκονται κοντά στην πόλη της Zaporizhzhia και είναι επί του παρόντος υπό τον έλεγχο του Κιέβου
Σχετικά Άρθρα
(upd 4) Καταιγιστικοί είναι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στη Zaporizhzhia και ειδικότερα στις πόλεις Orekhov, Gulyaypole και στον οικισμό Kamenskoye με τους Ουκρανούς να υποχωρούν διαρκώς στην εν λόγω περιοχή.
Συνεχείς είναι εξάλλου οι ρωσικές επιτυχίες στο μέτωπο του Donetsk, όπου οι άνδρες της Wagner κατέλαβαν το Σάββατο (21/1/2023) τον Krasnopolye, βόρεια του Soledar, σφίγγοντας περαιτέρω τον κλοιό γύρω από το Bakhmut.
Την ίδια ώρα οι Ουκρανοί μοιάζουν να είναι πλήρως απογοητευμένοι, χάνουν εδάφη και δεν βλέπουν τα άρματα μάχης, καθώς στο Ramstein οι Γερμανοί είπαν «Nein» στην αποστολή Leopards ενώ και οι Αμερικανοί πράττουν το ίδιο με τα M1 Abrams.    
Σε απόγνωση η ηγεσία Zelensky κάνει λόγο για αναποφασιστικότητα της Δύσης που στοιχίζει ζωές Ουκρανών.

Ρωσική προέλαση στη Zaporizhzhia - Κατάληψη του Lobkovoye

«Τα τανκς, το πυροβολικό μας, κατεδαφίζουν τις θέσεις των Ναζί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Vladimir Rogov επικεφαλής του κινήματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία».
Οι ουκρανικές θέσεις, που πλήττονται βρίσκονται κοντά στην πόλη της Zaporizhzhia και είναι επί του παρόντος υπό τον έλεγχο του Κιέβου.
Σύμφωνα με τον Rogov, με την κατάληψη του οικισμού Lobkovoye και τεσσάρων άλλων κοντά στο Orekhov, θεωρείται πιθανό οι ρωσικές δυνάμεις να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο την Zaporizhzhia.
«Ο πανικός ανάμεσα στους εκπροσώπους του καθεστώτος του Zelensky είναι έκδηλος τώρα: Ρωτούν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πώς προχωρούν τα πράγματα και εάν θα πρέπει να υποχωρήσουν.
Αυτό συμβαίνει συνεχώς τώρα και μάλιστα σε υψηλότατο επίπεδο», σημείωσε ο Rogov.

Μένουν από πυρομαχικά οι Ουκρανοί

Ρωσικές πηγές, εξάλλου, αναφέρουν πως οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν 7 χιλιόμετρα βαθύτερα στην κατεύθυνση της Zaporizhzhia.
Αναφέρεται επίσης, πως οι Ουκρανοί έχουν σημαντική έλλειψη πυρομαχικών συμπεριλαμβανομένων των βλημάτων 15 χιλιοστών του ΝΑΤΟ.
Στη Zaporizhzhia, κομβικό σημείο για την πορεία της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ανατολική Ουκρανία, καταγράφεται μία απότομη κλιμάκωση των εχθροπραξιών.
Το Tass μετέδωσε πως τέσσερις οικισμοί τέθηκαν υπό ρωσικό επιχειρησιακό έλεγχο.
Οι ουκρανικές δυνάμεις σε αυτήν την περιοχή αντιμετωπίζουν έλλειψη πυροβολικού και drones, γεγονός που μπορεί να τις αναγκάσει να υποχωρήσουν. Επιπλέον, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την κατάληψη του οικισμού Lobkovoye την Παρασκευή (20/1/2023).
Για τον λόγο αυτό το Κίεβο προσπαθεί να μεταφέρει επειγόντως πυρομαχικά στον τομέα αυτό του μετώπου από άλλους διαδρόμους καθώς ο ρωσικός στρατός κατάφερε να θέσει υπό πλήρη έλεγχο τον αυτοκινητόδρομο Kamenskoye - Orekhov, μέσω του οποίου πραγματοποιούνταν ο κύριος εφοδιασμός των ουκρανικών στρατευμάτων.

Πάνω από 50 Ουκρανοί νεκροί

Την τελευταία ημέρα, μονάδες της ρωσικής ανατολικής στρατιωτικής περιφέρειας κατέλαβαν πιο πλεονεκτικές γραμμές στην κατεύθυνση της Zaporizhzhia, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Οι απώλειες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας ανήλθαν σε έως και 50 στρατιώτες που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν και δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τρία φορτηγά, καθώς και δύο οβιδοβόλα D-20 και D-30, που καταστράφηκαν», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο.
Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το χωριό Dvurechye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.
Εκεί ο ουκρανικός στρατός έχασε περίπου 50 άτομα, δύο τεθωρακισμένα οχήματα, τρία φορτηγά και δύο οβιδοβόλα.
Μια ουκρανική αποθήκη πυρομαχικών καταστράφηκε κοντά στο χωριό Vodyanoye στο Donetsk και μία συστοιχία αμερικανικού ραντάρ AN/TPQ-37 κοντά στη Malinovka.

001_1.JPG

Η Ρωσία κατέχει το 75% της Zaporizhzhia

Ο ουκρανικός στρατός βρίσκεται σε δεινή θέση, καθώς το πλήγμα στην επιμελητεία που δέχθηκε με την κατάληψη του αυτοκινητοδρόμου αλλά και η καταστροφή αποθηκευμένων πυρομαχικών, τον άφησαν έρμαιο στις διαθέσεις του πυροβολικού και των αρμάτων μάχης της Ρωσίας.
Η περιοχή Zaporizhzhia προσαρτήθηκε στη Ρωσία μετά από δημοψήφισμα, στο οποίο το 93,11% όσων ψήφισαν τάχθηκαν υπέρ της ένταξης.
Οι ίδιες αποφάσεις λήφθηκαν στην περιοχή Kherson και στις λαϊκές δημοκρατίες του Donetsk και του Lugansk.
Τώρα υπό τον έλεγχο της Ρωσίας βρίσκεται το 75% της περιοχής Zaporizhzhia.
Τα ουκρανικά στρατεύματα κατέχουν το περιφερειακό κέντρο - δηλαδή την ομώνυμη πόλη.
O ρωσικός στρατός με τις συνεχιζόμενες επιτυχίες στο Bakhmut ανάγκασε την Ουκρανία να αποσύρει μέρος των στρατευμάτων από την κατεύθυνση της Zaporizhzhia και να τα μεταφέρει στο Donbass.
Εξάλλου σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν πλέον μεταφερθεί από την κατεύθυνση της Zaporizhzhia στο Donetsk και το Lugansk.
snow.jpg

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν αποθήκη πυρομαχικών στο Kharkov

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν μια αποθήκη πυρομαχικών των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, ενώ σκότωσαν περισσότερους από 35 στρατιωτικούς στο Kharkov, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Igor Konanshenkov.
Η αεροπορία και το πυροβολικό της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας προκάλεσαν πλήγματα σε μονάδες της 103ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας στην περιοχή του οικισμού Berestovoye στην περιοχή Kharkov, στην κατεύθυνση Kupyansk.
Περισσότεροι από 35 Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν ενώ ένα τεθωρακισμένο όχημα μάχης και δύο οχήματα καταστράφηκαν», είπε.
Ο Konashenkov πρόσθεσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν μια αποθήκη πυρομαχικών πυροβολικού των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο χωριό Vodiane στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk καθώς και έναν αμερικανικό σταθμό ραντάρ στην περιοχή Malinovka.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν επίσης το διοικητήριο του 36ου τάγματος τυφεκιοφόρων της εδαφικής άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Donetsk.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την Klescheevka με στόχο... το Bakhmut


Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την Klescheevka κοντά στο Artemovsk (ουκρανικό όνομα Bakhmut) στο Donetsk ανακοίνωσαν επίσημα οι αρχές.
«Στις 20 Ιανουαρίου 2023, τα ρωσικά στρατεύματα απελευθέρωσαν την Kleshcheevka.
Στις 19 Ιανουαρίου οι Wagner PMC, ανέφεραν ότι η Klescheevka βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο τους.
Πρόσφατα, ένας στρατιωτικός εμπειρογνώμονας από το Luhansk, ο συνταγματάρχης Vitaly Kiselev, δήλωσε ότi o έλεγχος του Kleshcheevka, που βρίσκεται νότια του Bakhmut είναι στρατηγικής σημασίας για την σχεδιαζόμενη επίθεση στο Bakhmut.

Άνδρες της Wagner κατέλαβαν τον οικισμό Krasnopolye, βόρεια του Soledar
map_2.jpg

Τεράστιες οι απώλειες των Ουκρανών στo Bakhmut - Ανησυχούν οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας

Για τεράστιες απώλειες των Ουκρανών και ανησυχία των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, κάνει λόγο το περιοδικό Der Spiegel.
Ειδικότερα, οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες ανησυχούν για τις απώλειες που υφίσταται ο ουκρανικός στρατός στις μάχες εναντίον των ρωσικών δυνάμεων στην πόλη Bakhmut της ανατολικής Ουκρανίας, όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.

Χάνεται τριψήφιος αριθμός Ουκρανών στρατιωτών καθημερινά

Ο ουκρανικός στρατός χάνει τριψήφιο αριθμό στρατιωτών καθημερινά, ανέφεραν οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας (BND) σε ομάδα Γερμανών βουλευτών, που ασχολείται με θέματα ασφαλείας, κατά την διάρκεια μυστικής συνάντησης που είχαν αυτή την εβδομάδα, αναφέρει το Spiegel, επικαλούμενο πληροφορίες που έχει λάβει.
Η BND προειδοποίησε ότι η κατάληψη του Bakhmut από τις ρωσικές δυνάμεις θα έχει σημαντικές συνέπειες, καθώς ενδέχεται να επιστρέψει στην Ρωσία να πραγματοποιήσει περαιτέρω προελάσεις.
Το περιοδικό Spiegel αναφέρει επίσης ότι ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί τους στρατιώτες του στο Bakhmut σαν κρέας για τα κανόνια.
Οι δυνάμεις που πολεμούν για λογαριασμό της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν θέσει υπό τον έλεγχο τους, την Κλισιίφκα, έναν μικρό οικισμό νότια της πόλης Bakhmut στην ανατολική Ουκρανία.

Το Ramstein σόκαρε το Κίεβο

Την απόφαση της Γερμανίας να μη στείλει επί του παρόντας τα Leopard 2 στην Ουκρανία σχολιάζει σύμβουλος του Volodymyr Zelensky ισχυριζόμενος ότι η προσοχή και η αργή λήψη αποφάσεων για το αν θα σταλούν τα άρματα μάχης κοστίζουν ζωές.
Ο Mykhailo Podolyak εξέφρασε στο Twitter το Σάββατο (21/1/2023) την απογοήτευσή του για την «παγκόσμια αναποφασιστικότητα» σχετικά με την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία.
«Θα βοηθήσετε την Ουκρανία με τα απαραίτητα όπλα ούτως ή άλλως και συνειδητοποιήστε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή για τον τερματισμό του πολέμου εκτός από την ήττα (της Ρωσίας).
Αλλά η σημερινή αναποφασιστικότητα σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους μας.
Κάθε μέρα καθυστέρησης είναι ο θάνατος των Ουκρανών.
Σκεφτείτε πιο γρήγορα» έγραψε χαρακτηριστικά. Ουκρανικοί βομβαρδισμοί στο Donetsk

Το ουκρανικό πυροβολικό βομβάρδισε το Donetsk με νατοϊκά βλήματα δύο φορές το πρωί του Σαββάτου (21/1/2023), σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Οι συνοικίες Kirovsky και Kuibyshevsky του Ντόνετσκ δέχθηκαν πυρά από ουκρανικές δυνάμεις. Συνολικά, επτά οβίδες εκτοξεύτηκαν στην πόλη.

20.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης