Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Ρωσία): Η αποστολή δυτικών όπλων στην Ουκρανία αυξάνει τους κινδύνους και θα φέρει περισσότερα θύματα

Zakharova (Ρωσία): Η αποστολή δυτικών όπλων στην Ουκρανία αυξάνει τους κινδύνους και θα φέρει περισσότερα θύματα
H Zakharova επέστησε την προσοχή στο δημοσίευμα των New York Times, το οποίο αναφέρει ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει επιλογές για την προμήθεια του Κιέβου με πρόσθετα όπλα για να επιτεθεί στην Κριμαία
Σχετικά Άρθρα
Οι δηλώσεις δυτικών χωρών σχετικά με την ανάγκη να προμηθεύσουν το Κίεβο με οποιαδήποτε όπλα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μπορούν να πλήξουν στόχους στην Κριμαία, αυξάνουν τoυς κινδύνους στη σύγκρουση και αναπόφευκτα θα οδηγήσουν σε κλιμάκωση, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova.
Ειδικότερα, επέστησε την προσοχή στο δημοσίευμα των New York Times, το οποίο αναφέρει ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει επιλογές για την προμήθεια του Κιέβου με πρόσθετα όπλα για να επιτεθεί στην Κριμαία.
Επιπλέον, η Zakharova υπενθύμισε ότι η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula Von Der Leyen, είχε προτρέψει τους εταίρους να δώσουν στο Κίεβο «οποιοδήποτε όπλο μπορεί να χρησιμοποιήσει».

Προκλητική υποκίνηση

«Θεωρούμε όλα αυτά ως ανοιχτή, προκλητική υποκίνηση από τη Δύση και αύξηση των κινδύνων στη σύγκρουση, η οποία αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε περισσότερα θύματα και μια επικίνδυνη κλιμάκωση», είπε η Zakharova.
Δήλωσε ότι η Δύση «βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στη σύγκρουση στην Ουκρανία»: οι προμήθειες δυτικών συστημάτων αεράμυνας και τανκς στο Κίεβο συζητήθηκαν στην αμερικανική βάση στο Ramstein, η Γερμανία και οι δυτικές χώρες εκπαιδεύουν επίσης ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό.
Το σχόλιο τονίζει ότι το Κίεβο χρησιμοποιεί την τραγωδία στο Dnipro για να αποκτήσει περισσότερες προμήθειες όπλων από τη Δύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης