Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή σοκ από το ΝΑΤΟ, CIA... η Ρωσία αντέχει, η Ουκρανία χάνει – Η μάχη των τανκς... και οι δικαιολογίες ΗΠΑ, Γερμανίας

Παραδοχή σοκ από το ΝΑΤΟ, CIA... η Ρωσία αντέχει, η Ουκρανία χάνει – Η μάχη των τανκς... και οι δικαιολογίες ΗΠΑ, Γερμανίας
Να σημειωθεί ότι στις 20 Ιανουαρίου 2023 στο Ramstein της Γερμανίας όπου βρίσκεται η αμερικανική βάση θα συγκεντρωθούν πάνω από 50 κράτη του ΝΑΤΟ και άλλες συμμαχικές δυνάμεις για να συναποφασίσουν πως θα βοηθήσουν στρατιωτικά την Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
(upd7) Η Ρωσία αντέχει… ενώ αντιθέτως η Ουκρανία χάνει πολύ γρήγορα στρατιώτες και οπλικά συστήματα….
Όχι την δήλωση αυτή δεν την έκανε κάποιος ρώσος αλλά ο Raimund Andrzejczak ο αρχηγός του Πολωνικού στρατού, χώρας μέλος του ΝΑΤΟ που πιέζει να πλημμυρίσουν με όπλα και βαρέως τύπου τεθωρακισμένα την Ουκρανία…
Ταυτόχρονα και η CIA προειδοποίησε τον Zelensky τον Ουκρανό Πρόεδρο... ότι οι ΗΠΑ... δεν θα μπορούν να δίνουν βοήθεια στην Ουκρανία με μεγάλη ευκολία στο μέλλον...

Να σημειωθεί ότι σήμερα 20 Ιανουαρίου 2023 στο Ramstein της Γερμανίας όπου βρίσκεται η αμερικανική βάση έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 50 κράτη του ΝΑΤΟ και άλλες συμμαχικές δυνάμεις για να συναποφασίσουν πως θα βοηθήσουν στρατιωτικά την Ουκρανία… αφού βλέπουν ότι η Ρωσία αντέχει και στο Donbass προελαύνει… με εντυπωσιακό ρυθμό…ενώ και στην Zaporizhia σημειώνει εδαφικά κέρδη... οι Ουκρανοί χάνουν παντού...
Στα σχέδια συμπεριλαμβάνονται τανκς... και αεράμυνα... οι χώρες της Δύσης θέλουν να στείλουν τεθωρακισμένα στην Ουκρανία...οι ΗΠΑ π.χ. θα στείλουν 90 τεθωρακισμένα Stryker και 59 οχήματα μάχης Bradley...
Ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος… παραδέχτηκε ότι πρέπει να αλλάξουν οι στρατηγικές στο Donbass και να ενισχυθεί ο Ουκρανικός στρατός… επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την καταστροφή που υπέστησαν οι Ουκρανοί σε Soledar και Bakhmut.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την Klescheevka με στόχο... το Bakhmut 

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την Klescheevka κοντά στο Artemovsk (ουκρανικό όνομα Bakhmut) στο Donetsk ανακοίνωσαν επίσημα οι αρχές.
«Στις 20 Ιανουαρίου 2023, τα ρωσικά στρατεύματα απελευθέρωσαν την Kleshcheevka.
Στις 19 Ιανουαρίου οι Wagner PMC, ανέφεραν ότι η Klescheevka βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο τους.
Πρόσφατα, ένας στρατιωτικός εμπειρογνώμονας από το Luhansk, ο συνταγματάρχης Vitaly Kiselev, δήλωσε ότi o έλεγχος του Kleshcheevka, που βρίσκεται νότια του Bakhmut είναι στρατηγικής σημασίας για την σχεδιαζόμενη επίθεση στο Bakhmut. '

Τεράστιες οι απώλειες των Ουκρανών στo Bakhmut - Ανησυχούν οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας

Για τεράστιες απώλειες των Ουκρανών και ανησυχία των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, κάνει λόγο το περιοδικό Der Spiegel.
Ειδικότερα, οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες ανησυχούν για τις απώλειες που υφίσταται ο ουκρανικός στρατός στις μάχες εναντίον των ρωσικών δυνάμεων στην πόλη Bakhmut της ανατολικής Ουκρανίας, όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.
 
Χάνεται τριψήφιος αριθμός Ουκρανών στρατιωτών καθημερινά

Ο ουκρανικός στρατός χάνει τριψήφιο αριθμό στρατιωτών καθημερινά, ανέφεραν οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας (BND) σε ομάδα Γερμανών βουλευτών, που ασχολείται με θέματα ασφαλείας, κατά την διάρκεια μυστικής συνάντησης που είχαν αυτή την εβδομάδα, αναφέρει το Spiegel, επικαλούμενο πληροφορίες που έχει λάβει.
Η BND προειδοποίησε ότι η κατάληψη του Bakhmut από τις ρωσικές δυνάμεις θα έχει σημαντικές συνέπειες, καθώς ενδέχεται να επιστρέψει στην Ρωσία να πραγματοποιήσει περαιτέρω προελάσεις.
Το περιοδικό Spiegel αναφέρει επίσης ότι ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί τους στρατιώτες του στο Bakhmut σαν κρέας για τα κανόνια.
Οι δυνάμεις που πολεμούν για λογαριασμό της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν θέσει υπό τον έλεγχο τους, την Κλισιίφκα, έναν μικρό οικισμό νότια της πόλης Bakhmut στην ανατολική Ουκρανία.

Παρέμβαση Zelensky στη συνάντηση του Ramstein: Η Ρωσία καταστρέφει έθνη

Η Ρωσία καταστρέφει έθνη, ο χρόνος λιγοστεύει, πρέπει να κινηθούμε γρήγορα υποστήριξε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky κατά την παρέμβαση του – μέσω βιντεοδιάσκεψης – στη συνάντηση της ομάδας επαφής για την Ουκρανίας που πραγματοποιείται στην βάση του ΝΑΤΟ στο Ramstein της Γερμανίας όπου αναμένεται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για την ενίσχυση του Κιέβου με βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό.
«Η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει να κάνει με το τι είδους κόσμο θέλουμε να έχουμε και να ζούμε.
Το Κρεμλίνο πρέπει να χάσει» υποστήριξε ο Zelensky.
«Είστε ισχυροί άνθρωποι πολύ δυνατών κρατών.
Σας ενθαρρύνω να λάβετε τέτοιου είδους αποφάσεις που να μπορούν να στερήσουν την εξουσία από το ρωσικό κακό.
Είναι στα χέρια σας να εγγυηθείτε το πυροβολικό και τα αεροσκάφη που θα συντρίψουν τον τρόμο.
Είναι στη δύναμη σας να ορίσετε τη νίκη» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Ομάδα 9 ευρωπαϊκών χωρών υπόσχεται τανκς στην Ουκρανία

Η Εσθονία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Πολωνία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Δανία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Ολλανδία και η Σλοβακία εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν στο οποίο δεσμεύονται «να επιδιώξουν συλλογικά την παράδοση μιας άνευ προηγουμένου σειράς δωρεών, μεταξύ των οποίων άρματα μάχης, βαρύ πυροβολικό, αεράμυνα, πυρομαχικά και οχήματα μάχης πεζικού υπέρ της Ουκρανίας.
Στο Ramstein στις 20 Ιανουαρίου θα προτρέψουμε άλλους συμμάχους και εταίρους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και να συνεισφέρουν τα δικά τους προγραμματισμένα πακέτα υποστήριξης το συντομότερο δυνατό».

Γερμανία: Δεν εμποδίζουμε μονομερώς την παράδοση Leopard στην Ουκρανία - Χρειάζεται συναίνεση των συμμάχων

Ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Boris Pistorius διέψευσε την Παρασκευή ότι το Βερολίνο μπλοκάρει μονομερώς την παράδοση αρμάτων μάχης Leopard στην Ουκρανία, αλλά δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει γρήγορα στο θέμα, εάν υπάρξει συναίνεση μεταξύ των συμμάχων.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνάντησης ηγετών του ΝΑΤΟ και της άμυνας στην αεροπορική βάση Ραμστάιν στη Γερμανία, ο Pistorius αρνήθηκε ότι το Βερολίνο στέκεται εμπόδιο σε έναν ενιαίο συνασπισμό πίσω από την αποστολή των αρμάτων μάχης.
"Υπάρχουν καλοί λόγοι υπέρ των παραδόσεων και υπάρχουν καλοί λόγοι κατά, και ενόψει της όλης κατάστασης ενός πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, όλα τα υπέρ και τα κατά πρέπει να σταθμιστούν πολύ προσεκτικά", είπε, χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους.
«Δεν μπορούμε να πούμε ακόμη πότε θα υπάρχει απόφαση για τα τανκς στην Ουκρανία», τόνισε.

Βερολίνο: Ποτέ δεν είπαμε ότι για να στείλουμε τα Leopard, πρέπει οι ΗΠΑ να δώσουν τα Abrams

Την θέση ότι ουδέποτε η Γερμανία συνέδεσε την αποστολή των Leopard στην Ουκρανία, με αντίστοιχη υποχρέωση των ΗΠΑ να δώσουν τα άρματα μάχης Abrams διατύπωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Steffen Hebelstreit.
«Διάβασα ένα δημοσίευμα για αυτό.
Ποτέ δεν υπήρξε συσχετισμός ή απαίτηση για αυτό, ότι δηλαδή πρέπει να γίνει το πρώτο για να ακολουθήσει το δεύτερο» υπογράμμισε ο Hebelstreit.
Πρόσφατο δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung ανέφερε ότι ο καγκελάριος Scholz κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden, του είπε ότι για να επιτρέψει την αποστολή των Leopard στην Ουκρανία, θα πρέπει και οι ΗΠΑ να δώσουν τα Abrams.
Σημειώνεται πως και σε χθεσινές του δηλώσεις ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Boris Pistorius είχε αναφέρει πως δεν είχε υπόψη του ότι υπάρχει κάποιο προαπαιτούμενο προκειμένου η Ουκρανία να λάβει ταυτόχρονα τα γερμανικά Leopard και τα αμερικανικά Abrams.
«Δε γνωρίζω καμία τέτοια θέση» είπε ο Pistorius, εξέλιξη που αν μη τι άλλο διατηρεί ανοιχτό το σενάριο να καμφθούν οι ενστάσεις του Βερολίνου και τελικά να αποφασιστεί η αποστολή Leopard στην Ουκρανία.

Η Γερμανία και οι ΗΠΑ… βρίσκουν δικαιολογίες

Η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung ανέφερε, επικαλούμενη δικές της πηγές, ότι ο καγκελάριος της Γερμανίας είχε πει σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Biden ότι το Βερολίνο θα συμφωνούσε στην προμήθεια τανκ Leopard-2 στην Ουκρανία μόνο εάν οι ΗΠΑ στείλουν άρματα μάχης Abrams στο Ουκρανία.
Για ορισμένους η Γερμανία αναζητάει τρόπους να μην στείλει τελικά Leopard-2 στην Ουκρανία.

To NATO πολεμάει με την Ρωσία…

Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία είναι το αποτέλεσμα πολυετούς προετοιμασίας των Ηνωμένων Πολιτειών για έναν παγκόσμιο υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας.
Η κλίμακα της υποστήριξης του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία δείχνει ξεκάθαρα ότι η Δύση βρίσκεται σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

Επί του παρόντος, οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιουργούν έναν συνασπισμό για να διεξαγάγουν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας μέσω της Ουκρανίας ως αντιπροσώπου της σε μια προσπάθεια να επιλύσουν οριστικά το ρωσικό ζήτημα.

Δυτικοί αξιωματούχοι δεν κρύβουν τις προθέσεις τους και δηλώνουν ανοιχτά ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να συνεχιστεί, καθώς είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ.
Ο εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου George W. Bush ισχυρίστηκε ότι οι δυτικές χώρες θα πρέπει να στείλουν άρματα μάχης, μαχητικά αεροσκάφη και συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία, καθώς η επιστροφή της Κριμαίας και άλλων εδαφών στον έλεγχο του Κιέβου είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ανησυχίες για την κλιμάκωση, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων, δεν πρέπει να αποθαρρύνουν τη Δύση.
Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την ανάγκη της Ουκρανίας για όπλα για να επιτεθεί στην Κριμαία, ακόμη κι αν ένα τέτοιο βήμα απειλεί να κλιμακώσει τη σύγκρουση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ουάσιγκτον πρόκειται να ανακοινώσει ένα από τα μεγαλύτερα πακέτα στρατιωτικής βοήθειας.
Ο ουκρανικός στρατός θα λάβει από τις ΗΠΑ... περίπου 90 οχήματα μάχης Stryker και τουλάχιστον 59 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Bradley ως μέρος αυτής της βοήθειας, αλλά τα άρματα μάχης Abrams ακόμη δεν περιλαμβάνονται…

Η Βρετανία θα στείλει περισσότερα από 200 τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία ενώ θα παραδώσει 14 άρματα μάχης Challenger 2.
Οι πολωνικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης την ετοιμότητά τους να εφοδιάσουν τον ουκρανικό στρατό με άρματα μάχης Leopard.
Ο Καναδάς θα μεταφέρει 200 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Senator στην Ουκρανία έως το επόμενο καλοκαίρι.

Με τη σειρά της, η Ευρωπαϊκή Ένωση υποτάχθηκε πλήρως στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η κοινή διακήρυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, που υπογράφηκε στις 10 Ιανουαρίου, αναφέρει ότι καθήκον του ΝΑΤΟ και της ΕΕ είναι να χρησιμοποιήσουν όλα τα οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά μέσα προς το συμφέρον της παγκόσμιας τάξης…

Η Πολωνία ζητάει άδεια από την Γερμανία να στείλει στην Ουκρανία Leopard

Η Γερμανία έλαβε επίσημο αίτημα από την Πολωνία να επιτρέψει τις επανεξαγωγές γερμανικής κατασκευής τανκς Leopard στην Ουκρανία,
Η πολωνική κυβέρνηση δήλωσε ότι ήταν έτοιμη να λάβει την έγκριση της Γερμανίας για την παράδοση αρμάτων μάχης Leopard στην Ουκρανία εντός του συντομότερου δυνατού χρονικού πλαισίου.
Η Πολωνία ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να παράσχει στην Ουκρανία έως και 14 άρματα μάχης.
Οι δυτικοί υπουργοί Άμυνας θα συγκεντρωθούν στην αμερικανική βάση Ramstein στη Γερμανία στις 20 Ιανουαρίου για να συζητήσουν την περαιτέρω βοήθεια στην Ουκρανία, κυρίως, την παράδοση των αρμάτων μάχης Leopard.

Η παραδοχή σοκ… η Ρωσία αντέχει…

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Πολωνικού Στρατού, στρατηγός Raimund Andrzejczak, τόνισε ότι η Ρωσία έχει ακόμη πολλές δυνάμεις και αντοχές για στρατιωτικές επιχειρήσεις και η Ουκρανία χάνει πόρους πολύ πιο γρήγορα «ίσως απλώς να μην μπορεί να αντέξει αυτή την εξάντληση».
Για τους ρώσους τόσο η εσωτερική όσο και η εξωτερική ατζέντα της Πολωνίας είναι βαλτωμένη στα ουκρανικά γεγονότα και παρασύρονται όλο και βαθύτερα στον βούρκο.

Ανησυχεί η CIA

Ο διευθυντής της CIA, ο οποίος ταξίδεψε στην Ουκρανία πρόσφατα σε μια απροειδοποίητη επίσκεψη και τόνισε στον Ουκρανό πρόεδρο Zelensky ότι κάποια στιγμή θα είναι «δυσκολότερο να δοθεί ξένη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία», ανέφερε η Washington Post.
Συζήτησαν πόσο καιρό η Ουκρανία θα μπορούσε να περιμένει στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση λόγω της φθίνουσας υποστήριξης των Αμερικανών προς την κυβέρνηση της Ουκρανίας…
Η CIA «αναγνώρισε ότι κάποια στιγμή θα ήταν πιο δύσκολο να δοθεί βοήθεια στην Ουκρανία»

Ρωσικά τανκς Τ-94

2022-04-17T173359Z_1852816522_RC2ZOT9TOINT_RTRMADP_3_UKRAINE-CRISIS-MARIUPOL-1024x669.jpg

Ρωσικό τανκς Τ-95
RussianTank.jpg

Αμερικανικό τανκς Abrams
m1a2-abrams-battle-tank-08.jpg

Γερμανικό τανκς Leopard 2
leopard_2_a7_meng_german_main_battle_tank_review_35th_scale_-_pic_02.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης