Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Με μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων θα προχωρήσει από το Μάρτιο η ΕΚΤ

Bloomberg: Με μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων θα προχωρήσει από το Μάρτιο η ΕΚΤ
Kερδίζει έδαφος η προοπτική μιας αύξησης του επιτοκίου της ΕΚΤ κατά 25 μονάδες βάσης το Μάρτιο
Σχετικά Άρθρα
Οι σχεδιαστές πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αρχίζουν να εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν με μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων από ό,τι είχε πει η πρόεδρος της ΕΚΤ Christine Lagarde τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με αξιωματούχους που γνωρίζουν τις συζητήσεις τους.
Ενώ η αύξηση του επιτοκίου της ΕΚΤ κατά 50 μονάδες βάσης τον Φεβρουάριο που προανήγγειλε η Lagarde παραμένει μια πιθανότητα, φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος η προοπτική μιας μικρότερης αύξησης κατά 25 μονάδες βάσης κατά την επόμενη συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΚΤ τον Μάρτιο, ανέφεραν οι ίδιοι αξιωματούχοι στο Bloomberg.
Οποιαδήποτε επιβράδυνση στη νομισματική σύσφιξη δεν θα πρέπει να γίνει αντιληπτή ως χαλάρωση της ΕΚΤ σε ότι αφορά την εντολή της, ανέφεραν οι αξιωματούχοι ενώ πρόσθεσαν ότι ακόμη δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις και ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ δεν αποκλείεται να αυξήσουν αύξηση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης ακόμη και το Μάρτιο.
Μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ του Bloomberg, το ευρώ υποχώρησε έναντι του δολαρίου φτάνοντας το 1,0795 δολάρια έναντι προηγούμενου υψηλού 1,0869 δολαρίων.
Κι ενώ η άνοδος του επιτοκίου της ΕΚΤ κατά 50 μ.β. το Φεβρουάριο έχει τιμολογηθεί, οι χρηματαγορές μείωσαν τις πιθανότητες για αύξηση του επιτοκίου κατά 50 μ.β. και το Μάρτιο σε 70%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης