Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίδειξη ισχύος Putin στη Δύση - Στέλνει στον Ατλαντικό τη φρεγάτα Gorshkov με υπερηχητικούς πυραύλους Zircon

Επίδειξη ισχύος Putin στη Δύση - Στέλνει στον Ατλαντικό τη φρεγάτα Gorshkov με υπερηχητικούς πυραύλους Zircon
Επίδειξη ισχύος απέναντι στη Δύση, την ώρα που είναι σε εξέλιξη η κούρσα υπερηχητικών όπλων
Σχετικά Άρθρα
Φρεγάτα εξοπλισμένη με νέους υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ Zircon στέλνει στον Ατλαντικό ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin, που όπως είπε είναι μοναδικοί στον κόσμο, σε μία επίδειξη ισχύος απέναντι στη Δύση, την ώρα που είναι σε εξέλιξη η κούρσα υπερηχητικών όπλων.

Σε βιντεοδιάσκεψη με τον υπουργό Άμυνας Sergei Shoigu and Igor Crohmal, διοικητή της φρεγάτας που φέρει την επωνυμία "Ναύαρχος του Στόλου της Σοβιετικής Ένωσης Gorshkov", ο Putin είπε πως το πλοίο φέρει υπερηχητικά όπλα Zircon.
"Αυτή τη φορά το πλοίο είναι εξοπλισμένο με το τελευταίο σύστημα υπερηχητικών πυραύλων Zircon που δεν έχει κάτι ανάλογο", τόνισε ο Putin.
"Θα ήθελα να ευχηθώ στο πλήρωμα του πλοίου επιτυχία στην υπηρεσία τους για το καλό της Πατρίδας."
"Είμαι βέβαιος ότι τέτοια ισχυρά όπλα θα επιτρέψουν την αξιόπιστη προστασία της Ρωσίας από πιθανές εξωτερικές απειλές και θα βοηθήσουν στη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας μας", δήλωσε ο Putin.

Shoigu: Ισχυρά πλήγματα εναντίον του εχθρού

Ο Shoigu ανέφερε πως το Gorshkov θα πλεύσει στον Ατλαντικό και τον Ινδικό ωκεανό και στη Μεσόγειο.
"Αυτό το πλοίο, εξοπλισμένο με [πυραύλους] 'Zircon" είναι ικανό να εντοπίζει το στίγμα και να καταφέρνει ισχυρά πλήγματα εναντίον του εχθρού στη θάλασσα και στην ξηρά", τόνισε ο Shoigu.
O υπουργός Άμυνας ανέφερε πως οι υπερηχητικοί πύραυλοι, γνωστοί ως Tsirkon ή Zircon, μπορούν να υπερισχύσουν οποιουδήποτε πυραυλικού αμυντικού συστήματος.
Οι πύραυλοι πετούν με ταχύτητα εννέα φορές μεγαλύτερη της ταχύτητας του ήχου και έχουν βεληνεκές άνω των 1.000 χιλιομέτρων.

«Κούρσα» υπερηχητικών όπλων

Η Ρωσία, η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποδυθεί σε μια κούρσα για υπερηχητικά όπλα. Λόγω των ταχυτήτων τους --πάνω από πέντε φορές μεγαλύτερες της ταχύτητας του ήχου-- και της ικανότητας ελιγμών τους, τέτοια όπλα θεωρούνται ως ένας τρόπος για την απόκτηση πλεονεκτήματος απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο.
Ο στόχος ενός υπερηχητικού όπλου είναι πολύ πιο δύσκολο να εκτιμηθεί απ΄ό,τι για τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης