Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Σχεδόν όλη η δύναμη του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας - Ο ρωσικός στόλος θα εξοπλιστεί με υπερηχητικούς πυραύλους Zircon

Putin: Σχεδόν όλη η δύναμη του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας - Ο ρωσικός στόλος θα εξοπλιστεί με υπερηχητικούς πυραύλους Zircon
Σύντομα θα αναπτυχθούν στο στρατιωτικό μέτωπο οι βαλλιστικοί πύραυλοι Sarmat είπε ο Putin
(upd) Την θέση πως σχεδόν όλες οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ έχουν στραφεί κατά της Ρωσίας όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία διατύπωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin κατά την τοποθέτηση του στη διευρυμένη συνεδρίαση που πραγματοποιείται στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Ο Putin υποστήριξε πως θα δοθεί στο ρωσικό στρατό ότι χρειάζεται για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που προέρχονται από το μέτωπο στην Ουκρανία, σημείωσε ότι θα συνεχίσει να βελτιώνεται η μάχιμη ετοιμότητα των ρωσικών πυρηνικών δυνάμεων ενώ τόνισε ότι στο άμεσο μέλλον θα αναπτυχθούν στο πολεμικό μέτωπο και οι υπερηχητικοί - διηπειρωτικοί πύραυλοι Sarmat (οι πύραυλοι φέρουν το όνομα "Satan II" και θεωρούνται ικανοί να εξαπολύσουν πυρηνικά πλήγματα κατά των ΗΠΑ).
O Putin είπε ότι δεν υπάρχουν οικονομικά όρια σε αυτά που θα παρέχει η κυβέρνηση σε όρους εξοπλισμού και υλικών.

Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε πως η Ρωσία θα αυξήσει τις στρατιωτικές της δυνατότητες σε όλα τα πεδία, χαρακτήρισε ήρωες τους Ρώσους στρατιώτες και υποστήριξε πως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη σημασία που έχουν τα drones στον πόλεμο της Ουκρανίας.
Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε ακόμη πως ο ρωσικός στόλος θα εφοδιαστεί από τις αρχές Ιανουαρίου με νέους υπερηχητικούς πυραύλους cruise τύπου Zircon, που ανήκει στη νέα γενιά όπλων που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια από τη Μόσχα.
«Στις αρχές Ιανουαρίου, η φρεγάτα Admiral Gorshkov θα είναι εξοπλισμένη με νέους πυραύλους Zircon, που δεν έχουν αντίστοιχους σ’όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Putin.


Θα επιτύχουμε όλους τους στόχους στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις θα εκπληρώσουν όλους τους στόχους που έχει θέσει η Μόσχα όσον αφορά την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία.
Ο Putin υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν οικονομικοί περιορισμοί για το τι θα παράσχει η κυβέρνηση στον στρατό της, ενώ προέτρεψε τους Ρώσους στρατηγούς και στρατιωτικούς να χρησιμοποιήσουν την πείρα που απέκτησαν στις μάχες στη Συρία και στην Ουκρανία.

Shoigu: Οι ΗΠΑ μέσω της Ουκρανίας θέλουν να διατηρήσουν την παγκόσμια κυριαρχία τους

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να διατηρήσουν την παγκόσμια κυριαρχία τους μέσω της πολεμικής σύρραξης στην Ουκρανία.
«Μετά τις αποκαλύψεις της Merkel, του Poroshenko και άλλων πολιτικών για τους πραγματικούς στόχους των συμφωνιών του Μινσκ, έγινε φανερό σε όλους ότι η Ρωσία δεν ήταν η αιτία της σύγκρουσης στην Ουκρανία» τόνισε ο Shoigu, αναφέροντας πως η πραγματική αιτία πίσω από τον πόλεμο στην Ουκρανία ήταν το πραξικόπημα στο Κίεβο που χρηματοδοτήθηκε από τη Δύση το 2014.
Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, η ουκρανική ηγεσία καταφεύγει σε απαγορευμένες μεθόδους συγκρούσεων, συμπεριλαμβανομένων των τρομοκρατικών επιθέσεων και επί πληρωμή δολοφονιών και των βομβαρδισμών αμάχων με βαρέα όπλα.

Πάνω από 4.000 Ουκρανοί νεκροί στο Azovstal

Ο Shoigu υπογράμμισε πως πάνω από 4.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των μαχών στο εργοστάσιο Azovstal ενώ σημείωσε πως άλλοι 2.500 άφησαν τα όπλα τους και παραδόθηκαν.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας τόνισε πως οι ρωσικές δυνάμεις απελευθέρωσαν το μεγάλο βιομηχανικό κέντρο της Μαριούπολης, το εργοστάσιο Azovstal, το οποίο είχαν μετατρέψει σε ένα ισχυρό οχυρό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης