Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Φόρο» Ουκρανίας επέβαλε ο Biden – Κάθε Αμερικανός πληρώνει 300 δολάρια για τη στήριξη στον διεφθαρμένο Zelensky

«Φόρο» Ουκρανίας επέβαλε  ο Biden – Κάθε Αμερικανός πληρώνει 300 δολάρια για τη στήριξη στον διεφθαρμένο Zelensky
300 δολάρια σε κάθε Αμερικανό ηλικίας 0 ως 100, στοιχίζει ο πόλεμος στην Ουκρανία, το στοίχημα για πολλούς δυτικούς είναι πόσο θα κρατήσουν...
Σχετικά Άρθρα

O χειμώνας φαίνεται ότι είναι ένα σοβαρό πλεονέκτημα στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία που μπορεί να κρίνει την πορεία του πολέμου, αλλά είναι η αμερικανική βοήθεια συνδράμει καίρια την Ουκρανία να αντέξει τον πόλεμο, στο πεδίο, γιατί οι Ουκρανοί υποφέρουν, λόγω αυτής της βοήθειας, επισημαίνουν δυτικές πηγές.
Αν όμως υπάρχει κάποιος παράγοντας που θα παίξει ρόλο στο «γύρισμα» του πολέμου μετά τις γιορτές, αφήνοντας εκτός κάδρου την στρατιωτική ισχύ της Ρωσίας, αυτός είναι οι οικονομικές αντοχές του αμερικανικού λαού.
Είναι αντικείμενο στοιχήματος πλέον, για πόσο καιρό ο αμερικανικός λαός θα «αγοράζει τη γραμμή» ότι η χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία θα έχει καλή έκβαση και πρέπει η Αμερική να παίξει κύριο ρόλο σε αυτό.

Ένας πόλεμος «φρικτή γκάφα, ψέμα και λάθος»

Κάποτε στο μέλλον, όταν οι αναλυτές εξετάζουν τον αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία θα το κατατάξουν ως μια «φρικτή γκάφα, ψέμα και λάθος» που ενορχηστρώθηκε σε μεγάλο βαθμό από την Αμερική και την «πολιτική μηχανή Obama/Biden».
Δυστυχώς, ο αμερικανός γερουσιαστής Bernie Sanders συμφώνησε την Τρίτη, λόγω της αρκετά έντονης πίεσης από τον Λευκό Οίκο, να αποσύρει το αποκαλούμενο ψήφισμα «Πολεμικές Εξουσίες της Υεμένης» από ψηφοφορία στη Γερουσία.
Το κρίσιμο νομοσχέδιο θα περιόριζε τη στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ στη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο Υεμένη και θα επιβεβαίωνε εκ νέου την εξουσία του Κογκρέσου να αποφασίζει αν οι ΗΠΑ θα κάνουν πόλεμο ή όχι.
Ως υποσημείωση, διατυπώθηκε η λέξη ότι ο πρόεδρος Joe Biden πιθανότατα θα ασκούσε βέτο στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε αν εγκρινόταν.
Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν ότι το νομοσχέδιο «θα μπορούσε να περιπλέξει την προσπάθεια υποστήριξης της Ουκρανίας στον πόλεμό της εναντίον της Ρωσίας».

300 δολάρια σε κάθε Αμερικανό στοιχίζει ο πόλεμος

Πρόσφατα, σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky «ευχαρίστησε» τον πρόεδρο Joe Biden για την «άνευ προηγουμένου αμυντική και οικονομική βοήθεια που παρέχουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία», χωρίς βέβαια να διστάσει να ζητήσει δισεκατομμύρια περισσότερα.
Μέχρι στιγμής το σύνολο που είτε έχει προταθεί, δεσμευτεί ή θεσπιστεί ξεπερνάει τα εντυπωσιακά 100 δισεκατομμύρια δολάρια.
Με κάθε δισεκατομμύριο δολάρια που αντιπροσωπεύουν περίπου τρία δολάρια για κάθε άνδρα γυναίκα και παιδί στην Αμερική, αυτό σημαίνει ότι έχει ήδη κοστίσει στον καθένα μας περίπου 300 δολάρια.
Αν σκεφτεί κανείς πόσοι άνθρωποι, όπως τα παιδιά και εκείνοι που μετά βίας τα βγάζουν πέρα, ​​δεν μοιράζονται αυτό το βάρος, το ποσό που βαρύνει κάθε φορολογούμενο αυξάνεται στα ύψη.
Μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων έχει διανεμηθεί με ελάχιστη επίβλεψη.

Ένας πόλεμος για πολλά περισσότερα

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι υπό την κηδεμονία του Biden αυτή η «σύγκρουση» δεν έγινε τόσο για την υπεράσπιση της Ουκρανίας, αλλά για τον τερματισμό του Putin και της Ρωσίας.
Δεν πρόκειται για τον λαό της Ουκρανίας αλλά για πολλά περισσότερα.
Ο ουκρανικός λαός και μεγάλο μέρος της Ευρώπης έχουν γίνει απλά πιόνια σε ένα παιχνίδι.
Δυστυχώς για το στρατόπεδο Biden, για όλα τα χρήματα που σπαταλώνται σε αυτό το «θέατρο», θα ήταν αφελές να πιστεύουμε ότι ο Putin δεν θα πετύχει τους στόχους του ή δεν θα βγει νικητής από αυτή τη σύγκρουση.
H Ουκρανία προετοιμάζεται για ακόμη περισσότερες ρωσικές επιθέσεις στην ενεργειακή της υποδομή κατηγορώντας την Μόσχα ότι σκόπιμα «δίνει πόνο» στον πληθυσμό Χριστουγεννιάτικα.

Το μόνο πράγμα που αυξάνεται τόσο γρήγορα όσο το κόστος του «proxi» πολέμου του Biden είναι το «εγώ» του προέδρου της Ουκρανίας Zelensky
.

Αυτό έγινε όλο και πιο εμφανές μέρα με τη μέρα, καθώς ο κωμικός αστέρας που αναζητούσε την προσοχή και έγινε πολιτικός, προχωρά στο δρόμο του στο κέντρο της παγκόσμιας σκηνής.
Ο Zelenksy εμφανίζεται συνεχώς σε μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις για να κάνει εκκλήσεις για βοήθεια.
Αυτά περιλαμβάνουν τα Γκράμι και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.
Αυτό συμβαίνει όταν δεν είναι απασχολημένος με την ομιλία του στο G7, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή σε μια εκδήλωση υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
Οι υποστηρικτές του πολέμου κανόνισαν ακόμη και ο Zelensky να δώσει μια μεγάλη ομιλία 30 λεπτών ενώπιον του Κογκρέσου, οι ξένοι ηγέτες σπάνια έχουν αυτή την ευκαιρία.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, διακόπτονταν συχνά από αυθόρμητα χειροκροτήματα από αμερικανούς νομοθέτες καθώς ορκίστηκε: «απόλυτη νίκη» επί της Ρωσίας.
Με γεγονότα όπως αυτό να λαμβάνουν χώρα, δεν είναι περίεργο που το περιοδικό Time ανακήρυξε πρόσφατα τον Zelensky και το The Spirit Of Ukraine ως πρόσωπο της χρονιάς.

Σοκαριστική προπαγάνδα ότι τα πράγματα πηγαίνουν «ανέλπιστα καλά» στο πεδίο της μάχης


Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι το παγκόσμιο κοινό έχει βαρεθεί να ακούει τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Zelensky να ζητά περισσότερα χρήματα.
Το μήνυμά του είναι βουτηγμένο στην προπαγάνδα.
Ίσως γι'αυτό απορρίφθηκε πρόσφατα το επίσημο αίτημα για τον Zelensky να μιλήσει για «παγκόσμια ειρήνη» πριν από την έναρξη του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Η κυβέρνηση Biden μαζί με Ουκρανούς αξιωματούχους έχουν σοκάρει τον κόσμο με ισχυρισμούς για το πόσο καλά πάνε τα πράγματα στο πεδίο της μάχης.
«Αυτό έφτασε στο σημείο όπου το NBC News αναφέρει ότι ο Λευκός Οίκος υπολογίζει τώρα ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε θέση να ανακαταλάβουν Αξιωματούχοι της κυβέρνησης το χρησιμοποιούν αυτό ως λόγο που το Κογκρέσο πρέπει να χρηματοδοτεί την Ουκρανία.
Όσοι προωθούν και ενθαρρύνουν μια τέτοια επιθετική κίνηση αγνοούν τον κίνδυνο που μπορεί να περάσει τις «κόκκινες γραμμές» της Μόσχας και να αυξήσει την πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων.

Όλα για να μην βλέπουν οι Αμερικανοί καθαρά - Μετά τις γιορτές ο... λογαριασμός
Capture3.JPG
Μέχρι τις γιορτές, λίγοι έδιναν προσοχή στο πόσα χρήματα ξοδεύουν οι ΗΠΑ για την υποστήριξη της Ουκρανίας. 
Το παραπάνω οπτικό βοήθημα βοηθά στην αποσαφήνιση της διάκρισης μεταξύ του προτεινόμενου και του θεσπισθέντος.
Τα πρόσθετα "προτεινόμενα" δισεκατομμύρια που εμφανίζονται στο παραπάνω γράφημα αυτό το σημείο εγκρίθηκε με την πρόσφατη ψήφιση του Νόμου περί Εξουσιοδότησης Εθνικής Άμυνας για το οικονομικό έτος 2023. 
Η έγκριση του αιτήματος, θα φέρει το συνολικό ποσό που εγκρίθηκε σε 104 δισεκατομμύρια δολάρια σε λιγότερο από ένα χρόνο.
Ωστόσο, καθώς πολλοί Αμερικανοί αποσπώνται από τις διακοπές, λίγοι δίνουν προσοχή στο πόσα χρήματα ξοδεύουμε για την υποστήριξη της Ουκρανίας.
Το παραπάνω γράφημα βοηθά στην αποσαφήνιση της διάκρισης μεταξύ αυτού που έχει προταθεί και τι έχει θεσπιστεί.
Προς λύπη πολλών Αμερικανών, ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται.
Οι συνέπειες του proxi πολέμου του Biden εκτείνονται σε πολύ παλαιότερες δυνατότητες δαπανών.
Περιλαμβάνει τη χρήση της προεδρικής εξουσίας απόσυρσης για την άντληση εκατοντάδων εκατομμυρίων όπλων και αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων από τα αμερικανικά αποθέματα.
Η πρόσφατα ανακοινωθείσα δέσμευση του Biden να στείλει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία σημαίνει ότι μπορεί να παρουσιάσουμε έλλειψη όπλων εάν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα κάπου αλλού.

Η μεγαλύτερη συνέπεια

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg σχολιάζοντας την κατάσταση των σχέσεων Ρωσίας-Δύσης είπε, "Ακόμα και αν τελειώσουν οι μάχες, δεν θα επιστρέψουμε σε κάποιο είδος κανονικής, φιλικής, σχέσης με τη Ρωσία.
Η εμπιστοσύνη έχει καταστραφεί".
Και αυτή είναι η μεγαλύτερη συνέπεια.
Υποστήριξε ότι το ΝΑΤΟ επιδίωξε να οικοδομήσει θετικές σχέσεις με τη Ρωσία αμέσως μετά τον Ψυχρό Πόλεμο - παρά το γεγονός ότι επεκτάθηκε στο κατώφλι της Ρωσίας λίγο μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.
Προς το παρόν, η ιδέα ότι αυτή η σύγκρουση θα τελειώσει γρήγορα δεν υπάρχει στο προσκήνιο.
Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι πολλοί παράγοντες επωφελούνται από τις δαπάνες.
Για τους πολεμοκάπηλους, αυτό οφείλεται στο ότι δεν έχουμε κάνει αρκετά.
Όσοι υποστηρίζουν αντιπολεμικές θέσεις τον θεωρούν ως έναν περιττό πόλεμο μέσω αντιπροσώπων και ότι δεν έχουν καμία δουλειά εκεί οι ΗΠΑ.
Αυτό επεκτείνεται στη θέση που πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούμε για να τερματίσουμε τις εχθροπραξίες.

Η ρίζα του κακού

Πολλοί είναι εκείνοι οι δυτικοί αναλυτές που πιστεύουν ότι όλα αυτά τέθηκαν σε κίνηση από τις Η.Π.Α. χορογραφημένο πραξικόπημα στο Κίεβο πριν από οκτώ χρόνια υπό την κυβέρνηση Obama.
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ είναι ένας από εκείνους που ζητούν να βρεθεί επειγόντως ένας δρόμος διευθέτησης του πολέμου στην Ουκρανία μέσω διαπραγματεύσεων. Προειδοποιεί ότι ολόκληρος ο κόσμος κινδυνεύει καθώς οι πυρηνικά οπλισμένες υπερδυνάμεις πλησιάζουν σε μια καταστροφική σύγκρουση.
Ένας τεράστιος παράγοντας για τη διατήρηση αληθινών πληροφοριών για το τι συμβαίνει είναι όμηρος της προπαγάνδας.
Η κατάσταση στο έδαφος στην Ουκρανία μπορεί να είναι πολύ διαφορετική από αυτή που δείχνουν εσκεμμένα στην Αμερική.
Πρόσφατα οι Ρώσοι άλλαξαν τη στρατηγική τους ως αντίδραση στην πραγματικότητα, αλλά όχι επειδή βρίσκονται σε δεινή θέση.
Μπορεί να προβληθεί ένα επιχείρημα ότι η απόσυρση της Ρωσίας από κάποια ουκρανική επικράτεια ήταν στρατηγική, ότι με την οπισθοχώρηση έχουν ρουφήξει τα ουκρανικά στρατεύματα σε ένα μύλο όπου έχουν τεράστιες απώλειες.
Ο Putin βρέθηκε στο μέτωπο για να επιβεβαιώσει ότι τα ρωσικά στρατεύματα είναι προετοιμασμένα για μια χειμερινή επίθεση.
Αυτός είναι ο τύπος πολέμου στον οποίο η Ρωσία υπερέχει. Όσον αφορά τις μάχες στο έδαφος με κρύο καιρό, λέγεται ότι η Ρωσία επινόησε τον χειμώνα.
Σίγουρα δεν φαίνεται ευχάριστος χειμώνας για τον λαό της Ουκρανίας και γι' αυτό μπορούν να ευχαριστήσουν τον Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης