Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η εκτίμηση των Τούρκων: Ο πόλεμος στην Ουκρανία «δεν θα τελειώσει εύκολα» – Η Ρωσία έχει καταστρέψει 400 συστήματα αεράμυνας – Μεταφέρει πυραύλους Kalibr

Η εκτίμηση των Τούρκων: Ο πόλεμος στην Ουκρανία «δεν θα τελειώσει εύκολα» – Η Ρωσία έχει καταστρέψει 400 συστήματα αεράμυνας – Μεταφέρει πυραύλους Kalibr
Θωρακίζονται οι ρώσοι: Πολεμικά πλοία με πυραύλους Kalibr στη Μαύρη Θάλασσα
Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα διαρκέσει έως το φθινόπωρο του 2023 εκτιμάει το τουρκικό υπουργείο εθνικής άμυνας άποψη που έχουν διατυπώσει και Ουκρανοί αξιωματούχοι…
Η Ρωσία επιδιώκει ειρήνη και για τον λόγο αυτό προετοιμάζεται… για συνέχιση του πολέμου αφού, ενώ έχει επανειλημμένα αναφέρει ότι επιδιώκει διαπραγματεύσεις αλλά οι ΗΠΑ και η Δύση συνεχίζουν να τροφοδοτούν με οπλικά συστήματα την Ουκρανία… η έννοια της ειρήνης φαντάζει… παρωχημένη και το παράδοξο κανείς στην Δύση δεν ποντάρει στην ειρήνη…
Ο στόχος των ΗΠΑ είναι να αποδυναμώσουν την Ρωσία, αλλά ο στόχος αυτός θα παραμείνει ανεκπλήρωτος για τα αμερικανικά συμφέροντα….

Τουρκία: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα συνεχιστεί το 2023, δεν θα τελειώσει εύκολα

Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα συνεχιστεί και το 2023 και «δεν θα τελειώσει εύκολα». Αυτό δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Akar.
«Φαίνεται ότι αυτός ο πόλεμος δεν πρόκειται να τελειώσει εύκολα.
Η υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρώπης και της Δύσης συνεχίζεται και, κατά συνέπεια, η εκπαίδευση των ουκρανικών στρατευμάτων και τα σχέδια που εκπονούνται και τα χρήματα που χορηγούνται δείχνουν συνέχιση του πολέμου».
«Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και δηλώσεις από τη Ρωσία.
Αν τα συνδυάσουμε, δεν θα είναι λάθος να πούμε ότι αυτός ο πόλεμος πιθανότατα θα επεκταθεί μέχρι όλο το 2023 παρά τις καλές μας προθέσεις και την επιθυμία για ειρήνη», ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα τελειώσει εύκολα…

Θωρακίζονται οι ρώσοι: Πολεμικά πλοία με πυραύλους Kalibr στη Μαύρη Θάλασσα

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αναπτύξει τρία πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, οπλισμένα με συνολικά 20 πυραύλους Kalibr, όπλα που χρησιμοποιούνται συχνά σε μαζικές επιθέσεις κατά της Ουκρανίας.
«Υπάρχουν τουλάχιστον 11 καταδρομικά σε ετοιμότητα μάχης στη Μαύρη Θάλασσα, τρία από αυτά έχουν πυραύλους Kalibr, με συνολική ικανότητα βολής 20 πυραύλων».
Στις 24 Δεκεμβρίου 2022 ρωσικό σκάφος με πυραύλους Kalibr εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα για πρώτη φορά από τις 16 Δεκεμβρίου, όταν σημειώθηκε μαζικός βομβαρδισμός της Ουκρανίας.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 400 συστήματα αεράμυνας από την αρχή του πολέμου

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καταστρέψει περίπου 400 ουκρανικά πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Συνολικά, έχουν καταστραφεί από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης: 352 πολεμικά αεροσκάφη της Ουκρανίας, 192 ελικόπτερα, 2.719 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 399 πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος, 7.222 άρματα μάχης και άλλα θωρακισμένα οχήματα μάχης, 936 πολλαπλοί πύραυλοι εκτοξευτές, 3.704 πυροβόλα και όλμους πεδίου, καθώς και 7.737 ειδικά στρατιωτικά μηχανοκίνητα οχήματα της Ουκρανίας.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

«Στην περιοχή Krasny Lyman, τα πλήγματα από αεροσκάφη και πυροβολικό της ρωσικής αεροπορίας του στρατού στις θέσεις της 111ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κοντά στο Torskoye και της 25ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας κοντά στο Terny στο Donetsk εξολόθρευσαν περισσότερους από 40 Ουκρανούς στρατιώτες, τρεις θωρακισμένα οχήματα μάχης και τέσσερα μηχανοκίνητα οχήματα.

Ρωσικά αεροσκάφη κατέρριψαν πολεμικό αεροσκάφος Su-27, ελικόπτερα Mi-24, Mi-8

«Μαχητικά αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέρριψαν αεροσκάφος Su-27 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή του οικισμού Kamyshevka στο Donetsk.
Επιπλέον, ουκρανικά ελικόπτερα Mi-24 και Mi-8 καταρρίφθηκαν σε περιοχές κοντά τους οικισμούς Selidovo και Gruzskoye.

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας αναχαίτισαν επίσης 15 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Yegorovka, Yelenovka, Kirillovka, Volodino, Artyomovsk και Olginka στο Donetsk…

Το ρωσικό πυροβολικό έπληξε θέσεις των Ουκρανών της 14ης και 92ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού στην περιοχή Kharkiv, σκοτώνοντας περίπου 50 ουκρανούς στρατιώτες.

Η Ρωσία αγόρασε 1.700 drones από το Ιράν το καλοκαίρι

Η Ρωσία απέκτησε 1.700 drones Shahed από το Ιράν, τα οποία παραδίδονται σε πολλές δόσεις.
Αυτό υποστήριξε ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, Kyrylo Budanov, σε συνέντευξή του στους New York Times, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με το Κίεβο, μέχρι στιγμής η Ρωσία έχει εκτοξεύσει περίπου 540 drones σε τακτικές επιθέσεις κατά μήκος της πρώτης γραμμής με στόχο σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και άλλες υποδομές.
Εάν οι υπολογισμοί των Ουκρανών είναι σωστοί, τότε 1700 - 540 = 1.160 drones απομένουν για να χρησιμοποιήσουν οι ρωσικές δυνάμεις...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης