Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα- covid: Μείωση νέων κρουσμάτων, κανένας θάνατος - Χαλάρωση των περιορισμών σε Πεκίνο και Shenzhen

Κίνα- covid: Μείωση νέων κρουσμάτων, κανένας θάνατος - Χαλάρωση των περιορισμών σε Πεκίνο  και Shenzhen
Στο Πεκίνο πολλά κέντρα διεξαγωγής τεστ έχουν κλείσει, αφού δεν απαιτείται πια αρνητικό τεστ για την πρόσβαση των πολιτών στα σούπερ μάρκετ και από τη Δευτέρα στο μετρό
Σχετικά Άρθρα
Με τη μείωση των νέων κρουσμάτων να συνεχίζεται στην Κίνα, κάποιες πόλεις προχωρούν στη χαλάρωση των κανόνων για καραντίνα και αίρουν την υποχρέωση για τεστ.
Στην Κίνα, που προσπαθεί να τροποποιήσει την πολιτική της «μηδενικής ανοχής» απέναντι στην covid» εν μέσω οικονομικής επιβράδυνσης και οργής των πολιτών, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν για 5η συνεχόμενη ημέρα μείωση των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 σε 24ωρη βάση, ανακοινώνοντας 33.073 μολύνσεις, εκ των οποίων 3.988 με συμπτώματα της COVID-19 και 29.085 ασυμπτωματικές, αλλά και κανένα νέο θάνατο.
Έτσι, αμετάβλητος παραμένει ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στην Κίνα των 1,4 δισεκ. κατοίκων, ήτοι στους 5.233 νεκρούς επί συνόλου 331.952 μολύνσεων με συμπτώματα, σύμφωνα με την εθνική επιτροπή υγείας.
Και ενώ η μείωση των κρουσμάτων συνεχίζεται, αλλά και κατόπιν διαδηλώσεων και επεισοδίων σε μεγάλα αστικά κέντρα, οι αρχές χαλαρώνουν τους περιορισμούς.

Άρση περιορισμών

Στο Πεκίνο πολλά κέντρα διεξαγωγής τεστ έχουν κλείσει, αφού δεν απαιτείται πια αρνητικό τεστ για την πρόσβαση των πολιτών στα σούπερ μάρκετ και από τη Δευτέρα στο μετρό, αν και σε πολλούς άλλους χώρους, όπως τα γραφεία, παραμένει υποχρεωτική η επίδειξη αρνητικού τεστ.
Στη Shenzhen οι αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν θα ζητείται πλέον από όσους χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή εισέρχονται σε πάρκα να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ covid, κάτι που ήδη ισχύει στην Chengdu και τη Tianjin.

Έρχεται νέα χαλάρωση

Η Κίνα, τρία χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, είναι η μοναδική μεγάλη οικονομία στον κόσμο που εξακολουθεί να εφαρμόζει πολιτική «μηδενικής covid», επιβάλλοντας lockdown, καραντίνα στους ασθενείς και τεστ στον πληθυσμό, αν και το Πεκίνο από τον περασμένο μήνα άρχισε να χαλαρώνει την προσέγγιση αυτή.
Στην κατεύθυνση της πιο στοχευμένης πολιτική τους κατά της πανδημίας, η Κίνα αναμένεται να χαλαρώσει και άλλο σε εθνικό επίπεδο τις απαιτήσεις για τεστ και να επιτρέπει υπό όρους σε ασθενείς με covid και στις στενές επαφές τους να μένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους.
Πάντως, ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping σε πρόσφατη συνάντησή του με αξιωματούχους της ΕΕ στο Πεκίνο, σημείωσε ότι το στέλεχος της omicron του κορωνοϊού που επικρατεί, ανοίγει τον δρόμο για λιγότερους περιορισμούς.
Στο μεταξύ, πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι δεν αναμένουν σημαντικό άνοιγμα της Κίνας τουλάχιστον πριν τον Μάρτιο του 2023, επικαλούμενοι τον στόχο της να εμβολιάσει σημαντικό ποσοστό των ηλικιωμένων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης