Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deal στην ενέργεια - Η ιταλική Eni συζητά την εξαγορά της πετρελαιοπαραγωγού Neptune Energy -Στα 6 δισ. δολάρια το τίμημα

Deal στην ενέργεια - Η ιταλική Eni συζητά την εξαγορά της πετρελαιοπαραγωγού Neptune Energy -Στα 6 δισ. δολάρια το τίμημα
Η Neptune ανήκει στην China Investment Corporation, τον Όμιλο Carlyle και την CVC Capital Partners
Σχετικά Άρθρα

Η ιταλική ενεργειακή εταιρεία Eni βρίσκεται σε προκαταρκτικές συνομιλίες για να αγοράσει την εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου και πετρελαίου Neptune Energy, καταβάλλοντας τίμημα περί τα 5-6 δισεκατομμύρια δολάρια, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.
H Neptune παράγει περίπου 130.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα, ποσότητα από την οποία τα τρία τέταρτα αφορούν φυσικό αέριο.
Δραστηριοποιείται στη Νορβηγία - όπου έχει ως έδρα της η μονάδας Var της Eni - στη Βρετανία, την Ινδονησία - όπου η Neptune μοιράζεται τις άδειες με την Eni - την Αλγερία, την Ολλανδία και αλλού.
Η Neptune ανήκει στην China Investment Corporation, τον Όμιλο Carlyle και την CVC Capital Partners.
Το 2022 αναμένεται να έχει λειτουργικές ταμειακές ροές μετά από τους φόρους 2,5 - 3 δισεκατομμύρια δολάρια και για το 2023 εκτιμά θα αυξήσει την παραγωγή της, κατά 20% στα 165.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα.
Τραπεζική πηγή επιβεβαίωσε ότι έγιναν οι συνομιλίες αλλά πρόσθεσε ότι το αποτέλεσμα δεν είναι εγγυημένο, καθώς οι αποτιμήσεις διέφεραν.
Η Eni και η Neptune αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης