Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία θα αντέξει ενεργειακά τον χειμώνα – Δέσμευση Scholz για στήριξη στην Ουκρανία

Η Γερμανία θα αντέξει ενεργειακά τον χειμώνα – Δέσμευση Scholz για στήριξη στην Ουκρανία
Είμαστε ανθεκτικοί στις κρίσεις υποστήριξε ο καγκελάριος της Γερμανίας
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση πως η Γερμανία θα αντέξει και θα βγάλει ενεργειακά τον χειμώνα καθώς είναι εξασφαλισμένη η προμήθεια ενέργειας διατύπωσε κατά την ομιλία του στη Bundestag ο Γερμανός καγκελάριος, Olaf Scholz, ο οποίος υπογράμμισε πως η Γερμανία θα παραμείνει πιστή στη στήριξη της στην Ουκρανία.
Αφού είπε ότι η κυβέρνηση του έχει δρομολογήσει περίπου 100 νομοσχέδια σε διάστημα περίπου ενός έτους ο Scholz, επισημαίνοντας πως ο κυβερνητικός συνασπισμός εκσυγχρονίζει πραγματικά τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις.
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ακόμη στο ενιαίο εισιτήριο των 9 ευρώ/μήνα για όλα τα μέσα μεταφοράς, στην εισαγωγή του κατώτατου μισθού στα 12 ευρώ/ώρα από την 1η Οκτωβρίου, στην εισαγωγή πλαφόν στην ανώτατη τιμή του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος, στα πακέτα ελάφρυνσης από τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης και στην επίτευξη του στόχου για πλήρωση στο 100% των αποθηκών φυσικού αερίου πριν αρχίσει ο χειμώνας.
«Η Γερμανία είναι ήδη ανθεκτική στον χειμώνα και στις κρίσεις» υποστήριξε ο Scholz.

Στήριξη για όσο χρειαστεί

Επιπλέον, υποστήριξε πως η Γερμανία θα στηρίξει την Ουκρανία για όσο χρειαστεί.
Συγκεκριμένα, είπε πως η Γερμανία είναι προσηλωμένη στο συντονισμό με τους εταίρους στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ και επανέλαβε τη δέσμευση για συνέχιση της διάθεσης όπλων στις ουκρανικές δυνάμεις, «για όσο διαρκεί ο βάρβαρος, παράλογος, εγκληματικός πόλεμος».
Κάλεσε εκ νέου τη Ρωσία να σταματήσει τον πόλεμο και υπενθύμισε ότι, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Πεκίνο, ο πρόεδρος Xi Jinping καταδίκασε το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων, αναφέροντας ότι και μόνο για αυτήν την τοποθέτηση «η επίσκεψη άξιζε τον κόπο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης