Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εν μέσω σφοδρής ενεργειακής κρίσης η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού – Το FDP απειλεί τον Scholz

Εν μέσω σφοδρής ενεργειακής κρίσης η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού – Το FDP απειλεί τον Scholz

Σοβαρές διαφωνίες έχουν ανακύψει στους κόλπους της γερμανικής κυβέρνησης και προέρχονται από το FDP

Σχετικά Άρθρα

Πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζει ο κυβερνητικός συνασπισμός της Γερμανίας εν μέσω ενεργειακής κρίσης και πληθωρισμού.
Η κυβέρνηση απαρτίζεται από τρία κόμματα το SPD, τους Πράσινους και το Γερμανικό Φιλελεύθερο Κόμμα (FDP) το οποίο εσχάτως αντιμετωπίζει με δυσπιστία τις ακολουθούμενες πολιτικές σε μία σειρά θεμάτων.
Ο 70χρονος Wolfgang Kubicki αντιπρόεδρος του κόμματος και της Bundestag περιέγραψε τη μεταναστευτική πολιτική της Γερμανίας ως απολύτως σχιζοφρενική.

Αγκάθι το μεταναστευτικό

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση χρηματοδοτεί τώρα «για λογαριασμό του κράτους ένα προσφυγικό πλοίο στη Μεσόγειο για ιδιωτική διάσωση στη θάλασσα».
Αυτό είναι εντελώς αντίθετο με τα συμφέροντα «των χωρών της νότιας ΕΕ αλλά και ενάντια στα δικά μας», είπε χαρακτηριστικά.
Καθώς η Γερμανία έχει υποδεχθεί πάνω από 1,2 εκατομμύρια μετανάστες σε λιγότερο από ένα χρόνο εν μέσω έξαρσης της πληθωριστικής κρίσης, η πλειονότητα των Γερμανών εκτιμά πως η χώρα δέχεται αριθμό προσφύγων που δεν μπορεί να αντέξει.
Παρά την κριτική από τον Kubicki, το ίδιο το FDP προώθησε εδώ και καιρό τη μαζική μετανάστευση, συμπεριλαμβανομένων προτάσεων για αύξηση του αριθμού των αποδεκτών μεταναστών σε 500.000 ετησίως για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρήσεων.
Ωστόσο, η δυσθυμία των Γερμανών για τη μετανάστευση μπορεί να συμβάλλει στην απόφαση του FDP να επικρίνει τη δική του κυβέρνηση συνασπισμού για το θέμα.
fdp.jpg

Επιδόματα και ενέργεια

Ο Kubicki επέκρινε επίσης τα σχέδια της κυβέρνησης να διανείμει περισσότερα χρήματα γνωστά ως «επιδόματα των πολιτών», σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild.
Παραδέχτηκε ότι το κόμμα απορρίπτει τα επιδόματα ενώ εξακολουθεί να τα υποστηρίζει στο κοινό.
«Εμείς ως FDP υπερασπιζόμαστε επί του παρόντος το εισόδημα του πολίτη – αν και αυτό είναι εντελώς αντίθετο: Καταργούμε το κίνητρο για εργασία με πλήρη απασχόληση, εάν επιτρέψουμε υψηλές πρόσθετες ευκαιρίες εισοδήματος με το εισόδημα του πολίτη.
Η δουλειά δεν αξίζει πλέον», είπε ο Kubicki.
Όσον αφορά την ενεργειακή πολιτική, ο Kubicki δεν συμφωνεί ούτε σε αυτό με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Το γεγονός ότι οι πυρηνικοί σταθμοί δεν θα συνεχίσουν να λειτουργούν μέχρι τα μέσα του 2024 είναι «ο μεγαλύτερος…βάτραχος που έχουμε καταπιεί ως FDP».
Επίσης εκφράζει τη δυσφορία του για το γεγονός, πως ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Robert Habeck – προερχόμενος από τους Πράσινους – αντιτίθεται στην εκμετάλλευση κοιτασμάτων αερίου στη Βόρεια Θάλασσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης