Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Medvedev: Η Δύση θα σύρει την Ουκρανία σε διαπραγματεύσεις, δεν επιδιώκει οριστική ρήξη με τη Ρωσία

Παρέμβαση Medvedev: Η Δύση θα σύρει την Ουκρανία σε διαπραγματεύσεις, δεν επιδιώκει οριστική ρήξη με τη Ρωσία
Ο  Medvedev χαρακτήρισε τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky  όργανο των ναζιστών τους οποίους φοβάται
Σχετικά Άρθρα
(upd) Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Dmitry Medvedev δήλωσε ότι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν επιθυμούν οριστική ρήξη με τη Ρωσία, εξ ου και οι προσπάθειες να ωθήσουν το Κίεβο σε διαπραγματεύσεις.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιθυμούν μια οριστική ρήξη με τη Ρωσία, υπο το φόβο για έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.
Εξ ου και οι συχνές προσπάθειες άσκησης πίεσης στο Κίεβο για να… λογικευτεί, ώστε να το ωθήσουν σε διαπραγματεύσεις», έγραψε στο Telegram το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022.
Επισήμανε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Vololymyr Zelensky δεν επιθυμεί τις διαπραγματεύσεις για ιδιοτελείς λόγους.
Είναι πολύ επικίνδυνες γι 'αυτόν, φοβάται τους Ουκρανούς εθνικιστές σε σημείο να χάνει τον έλεγχο.
«Ο Zelensky δεν επιδιώκει διαπραγματεύσεις για προφανείς εγωιστικούς λόγους.
Επιπλέον, είναι πολύ επικίνδυνες γι 'αυτόν, όπως έχουμε ήδη πει.
Εξάλλου, αν δεν αναγνωρίσει την πραγματικότητα της κατάρρευσης της Ουκρανίας , είναι άσκοπο να καθίσει κάποιος στο τραπέζι με την ηγεσία του στρατού.
Φοβούνται ότι θα λιποθυμήσε...ι», έγραψε ο Medvedev στο κανάλι του στο Telegram.

Νευρωτικό παιδί με αναπτυξιακά προβλήματα

Συμπλήρωσε ότι ο λαός είναι από το καθεστώς του Κιέβου, ειδικά με τον νευρωτικό Zalensky, ο οποίος συνεχώς αναζωπυρώνει τα πάθη.
"Όλοι είναι πολύ κουρασμένοι από το καθεστώς του Κιέβου.
Ειδικά από τον νευρωτικό Zelensky, που συνεχώς αναζωπυρώνει πάθη, γκρινιάζει, δαγκώνει και εκβιάζει όλο και περισσότερo για χρήματα και όπλα.
Συμπεριφέρεται σαν ένα υστερικό παιδί με αναπτυξιακά προβλήματα», υπογράμμισε
Σημείωσε επίσης ότι οι ανεπιτυχείς προσπάθειες «να αναληφθεί η ευθύνη για το βομβαρδισμό της Πολωνίας στη χώρα μας δεν έγιναν αποδεκτές από κανέναν, ακόμη και από τους πιο σκληρούς… Ρωσόφοβους - τους Πολωνούς», κατέληξε.

Antonov: Δεν θα κοπούν οι γέφυρες με ΗΠΑ

Η Μόσχα πιστεύει ότι θα ήταν λανθασμένη απόφαση να διαρρήξει τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον Anatoly Antonov.
Όπως τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης, και η αμερικανική πλευρά δεν επιθυμεί να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Μόσχα.
«Μας απομένουν λίγες γραμμές επικοινωνίας», είπε ο Antonov, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν εξακολουθούν να υπάρχουν «γέφυρες» που δεν έχουν καεί στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ.
«Το φροντίζουμε. Τηρούμε τη θέση ότι δεν πρέπει να διακοπεί η επαφή και οι διπλωματικές σχέσεις δεν πρέπει να σταματήσουν.
Πιστεύω ότι αυτό θα ήταν λάθος απόφαση», επεσήμανε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματικής αποστολής.

Οι ΗΠΑ αποστασιοποιούνται από τον Zelensky

Εξάλλου οι ΗΠΑ αποκρούουν πλέον τις προσπάθειες της ουκρανικής ηγεσίας να εξελιχθεί η ειδική επιχείρηση της Ρωσίας σε άμεση αντιπαράθεση της Μόσχας με το ΝΑΤΟ.
Το καθεστώς του Κιέβου προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την έκρηξη (παραμένει άγνωστο αν ήταν ατύχημα ή επίθεση) του ουκρανικού S-300 στο έδαφος της Πολωνίας για να εμπλέξει επίσημα το ΝΑΤΟ σε έναν πλήρη πόλεμο με τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Αμέσως μετά την έκρηξη πυραύλων στο πολωνικό χωριό στις 15 Νοεμβρίου, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ανακοίνωσε ότι επρόκειτο για ρωσικό πύραυλο.
Έσπευσε να κατηγορήσει τη Ρωσία για «εξάπλωση εχθροπραξιών στο έδαφος του ΝΑΤΟ».

Θυμωμένος ο Biden

Σύμφωνα με το CNN, ο Zelensky προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden, αλλά η συνομιλία δεν πραγματοποιήθηκε.
Ο Biden υπογράμμισε ότι τα σχόλια του Zelensky για τον «ρωσικό πύραυλο» που εξερράγη στην Πολωνία δεν μπορούν να αποδειχθούν στην πραγματικότητα.
«Δεν είναι αυτά στοιχεία», είπε ο Biden.
Μπορεί κανείς να υποθέσει ότι ο Biden ήταν θυμωμένος με τον Zelensky όταν είπε ότι εμπιστευόταν περισσότερο τους στρατηγούς του.
Ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν θυμωμένος γιατί ο Zelensky τον ταπείνωσε δημόσια.
Οι ρωγμές μεταξύ Ουάσιγκτον και Κιέβου θα μεγαλώσουν
Δυτικά δημοσιεύματα σημειώνουν ότι η σύγκρουση ήταν πράγματι εκρηκτική.
Το Politico, επικαλούμενο πηγές στην αμερικανική κυβέρνηση, ανέφερε ότι τις τελευταίες δύο ημέρες, η Ουάσιγκτον βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με χώρες της ΕΕ (που πιθανώς υποστήριξαν τις απόψεις του Zelensky για την έκρηξη πυραύλων στην Πολωνία) και το Κίεβο και τις προέτρεψε να απόσχουν από κατηγορηματικές δηλώσεις μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας στην Πολωνία.
Οι αντικρουόμενες δηλώσεις επεξηγούν έτσι μια από τις πρώτες σοβαρές διαφωνίες μεταξύ Ουάσιγκτον και Κιέβου, και τέτοιες διαφωνίες μπορεί να αυξηθούν σε αριθμό, κατέληξε το Politico.
Οι New York Times χαρακτήρισαν την κατάσταση ένα σπάνιο παράδειγμα δημοσίων διαφωνιών μεταξύ της Ουκρανίας και των συμμάχων της.
Ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda σημείωσε ότι η Ουκρανία θα έχει πρόσβαση στην έρευνα μόνο εάν συναφθεί διεθνής συμφωνία για το θέμα αυτό.

Εμφανής η αλλαγής στάσης από ΗΠΑ

Εξάλλου ο Λευκός Οίκος επανέλαβε ότι μόνο ο Zelensky είναι σε θέση να εγκρίνει την έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας αλλά ζήτησε με έμφαση διπλωματική λύση.
«Συμφωνούμε όλοι ότι μια διπλωματική λύση έπειτα από διαπραγμάτευση είναι η καλύτερη δυνατή έκβαση, εκτός από μια απόφαση του Putin να αποσύρει τα στρατεύματά του» από την Ουκρανία, δήλωσε με νόημα σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας John Kirby.
Ο αξιωματούχος ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του αρχηγού του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγού Mark Milley, ο οποίος επανειλημμένα ανέφερε πρόσφατα ότι ίσως υπάρχει μια ευκαιρία να αρχίσουν συνομιλίες για μια πολιτική λύση στη σύγκρουση.
Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πρόσφατα ότι μερικοί Αμερικανοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι άρχισαν να προτρέπουν την Ουκρανία να εξετάσει το ενδεχόμενο των διαπραγματεύσεων, κάτι που ο πρόεδρος Zelensky αρνείται έως τώρα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης