Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπ. Άμυνας Βουλγαρίας: Η χώρα πρέπει να έχει μια πλήρη μοίρα μαχητικών F-16

Υπ. Άμυνας Βουλγαρίας: Η χώρα πρέπει να έχει μια πλήρη μοίρα μαχητικών F-16
H πρώτη παρτίδα των οκτώ μαχητικών αεροσκαφών F-16 θα φτάσει το 2025 αλλά αυτά δεν αρκούν για την αστυνόμευση του εναερίου χώρου της Βουλγαρίας

Η Βουλγαρία πρέπει να αποκτήσει άλλα οκτώ μαχητικά αεροσκάφη F-16, ώστε να μπορεί να έχει μια πλήρη μοίρα, δήλωσε σήμερα ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας Ντιμίταρ Στογιάνοφ, μετά την έγκριση από το Κοινοβούλιο του σχεδίου επενδυτικών δαπανών για την απόκτηση ενός νέου τύπου μαχητικού αεροσκάφους – δεύτερο στάδιο.
Σύμφωνα με τον Στογιάνοφ, η πρώτη παρτίδα των οκτώ μαχητικών αεροσκαφών F-16 θα φτάσει το 2025 αλλά αυτά δεν αρκούν για την αστυνόμευση του εναερίου χώρου.
Σύμφωνα με τους λόγους του ψηφίσματος, που κατατέθηκε από το υπουργικό συμβούλιο, οι στόχοι είναι να εξοπλιστεί πλήρως μια μοίρα 16 μαχητικών F-16 Block 70 πολλαπλών ρόλων και να ολοκληρωθεί η διαδικασία οικοδόμησης πλήρων δυνατοτήτων για την εξυπηρέτηση και τη χρήση του αεροπορικού εξοπλισμού, του οπλισμού και των συστημάτων εδάφους, που ελήφθησαν στο πλαίσιο του πρώτου και δεύτερου σταδίου του έργου για την απόκτηση ενός νέου τύπου μαχητικού αεροσκάφους.
Το πρώτο συμβόλαιο δεν περιλαμβάνει ένα πλήρες σύνολο οπλισμού και για τα οκτώ μαχητικά αεροσκάφη, δεν υπάρχει οπλισμός αέρος-εδάφους, ούτε όπλα υψηλής ακρίβειας.
Γι' αυτό υπάρχει ένα δεύτερο συμβόλαιο, το οποίο προβλέπει την προμήθεια πρόσθετων εφεδρικών κινητήρων και άλλου εξοπλισμού, δήλωσε ο Στογιάνοφ.
Εάν η δεύτερη παρτίδα των οκτώ μαχητικών F-16 φθάσει το 2027, η μοίρα F-16 δεν θα αποκτήσει πλήρεις μαχητικές και επιχειρησιακές δυνατότητες έως το τέλος του 2029-2030, δήλωσε ο υπουργός. Σημείωσε επίσης ότι η Βουλγαρία χρειάζεται μια "μεταβατική πλατφόρμα" που θα της επιτρέψει την προστασία του εναέριου χώρου της, γιατί ο κύκλος ζωής του MiG-29 δεν θα διαρκέσει μέχρι το 2029.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης