Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη - ντροπή: Αξιωματούχοι του CDC παραδέχονται σε emails ότι... παραπληροφόρησαν για τους θανάτους παιδιών από Covid

tags :
Αποκάλυψη - ντροπή: Αξιωματούχοι του CDC παραδέχονται σε emails ότι... παραπληροφόρησαν για τους θανάτους παιδιών από Covid
Μετά από εσωτερική συζήτηση για το πώς να απαντηθεί μια καταγγελία για τα ψευδή στοιχεία που διαδίδονταν, ούτε το CDC ούτε οι αξιωματούχοι διόρθωσαν τις ψευδείς πληροφορίες.
Σχετικά Άρθρα

Οι αξιωματούχοι των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ παραδέχονται ότι διέδωσαν παραπληροφόρηση σχετικά με τους θανάτους παιδιών από COVID-19, όταν τους εστάλησαν ειδοποιήσεις, αλλά και πάλι δεν εξέδωσαν διορθώσεις, σύμφωνα με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έλαβαν οι The Epoch Times.
Οι Δρ. Katherine Fleming Dutra και η Sara Oliver ενημερώθηκαν εντός ημερών από την παρουσίαση τον Ιούνιο, στη Συμβουλευτική Επιτροπή για τις Πρακτικές Εμβολιασμού (ACIP), τη συμβουλευτική επιτροπή εμβολίων δηλαδή του CDC, ότι τα στατιστικά στοιχεία από μια προεκτυπωμένη μελέτη που μοιράστηκαν, ήταν λάθος, όπως δείχνουν τα email.

Μετά από εσωτερική συζήτηση για το πώς να απαντηθεί, ούτε το CDC ούτε οι αξιωματούχοι διόρθωσαν τις ψευδείς πληροφορίες.

Η Fleming-Dutra και η Oliver αναφέρθηκαν και οι δύο στη μελέτη, η οποία δεν έχει αξιολογηθεί από ομοτίμους, ενώ οι σύμβουλοι του CDC εξέταζαν εάν η υπηρεσία θα συνιστούσε τη χορήγηση άδειας έκτακτης ανάγκης για εμβόλια COVID-19 σε βρέφη και νήπια.
Η επιτροπή συνέστησε στο CDC να εγκρίνει τα εμβόλια Pfizer και Moderna για παιδιά ηλικίας έως 6 μηνών και το CDC αποδέχτηκε γρήγορα τη σύσταση.
Μια εβδομάδα αργότερα, η Διευθύντρια του CDC, Δρ. Rochelle Walensky, φάνηκε να αναφέρει τα ψευδή στατιστικά στοιχεία, ενώ προέτρεπε τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, παρά τα στοιχεία ότι τα εμβόλια δεν προστατεύουν από σοβαρή νόσηση και παρά τις κλινικές δοκιμές που επέστρεψαν υποτυπώδη ή αναξιόπιστα αποτελέσματα για θωράκιση έναντι της μόλυνσης.
Η Kelley Krohnert, ερευνήτρια και μητέρα κατήγγειλε τα λάθη στα στατιστικά της προεκτυπωμένης μελέτης και πυροδότησε τις εσωτερικές συζητήσεις μεταξύ των υπαλλήλων του CDC, σύμφωνα με τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Το νήμα ξεκινούσε γράφοντας: γιατί διασπείρετε ψευδή στοιχεία για τον θάνατο των παιδιών απο SARS-CoV-2; Παρακαλώ διορθώστε αμέσως...
Όταν η Krohnert έδειξε στη Fleming-Dutra μια ανάρτηση ιστολογίου που περιγράφει λεπτομερώς τα ζητήματα της μελέτης, η Fleming-Dutra έστειλε το email σε άλλους, συμπεριλαμβανομένης της Oliver.
«Δεν είμαι σίγουρη από ποιον πρέπει να περάσει.
Ξεκαθαρίστε μου τι χρειάζεται να κάνω», είπε η Fleming-Dutra.

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι κάποιο από τα εμβόλια για τον COVID-19 αποτρέπει τον θάνατο μικρών παιδιών.

Η Μegan Freedman, ειδικός στις επικοινωνίες υγείας του CDC, χρησιμοποίησε μια εκπρόσωπο του CDC και ενημέρωσαν τη Fleming-Dutra ότι αυτή και άλλοι ειδικοί στο θέμα «θα έπρεπε να καθορίσουν εάν υπάρχει κάποια εγκυρότητα στην καταγγελία».
Εάν η καταγγελία κριθεί έγκυρη, τα πιθανά επόμενα βήματα μπορεί να περιλαμβάνουν την προσθήκη μιας διαφάνειας που να δίνει ξεκάθαρη απάντηση ή μιας υποσημείωσης, είπε η Freedman.
Η Oliver παρενέβη λέγοντας ότι η Krohnert «εμφανίζεται, αλλά το σκέπτομαι».
Οι σκέψεις της διασκευάστηκαν.
«Είμαι σίγουρη ότι μπορείτε να το κάνετε να ακούγεται πιο όμορφο, αλλά κάπως έτσι θα απαντούσα», είπε η Όλιβερ.
Και το γενικό συναίσθημα ότι «ακόμα και 1 θάνατος από τον COVID που μπορεί να αποφευχθεί είναι «πάρα πολλοί», ανεξάρτητα από το πώς τους υπολογίζετε».
Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι κάποιο από τα εμβόλια για τον COVID-19 αποτρέπει τον θάνατο μικρών παιδιών.
"Το λατρεύω - σας ευχαριστώ για την αποστολή!!!" έγραψε η Freedman.
Δείτε εδώ το νήμα των μηνυμάτων


Ξεχωριστές ανταλλαγές

Ένα ξεχωριστό νήμα μηνυμάτων ξεκίνησε αφότου η Washington Post διαβίβασε το email της Krohnert σε ένα άρθρο της Post που ανέφερε ότι ο COVID-19 είναι «μια κύρια αιτία θανάτου» μεταξύ των παιδιών.
Το άρθρο εξακολουθεί να συνδέεται με τη διαφάνεια της Fleming-Dutra, η οποία με τη σειρά της αναφερόταν στην προεκτύπωση.
Η Kristen Nordlund, εκπρόσωπος του CDC, έστειλε το email στην Fleming-Dutra, η οποία το διαβίβασε στην Oliver.
«Kristen: Ελπίζω να βοηθάει;» απάντησε η Oliver.
«Ευχαριστώ Sara!
Και πραγματικά, νομίζω ότι η ουσία (που είπαν πολλά μέλη του ACIP ) είναι ότι οποιοσδήποτε θάνατος σε ένα παιδί (ανεξάρτητα από το πού κατατάσσεται σε μια λίστα) είναι πάρα πολύς», απάντησε ο Nordlund.
Ο Δρ. Jeffrey Duchin, υπεύθυνος υγείας στις κομητείες Σιάτλ και King της πολιτείας Ουάσιγκτον, έστειλε έναν σύνδεσμο για την ανάρτηση ιστολογίου της Krohnert στην Oliver, Fleming-Dutra, και δύο συμβούλους CDC, Dr. Mathew Daily —ο οποίος επίσης μοιράστηκε την παραπληροφόρηση— και η Grace Lee.
«Υπέροχη δουλειά σήμερα, όπως πάντα.
Αναμφίβολα έχετε δει αυτή και παρόμοιες κριτικές για τα δεδομένα θνησιμότητας που παρουσιάζονται.
Θα υπάρξει απάντηση από το CDC;» ρώτησε ο Duchin.

Διόρθωση

Ο Seth Flaxman, καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, και άλλοι ερευνητές διόρθωσαν την προεκτύπωση αφού η Krohnert επισήμανε τα ζητήματα σε αυτούς.
Η εργασία τους βασίστηκε σε στατιστικά στοιχεία πιστοποιημένων θανάτων από το CDC.
Αρχικά είπαν ότι τουλάχιστον 1.433 θάνατοι μεταξύ ατόμων 19 ετών και κάτω στις Ηνωμένες Πολιτείες αποδίδονταν στον COVID-19, αλλά αναγνώρισαν στην ενημερωμένη έκδοση ότι ο αριθμός ήταν μόλις 1.088.
Η αρχική έκδοση «χρησιμοποίησε εσφαλμένα» τα δεδομένα των πιστοποιητικών θανάτων
είπαν οι συγγραφείς.
Αυτό μείωσε την κατάταξη του COVID-19 μεταξύ των αιτιών θανάτου για παιδιά.
Για τα βρέφη κάτω του 1 ετών, για παράδειγμα, πήγε από την πέμπτη στην όγδοη.
Μήνες αργότερα, η διαφάνεια της Fleming-Dutra παραμένει αδιόρθωτη και κανείς στο CDC δεν έχει ποτέ παραδεχτεί δημόσια ότι μοιράστηκε την παραπληροφόρηση.
Οι Fleming-Dutra, Oliver, Freedman, Nordlund, Daley και το CDC δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό.

Συνεχίζουν να υπάρχουν τα λάθος στοιχεία

Ένας εκπρόσωπος του πρακτορείου Duchin είπε στους The Epoch Times μέσω email ότι το CDC του απάντησε τον Ιούνιο.
Το CDC «σημείωσε ότι το ACIP λαμβάνει υπόψη πολλά σημεία δεδομένων κατά την υποβολή των συστάσεών του, επομένως, ακόμη κι αν αυτό το συγκεκριμένο προεκτυπωμένο χαρτί αφαιρέθηκε από το ενδεχόμενο εξέτασης, τα δεδομένα υποστηρίζουν σε συντριπτική πλειοψηφία τον COVID-19 ως αιτία σοβαρής ασθένειας και θανάτου σε μικρά παιδιά, και τα εμβόλια κατά του COVID ως σημαντικός τρόπος για να αποφευχθεί αυτό», είπε ο εκπρόσωπος.
«Αυτές οι αποφάσεις ACIP λαμβάνονται μετά από εξέταση του συνόλου των δεδομένων και δεν χρησιμοποιείται ποτέ ένα μοναδικό σημείο δεδομένων ή ανάλυση».
Ένας εκπρόσωπος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, η οποία απασχολεί την Lee, αρνήθηκε να σχολιάσει.
Η Lee προώθησε τα ψευδή στατιστικά στοιχεία κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης τον Σεπτέμβριο και η επίσημη ιστοσελίδα της επιτροπής που διευθύνει εξακολουθεί να παραθέτει τα μη διορθωμένα στοιχεία.
Ένας εκπρόσωπος της επιτροπής δεν απάντησε σε έρευνα.
Οι Epoch Times έλαβαν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω ενός αιτήματος για το Freedom of Information Act.

'Πολύ παράξενο'

Η επιβεβαίωση ότι οι αξιωματούχοι του CDC ενημερώθηκαν για τη διάδοση παραπληροφόρησης αλλά δεν έκαναν τίποτα είναι «υπερ απογοητευτική», είπε η Krohnert.
«Είχαν όλη αυτή την εσωτερική συζήτηση για την κριτική και παρόλα αυτά η διευθύντρια του CDC βγαίνει στην τηλεόραση και εκπέμπει τα ίδια κατακρινόμενα δεδομένα», είπε στους The Epoch Times.
«Και σε εκείνο το σημείο, ο Flaxman είπε ακόμη ότι επρόκειτο να ενημερώσει την έκθεσή τους».
Κανένας από τους αξιωματούχους του CDC δεν απάντησε ποτέ στην Krohnert.
Η ανάλυση από τους Βρετανούς ερευνητές χρησιμοποίησε δεδομένα των CDC.
Η Krohnert χρειάστηκε λιγότερο από μία ώρα για να τρέξει τους ίδιους αριθμούς.
Οι Epoch Times εξέτασαν επίσης τα δεδομένα στον ιστότοπο του CDC, επιβεβαιώνοντας την ανάλυση της Krohnert.
Δεν είναι σαφές γιατί οι επιστήμονες του CDC δεν έκαναν το ίδιο.
«Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν φαίνεται να ξέρουν πώς να χρησιμοποιούν τους δικούς τους πόρους», είπε η Krohnert.
«Είναι πολύ περίεργο».
1_536.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης