Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Βlack out από τα ρωσικά πλήγματα στις υποδομές - Έντονη ανησυχία για προβοκάτσια του Κιέβου με «βρώμικη βόμβα»

Ουκρανία: Βlack out από τα ρωσικά πλήγματα στις υποδομές - Έντονη ανησυχία για προβοκάτσια του Κιέβου με «βρώμικη βόμβα»
Ενώ οι Ουκρανοί αποτυγχάνουν στην Kherson, η 101η μεραρχία των ΗΠΑ έτοιμη να εμπλακεί –  Κίνδυνο προβοκάτσιας με βρώμικη βόμβα βλέπει η Μόσχα
Σχετικά Άρθρα

(upd 8) Tο ανελέητο σφυροκόπημα των ρωσικών δυνάμεων το Σαββατοκύριακο (22 -23 Οκτωβρίου 2022) έπληξε ενεργειακές και στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα να προκληθεί ολική διακοπή στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές, καθώς το 34% των υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας καταστράφηκε, οι ουκρανικές δυνάμεις αποδιοργανώθηκαν, ενώ οι ρωσικές αρχές στη Χερσώνα κάλεσαν τους πολίτες να εγκαταλείψουν την περιφέρεια.
Μάλιστα σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περίπου 1,4 εκατομμύρια Ουκρανοί ενώ black out σημειώνονται στο Κίεβο.
Επίσης πολλές περιοχές της Ουκρανίας έχουν προβλήματα ύδρευσης λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών ενώ και οι σιδηρόδρομοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα...
Μάλιστα ο ρώσος Υπουργός Άμυνας σε μια πρωτοφανή διαδικασία ενημέρωσε ορισμένες δυτικές χώρες ότι το Ουκρανικό καθώς ετοιμάζει προβοκάτσια χτυπώντας αμάχους ή χρησιμοποιώντας βρώμικη βόμβα... με στόχο να κλιμακώσει την ένταση...

Εν τω μεταξύ ο Γάλλος Πρόεδρος Macron δήλωσε ότι μπορεί να υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία... εάν το αποφασίσει η... Ουκρανία αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ειρήνη πλέον εναπόκειται στους Ουκρανούς αφού η ρωσική πλευρά έχει δηλώσει ότι παραμένει ανοικτή σε διάλογο...

Ο Zelensky ζητάει χτύπημα στην Μόσχα και στο Κρεμλίνο


Την ίδια ώρα ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ζητά, εάν η Ρωσία χτυπήσει το προεδρικό μέγαρο στο Κίεβο, τότε η Δύση πρέπει να χτυπήσει το «ρωσικό κέντρο λήψης αποφάσεων» δηλαδή το Κρεμλίνο. Παράλληλα η Μόσχα ενημερώνει χώρες, όπως η Βρετανία, η Γαλλία και η Τουρκία πώς η Ουκρανία... ετοιμάζεται να χτυπήσει με «βρώμικη βόμβα» στην ουκρανική επικράτεια, προκειμένου η ενέργεια αυτή να αποδοθεί στη Ρωσία.
Νωρίς το πρωί της Κυριακής 23/10 αεροπορικός συναγερμός ανακοινώθηκε στις περιοχές Dnepropetrovsk, Mykolaiv, Poltava, Kirovograd, Kharkiv και στο τμήμα της περιοχής Zaporozhye που ελέγχεται από το Κίεβο, ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια των Ουκρανών να χτυπήσουν την Kherson σημαντική πόλη στα νότια, όπου κατέλαβαν οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί προσπαθούν να την ανακαταλάβουν.
Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έριξαν περισσότερες από 130 οβίδες κατά των πόλεων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk το πρωί, ανέφερε το γραφείο αντιπροσωπείας της δημοκρατίας στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού Θεμάτων που σχετίζονται με Εγκλήματα Πολέμου της Ουκρανίας.
Oι πόλεις Donetsk, Gorlovka, Makeevka, Jashinovataya και Dokutsaevsk δέχθηκαν επίσης πυρά από τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας.
Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται,
όμως όλες οι προσπάθειες των Ουκρανών έχουν αποτύχει και υποστεί μεγάλες καταστροφές σε στρατιώτες και οπλικά συστήματα.

Ρωσική ανησυχία για ουκρανική προβοκάτσια με «βρώμικη βόμβα»

O υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Sergei Shoigu είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βρετανό ομόλογό του Ben Wallace την Κυριακή (23/10/2022) για να συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα το υπουργείο Άμυνας.
Ο Shoigu μετέφερε στον Wallace την ανησυχία της Ρωσίας ότι το Κίεβο μπορεί να ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει μια «βρώμικη βόμβα» στην Ουκρανία - έναν ισχυρισμό που μετέφερε επίσης σε συνομιλίες με τους υπουργούς Άμυνας της Γαλλίας και της Τουρκίας νωρίτερα την Κυριακή (23/10).
Σύμφωνα με ένα αντίγραφο της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του Shoigu και του Γάλλου υπουργού Άμυνας Sebastien Lecornu που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο Shoigu είπε ότι ο πόλεμος έχει την τάση να εξελίσσεται σε μία ευρεία, μη ελεγχόμενη κλιμάκωση της σύγκρουσης.
Η βρώμικη βόμβα ή συσκευή διασποράς ραδιενέργειας είναι υποθετικά ραδιενεργό όπλο που συνδυάζει ραδιενεργό υλικό με συμβατικά εκρηκτικά.
Ο σκοπός του όπλου είναι να μολύνει την περιοχή γύρω από τον παράγοντα διασποράς - συμβατική έκρηξη με ραδιενεργό υλικό, χρησιμεύοντας κυρίως κατά αμάχων.
Δεδομένου ότι μια βρώμικη βόμβα είναι απίθανο να προκαλέσει πολλούς θανάτους λόγω έκθεσης στην ακτινοβολία, πολλοί δεν θεωρούν ότι πρόκειται για όπλο μαζικής καταστροφής.
Ο Shoigu είχε και δεύτερη μέσα σε τρεις ημέρες τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin.
Αντικείμενο των συνομιλιών ήταν ενημέρωση για πιθανή προβοκάτσια εκ μέρους της Ουκρανία με την χρήση «βρώμικης βόμβας».
Το θέμα της ουκρανικής προβοκάτσιας αναδείχθηκε από την εκπρόσωπο τύπου του Ρωσικου ΥΠΕΞ Maria Zakharova, η οποία δήλωσε νωρίτερα ότι το Κίεβο σχεδιάζει να κατασκευάσει «βρώμκη βόμβα» στο πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporozhye.

Ουκρανία: Δεν έχουμε «βρώμικη βόμβα»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Dmytro Kuleba δήλωσεότι το Κίεβο δεν έχει καμία πρόθεση να αποκτήσει μια «βρώμικη βόμβα».
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές σε διάφορες χώρες - συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας -, το καθεστώς του Κιέβου προετοιμάζει μια πρόκληση στο έδαφος της χώρας του που σχετίζεται με την χρήση της λεγόμενης «βρώμικης βόμβας».
Σκοπός της εν λόγω πρόκλησης είναι να κατηγορηθεί η Ρωσία ότι χρησιμοποιεί όπλα μαζικής καταστροφής στο ουκρανικό θέατρο επιχειρήσεων, και ως εκ τούτου να ξεκινήσει μια ισχυρή αντιρωσική εκστρατεία στον κόσμο με στόχο να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στη Μόσχα
Από διάφορες πηγές έγινε γνωστό ότι υπό την ηγεσία της Δύσης, το Κίεβο έχει ήδη ξεκινήσει την πρακτική υλοποίηση αυτού του σχεδίου.
Επιστήμονες από το ανατολικό εργοστάσιο εξόρυξης και επεξεργασίας μεταλλευμάτων, που βρίσκεται στην πόλη Zhovti Vody, της επαρχίας Dnepropetrovsk, καθώς και το Ινστιτούτο Πυρηνικών Ερευνών του Κιέβου, επιφορτίστηκαν με την κατασκευή της πολύ «βρώμικης βόμβας».
O στόχος των διοργανωτών της προβοκάτσιας είναι ότι σε περίπτωση επιτυχούς εφαρμογής της, οι περισσότερες χώρες θα αντιδράσουν εξαιρετικά σκληρά στο «πυρηνικό επεισόδιο» στην Ουκρανία.
Ως αποτέλεσμα, η Μόσχα θα χάσει την υποστήριξη πολλών από τους βασικούς της εταίρους και η Δύση θα προσπαθήσει ξανά να θέσει το ζήτημα της στέρησης από τη Ρωσία του καθεστώτος του μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και να αυξήσει την αντιρωσική ρητορική.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky απαντώντας στις κατηγορίες της Μόσχας, δήλωσε πως μόνο η Ρωσία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη.

Χωρίς ρεύμα 1,4 εκατ Ουκρανοί

Το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Ουκρανίας, η οποία βρίσκεται πολύ μακριά από την πρώτη γραμμή των μαχών με τη Ρωσία στα ανατολικά, είναι χωρίς ρεύμα λόγω των νέων αεροπορικών επιδρομών το Σαββατοκύριακο σε ολόκληρη τη χώρα.
Νέες «μαζικές» επιδρομές στόχευαν τις περιοχές Dnipropetrovsk, Khmelnytsky, Kirovohrad, Mykolaiv, Odessa, Rivne, Volyn και Zaporizhia.
Τις προηγούμενες μέρες σημειώθηκαν ήδη διακοπές ρεύματος στο Κίεβο, με τις αρχές του ενεργειακού δικτύου να προειδοποιούν για κυλιόμενες διακοπές ρεύματος και να καλούν τους κατοίκους να λάβουν μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας, όπως η αποφυγή λειτουργίας μεγάλων συσκευών.
Το Σάββατο ο εθνικός φορέας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας Ukrenergo δήλωσε ότι η ζημιά από τον τελευταίο γύρο ρωσικών επιδρομών σημείωσε νέο ρεκόρ.
Η αεροπορική επίθεση του Σαββάτου από τη Ρωσία ήταν μεγαλύτερη από ένα αρχικό μεγάλο κύμα επιδρομών στις αρχές αυτού του μήνα: Πάνω από 1,4 εκατομμύρια ουκρανικά νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα μετά από ένα πρωί επανειλημμένων ρωσικών αεροπορικών επιδρομών, ανακοίνωσε το γραφείο του Ουκρανού προέδρου.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι οι ρωσικές επιθέσεις κατάφεραν πλήγματα σε "πολύ ευρεία" κλίμακα.


"Η γεωγραφία αυτής της τελευταίας μαζικής επίθεσης ήταν πολύ ευρεία", δήλωσε στο νυχτερινό βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αναφερόμενος σε περιοχές της δυτικής, κεντρικής και νότιας Ουκρανίας.
Δεσμεύθηκε ότι ο στρατός του θα βελτιώσει τις ήδη καλές επιδόσεις του σε ό,τι αφορά την κατάρριψη πυραύλων με τη βοήθεια των εταίρων του.
"Φυσικά δεν έχουμε την τεχνική δυνατότητα να καταρρίψουμε το 100% των ρωσικών πυραύλων και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Είμαι βέβαιος ότι, σταδιακά, θα το πετύχουμε αυτό, με τη βοήθεια των εταίρων μας.
Ήδη τώρα, καταρρίπτουμε την πλειονότητα των πυραύλων κρουζ, την πλειονότητα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών".
Καταρρίφθηκαν 20 πύραυλοι και πάνω από 10 drones ιρανικής κατασκευής Shahed, πρόσθεσε.
Το γενικό επιτελείο αεροπορίας είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως εκτοξεύτηκαν 33 πύραυλοι εναντίον της Ουκρανίας και ότι οι 18 καταρρίφθηκαν.
Με τον πόλεμο να οδεύει στον ένατο μήνα του, ελλοχεύει ο κίνδυνος πραγματικά παγωμένου χειμώνα καθώς η Ρωσία να συνεχίζει να επιτίθεται στο ενεργειακό δίκτυο της Ουκρανίας.
Στη Χερσώνα, στο νότιο τμήμα της χώρας, που έχει αποτελέσει στόχο για την αντεπίθεση της Ουκρανίας απέναντι στην εισβολή που εξαπέλυσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin στις 24 Φεβρουαρίου, οι αρχές κατοχής έδωσαν οδηγίες στους κατοίκους να την εγκαταλείψουν.
"Λόγω της τεταμένης κατάστασης στο μέτωπο, του αυξημένου κινδύνου μαζικού βομβαρδισμού της πόλης και της απειλής τρομοκρατικών επιθέσεων, όλοι οι άμαχοι πρέπει να εγκαταλείψουν άμεσα την πόλη και να περάσουν στην (ανατολική) όχθη του Δνείπερου", ανέφερε το μήνυμα που ανήρτησαν οι αρχές κατοχής στο Telegram.

Zelensky: Εάν με χτυπήσουν οι Ρώσοι στο Κίεβο, τότε η Δύση θα πρέπει να βομβαρδίσει το Κρεμλίνο

Προκλητικότατος εμφανίστηκε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky, ο οποίος όχι μόνο δεν συμμερίζεται το δράμα του λαού του αλλά ζητεί τον όλεθρο ολόκληρου του πλανήτη, αφού ούτε λίγο, ούτε πολύ, είπε, πως εάν η Ρωσία χτυπήσει το προεδρικό μέγαρο στο Κίεβο, τότε η Δύση πρέπει να χτυπήσει το «ρωσικό κέντρο λήψης αποφάσεων» δηλαδή το Κρεμλίνο.
«Αν χτυπήσεις τη Bankova, (η οδός όπου βρίσκεται το προεδρικό μέγαρο στο κέντρο του Κιέβου) τότε θα υπάρξει χτύπημα εκεί όπου βρίσκεσαι.
Αυτός που δίνει διαταγές για δολοφονία ανθρώπων, αν το κάνεις αυτό θα πρέπει να ξέρεις ότι σε ένα δευτερόλεπτο, ανεξάρτητα του αποτελέσματος του χτυπήματός σου, θα υπάρχει χτύπημα στο κέντρο αποφάσεών σου, στη χώρα σου» είπε σε συνέντευξή του δίκτυα CTV και CBC.

Macron: Ειρήνη, αρκεί να το αποφασίσουν οι Ουκρανοί

«Η ειρήνη είναι εφικτή» στην Ουκρανία αρκεί να το «αποφασίσουν οι Ουκρανοί», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron την Κυριακή (23/10/2022) κατά την έναρξη της συνόδου κορυφής για την ειρήνη στη Ρώμη.

«Ας μην αφήσουμε την ειρήνη σήμερα να χαθεί από τη ρωσική δύναμη.
H ειρήνη είναι εφικτή, όταν την αποφασίσουν οι Ουκρανοί», σημείωσε ο Macron.
Αναφερόμενος στη δυτική υποστήριξη στο Κίεβο, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε πως δίνεται, «ώστε κάποια στιγμή ο ουκρανικός λαός να επιλέξει την ειρήνη με τους όρους που έχει αποφασίσει».

Έτοιμη να επέμβει η 101η Μεραρχία των ΗΠΑ


Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και πλησιάζει ο Ουκρανικός βαρύς χειμώνας… αμερικανική μεραρχία δηλώνει... έτοιμη να εισέλθει στην Ουκρανία σε περίπτωση επίθεσης στο ΝΑΤΟ.
Επίσης ο Διοικητής της Ομάδας Μάχης της 2ης Ταξιαρχίας, συνταγματάρχης Edwin Matthaidess, σημείωσε με τη σειρά του ότι τα στρατεύματά του, που αναπτύχθηκαν στη Ρουμανία, «παρακολουθούν στενά» τις ρωσικές δυνάμεις
Είναι προφανές ότι οποιαδήποτε εμπλοκή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα οδηγήσει στο χάος…
Ρώσοι και Ουκρανοί... αφήνουν να εννοηθεί ότι θα χτυπήσουν υδροηλεκτρικά εργοστάσια... οι ρώσοι προειδοποιούν ότι εάν οι Ουκρανοί χτυπήσουν το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του Kakhovskaya, οι ρώσοι θα καταστρέψουν το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στο Κίεβο
Μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε στο τέλος του πολέμου αλλά με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς αμάχους...

Οι αμερικανοί έτοιμοι… να εμπλακούν με στρατό στην Ουκρανία…

Η 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία του Αμερικανικού Στρατού είναι έτοιμη να εισέλθει στην Ουκρανία σε περίπτωση περαιτέρω εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ή επίθεσης σε κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, ανέφερε το CBS News, επικαλούμενο την διοίκηση της μεραρχίας.
«Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό του εδάφους του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο υποδιοικητής της μεραρχίας.
Ο Διοικητής της Ομάδας Μάχης 2ης Ταξιαρχίας, συνταγματάρχης Edwin Matthaidess, σημείωσε με τη σειρά του ότι τα στρατεύματά του, που αναπτύχθηκαν στη Ρουμανία, «παρακολουθούν στενά» τις ρωσικές δυνάμεις, «χτίζουν στόχους για να εξασκηθούν» και διεξάγουν ασκήσεις που «αναπαράγουν ακριβώς αυτό που συμβαίνει «στον πόλεμο.

«Συνολικά, περίπου 4.700 στρατιώτες από την βάση της 101ης Αερομεταφερόμενης μονάδας στο Κεντάκι των ΗΠΑ, έχουν αναπτυχθεί για να ενισχύσουν την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ», σημείωσε το CBS News.

«Οι διοικητές είπαν στο CBS News επανειλημμένα ότι είναι πάντα «έτοιμοι να πολεμήσουν άμεσα» και θα είναι εκεί για να υπερασπιστούν το έδαφος του ΝΑΤΟ, εάν οι μάχες κλιμακωθούν ή υπάρξει οποιαδήποτε επίθεση στο ΝΑΤΟ, θα είναι έτοιμοι να περάσουν τα σύνορα της Ουκρανίας».

Οι ρώσοι δίνουν χρόνο… και οι Ουκρανοί απαντούν με χτυπήματα κατά αμάχων…

Τη νύχτα της 21ης Οκτωβρίου, ο αριθμός των ρωσικών χτυπημάτων υψηλής ακρίβειας σε ουκρανικές στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις υποδομής μειώθηκε σημαντικά. Εκρήξεις σημειώθηκαν στο Kharkiv και στην Zaporizhia.
Ένας από τους στόχους ήταν το εργοστάσιο Kommunar στο Kharkiv όπου συγκεντρώνονται εξαρτήματα των πυραύλων Neptune.

Μεγάλος κίνδυνος πλημμύρας... που θα οδηγούσε σε ανθρωπιστική καταστροφή...

Ο ουκρανικός στρατός βομβαρδίζει επίσης το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο Kakhovskaya που βρίσκεται 5 χιλιόμετρα από την πόλη Novaya Kakhovka.

Στις 21 Οκτωβρίου, τουλάχιστον πέντε πυραυλικές επιθέσεις στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αποκρούστηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας.

Εάν οι Ουκρανοί καταστρέψουν το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο Kakhovskaya, το νερό θα δημιουργήσει ένα γιγάντιο κύμα ύψους έως και πέντε μέτρων που θα πλημμυρίσει μια ζώνη άνω των πέντε χιλιομέτρων.
Το κύμα θα φτάσει στη Kherson σε μόλις δύο ώρες.
Η ζημιά στο φράγμα θα κατέστρεφε τις διαβάσεις που χρησιμοποιεί ο ρωσικός στρατός και θα απομόνωνε μεγάλες δυνάμεις του ρωσικού στρατού στη δυτική όχθη αλλά θα κατέστρεφε και δεκάδες οικισμούς, προκαλώντας χιλιάδες θύματα.

Εάν οι Ουκρανοί χτυπήσουν το Kakhovskaya, οι ρώσοι θα καταστρέψουν το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στο Κίεβο

Οι Ουκρανοί κατηγορούν την Ρωσία ότι σχεδιάζει να καταστρέψει το φράγμα Kakhovskaya.
Ωστόσο τα επιχειρήματα των Ουκρανών είναι διάτρητα ως συνήθως… η πραγματικότητα είναι ότι οι Ουκρανοί σχεδιάζουν χτύπημα στο φράγμα Kakhovskaya...
Το καθεστώς της Ουκρανίας αγνοεί επίσης το γεγονός ότι ο ρωσικός στρατός διαθέτει όλα τα απαραίτητα μέσα για να καταστρέψει τον υδροηλεκτρικό σταθμό που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο.
Σε ένα χτύπημα αντιποίνων, η Ρωσία θα μπορούσε να αποκόψει εντελώς την Ουκρανία κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου, καταστρέφοντας όλες τις γέφυρες και τις γραμμές επικοινωνίας.
Ως αποτέλεσμα της καταστροφής εάν αποφασιστεί χτύπημα στο φράγμα του Κιέβου, περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι θα υποφέρουν και η Ρωσία θα μπορούσε να κερδίσει τον πόλεμο «σε μια μέρα».
Το σενάριο της διαίρεσης της Ουκρανίας από την υπερχείλιση του Δνείπερου ποταμού, θα οδηγούσε στην αναπόφευκτη μείωση της σύγκρουσης, η οποία είναι προς το συμφέρον όχι μόνο της Ρωσίας, αλλά και της Δύσης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης