Τελευταία Νέα
Διεθνή

Petraeus (ΝΑΤΟ - CIA): Δεν αποκλείω την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο στην Ουκρανία – Ποια είναι η «κόκκινη γραμμή»

Petraeus (ΝΑΤΟ - CIA): Δεν αποκλείω την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο στην Ουκρανία – Ποια είναι η «κόκκινη γραμμή»

H επίθεση σε ένα από τα μέλη της συμμαχίας, πιθανότατα, αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για το ΝΑΤΟ, επισήμανε ο David Petraeus

Σχετικά Άρθρα

Ο πρώην διευθυντής της CIA και πρώην διοικητής των δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν David Petraeus δεν αποκλείει ότι ένα πολυεθνικό σώμα υπό την ηγεσία των ΗΠΑ θα μπορούσε να συμμετάσχει στη σύγκρουση στην Ουκρανία,.
Σημείωσε ότι η επίθεση σε ένα από τα μέλη της συμμαχίας, πιθανότατα, αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για το ΝΑΤΟ, η υπέρβαση της οποίας θα συνεπάγεται πιο ενεργή παρέμβαση από την πλευρά του.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες μπορούν να αντιδράσουν (στις ενέργειες της Ρωσίας) με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αλλά ως πολυεθνική δύναμη υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και όχι ως δύναμη του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο Petraeus σε συνέντευξή του στο περιοδικό Express.

Οι Αμερικανοί έτοιμοι… να εμπλακούν με στρατό στην Ουκρανία…

Εξάλλου η 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία του Αμερικανικού Στρατού είναι έτοιμη να εισέλθει στην Ουκρανία σε περίπτωση περαιτέρω εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ή επίθεσης σε κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, όπως ανέφερε το CBS News, επικαλούμενο την διοίκηση της μεραρχίας.
«Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό του εδάφους του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο υποδιοικητής της μεραρχίας.
Ο Διοικητής της Ομάδας Μάχης 2ης Ταξιαρχίας, συνταγματάρχης Edwin Matthaidess, σημείωσε με τη σειρά του ότι τα στρατεύματά του, που αναπτύχθηκαν στη Ρουμανία, «παρακολουθούν στενά» τις ρωσικές δυνάμεις, «χτίζουν στόχους για να εξασκηθούν» και διεξάγουν ασκήσεις που «αναπαράγουν ακριβώς αυτό που συμβαίνει «στον πόλεμο.
«Συνολικά, περίπου 4.700 στρατιώτες από την βάση της 101ης Αερομεταφερόμενης μονάδας στο Κεντάκι των ΗΠΑ, έχουν αναπτυχθεί για να ενισχύσουν την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ», σημείωσε το CBS News.
«Οι διοικητές είπαν στο CBS News επανειλημμένα ότι είναι πάντα «έτοιμοι να πολεμήσουν άμεσα» και θα είναι εκεί για να υπερασπιστούν το έδαφος του ΝΑΤΟ, εάν οι μάχες κλιμακωθούν ή υπάρξει οποιαδήποτε επίθεση στο ΝΑΤΟ, θα είναι έτοιμοι να περάσουν τα σύνορα της Ουκρανίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης