Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πονοκέφαλος Biden: Οι μισοί Αμερικανοί αντιτάσσονται στις παρεμβάσεις των ΗΠΑ στον πόλεμο της Ουκρανίας

Πονοκέφαλος Biden: Οι μισοί Αμερικανοί αντιτάσσονται στις παρεμβάσεις των ΗΠΑ στον πόλεμο της Ουκρανίας
Όταν η Ρωσία εισέβαλε για πρώτη φορά, μόνο το 49% των ερωτηθέντων θεώρησε ότι ήταν πιο σημαντικό να υπερασπιστεί την Ουκρανία στο κίνδυνο υψηλότερων λογαριασμών

Μειώνεται η υποστήριξη των Αμερικανών στον πόλεμο της Ουκρανίας, μετά τις πιέσεις στις τιμές των καυσίμων και του φυσικού αερίου, έπειτα από τις κυρώσεις στη Ρωσία.
Ενώ στην αρχή του πολέμου, τα 2/3 των Αμερικανών πολιτών στήριζαν την παρέμβαση των ΗΠΑ στον πόλεμο, τώρα ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί περίπου στο ήμισυ, σύμφωνα με την επεξεργασία δημοσκοπικών στοιχείων από τη Statista.
statista_4.jpeg

Όπως δείχνει το παραπάνω διάγραμμα, αυτή η ισορροπία μεταξύ της σημασίας των δημοκρατικών αξιών και της συμπίεσης του προσωπικού οικονομικού κόστους μεταβάλλεται συνεχώς από την έναρξη του πολέμου.
Όταν η Ρωσία εισέβαλε για πρώτη φορά, μόνο το 49% των ερωτηθέντων θεώρησε ότι ήταν πιο σημαντικό να υπερασπιστεί την Ουκρανία στο κίνδυνο υψηλότερων λογαριασμών - το χαμηλότερο σημείο από τότε που τέθηκε για πρώτη φορά η ερώτηση.
Στην παρούσα φάση το ποσοστό βρίσκεται στο 53% υποχωρώντας από το 60%
Μια πιθανή εξήγηση για αυτό το αρχικό χαμηλότερο ποσοστό θα μπορούσε να αντληθεί από μια άλλη ερώτηση στην έρευνα, η οποία διαπίστωσε ότι την ίδια χρονική περίοδο, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες είπαν ότι ένιωθαν πως ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν ήταν ένα πρόβλημα που αφορά ειδικά τις ΗΠΑ και ότι η Ουάσιγκτον θα έπρεπε να μην παρέμβει.
Καθώς όμως ο πόλεμος κλιμακώθηκε, η υποστήριξη προς την Ουκρανία μέσω των κυρώσεων αυξήθηκε και μόλις τώρα αρχίζει να δείχνει σημάδια μείωσης για άλλη μια φορά. Η αρκετά περιεκτική έρευνα δείχνει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ξεκάθαρα ένα σημαντικό ζήτημα για τους Αμερικανούς και ταυτόχρονα, το ίδιο ισχύει και για το τι μπορούν να αντέξουν οικονομικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης